Paleuri cu crema de ciocolata si mascarpone

Esti ahtiata dupa dulciuri? Cunosti retete de prajituri, inghetate, torturi, dulciuri care iti pun in pericol greutatea dar care merita sa-ti asumi riscul a doua – trei kilograme in plus pentru a le manca? Aceasta sectiune este rezervata pentru retete de Dulciuri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

gaby_d
Incepator
Mesaje: 28
Membru din: 06/04/2015 07:46

Paleuri cu crema de ciocolata si mascarpone

Mesajde gaby_d » 18/11/2015 09:29

Pentru fursecuri
4 oua
310 gr faina alba
o lingurita praf de copt
200 gr unt
200 gr zahar pudra
o lingura coaja rasa lamaie
un plic zahar vanilat
Pentru crema
100 gr ciocolata cu lapte
100 gr frisca lichida
o lingura zahar pudra
250 gr mascarpone
Pentru glazura
100 gr ciocolata neagra

Intr-un bol mixeaza spuma untul impreuna cu zaharul pudra.
Adaugam vanilia, coaja de lamaie, ouale si faina, mixand pana obtinem un amestec omogen, pufos.
Preincalzim cuptorul.
Pregatim tava tapetata cu hartie pentru copt si cu ajutorul unui pos spritam gramajoare de compozitie. Lasam loc mult intre ele deoarece la cuptor se aplatizeaza si riscam sa se uneasca intre ele. Greutatea gramajoarei de aluat nu trebuie sa depaseasca aproximativ greutatea cuprinsa de jumatate de lingurita. Puteti pune chiar cu lingurita, nu neaparat cu posul.
Dam tava la cuptorul preincalzit si coacem timp de 8-10 minute la foc mediu. Fursecurile trebuie sa prinda culoare pe talpa.
Procedam la fel cu restul de compozitie.
Pregatim crema.
Infierbantam frisca (nu o lasam sa fiarba!). Punem ciocolata rupta bucatele si amestecam pana se omogenizeaza amestecul.
Racim si lasam la frigider pentru 2-3 ore.
Punem mascarpone in amestec si bagam mixerul.Nu va speriati ca e moale, mixati in continuare si dupa un timp se va lega si va ajunge la consistenta perfecta. Trebuie sa fie legata si pufoasa.
Potriviti cate doua fursecuri si le lipiti cu cate 1/2 de lingurita crema.Crema mi-a ajuns perfect, cam o lingura mi-a ramas.
Asezati fursecurile pe un platou si le glazurati cu ciocolata.
Pentru glazurat puneti ciocolata rupta cubulete intr-un posh de silicon si o bagati in apa fierbinte.
Cand e topita taiati cu un foarfece putin din capatul posului si lasati sa curga ciocolata in fir subtire peste fursecuri.
Fişiere ataşate
paleuri_umplute1.jpg
paleuri_umplute1.jpg (92.65 KiB) Vizualizat de 17306 ori
41_2657.jpg
41_2657.jpg (79.24 KiB) Vizualizat de 17306 ori
11_3188.jpg
11_3188.jpg (46.35 KiB) Vizualizat de 17306 ori
31_2052.jpg
31_2052.jpg (59.21 KiB) Vizualizat de 17306 ori

Avatar utilizator
mikirafaela
Bucatar de elita
Mesaje: 2795
Membru din: 19/01/2013 05:58

Mesajde mikirafaela » 18/11/2015 09:16

Perfecte, mai ceva ca la cofetarie! Si crema e "bestiala"!!!!! :flower: :flower: :flower: :flower: :flower:
MIKI


Înapoi la “Retete Ilustrate - Dulciuri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 41 vizitatori