Tiramisu la pahar cu nectarine si mure

Esti ahtiata dupa dulciuri? Cunosti retete de prajituri, inghetate, torturi, dulciuri care iti pun in pericol greutatea dar care merita sa-ti asumi riscul a doua – trei kilograme in plus pentru a le manca? Aceasta sectiune este rezervata pentru retete de Dulciuri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
naskwik
Incepator
Mesaje: 122
Membru din: 23/02/2010 04:50
Localitate: Chisinau, Moldova
Contact:

Tiramisu la pahar cu nectarine si mure

Mesajde naskwik » 28/07/2014 08:42

Un desert de vara racoritor si foarte gustos, un mare avantaj este ca se face fara sa folositi focul, tinand cont de caldurile de afara, cred ca e binevenit :) !

Daca doriti sa vedeti video pana apare pe RC, il puteti viziona aici https://www.youtube.com/watch?v=knIN3afd1vM

Ingrediente:

    1 pahar suc de portocale proaspat stors,
    2 nectarine,
    1 canuta de mure,
    250 gr. branza Mascarpone,
    2 oua ( asigurati-va ca sunt proaspete )
    4 linguri zahar,
    1 pachetel zahar vanilat,
    30 ml. coniac, 10 piscoturi Savoiardi,
    ciocolata amaruie, menta pentru decor

Mod de preparare:

    Spalam ouale in apa calduta cu putin sapun, le clatim in apa curata si le uscam cu un servetel.

    Separam galbenusurile de albusuri.
    Adaugam un varf de sare, zaharul si zaharul vanilat in albusuri.
    Mixam albusurile pana obtinem o bezea pufoasa.

    Mixam branza Mascarpone cu galbenusurile pana obtinem o crema omogena.
    Adaugam coniacul in crema si mai mixam o data ( coniacul in aceasta reteta are nu numai rolul de aromatizator, dar si de un bun dezinfectant, luand in cosideratie faptul ca vom folosi oua ne prelucrate termic).

    Cu ajutorul unui tel in forma de para, incorporam albusurile batute in crema de branza cu miscari circulare de jos in sus, punem crema la frigider, pana vom pregati fructele.

    Taiem fructele, nectarinele cuburi iar murele in jumatate pe lungime.

    Cu ajutorul unui cutit cu lama subtire, facem carceii din ciocolata pentru decor, ciocolata trebuie sa fie la temperatura camerei (veti reusi mai bine, daca ciocolata e chiar tinuta in prealabil intr-un loc cald, spre exemplu in bucatarie langa o sursa de caldura ).

    Asamblam desertul in pahare, incepem cu un strat de piscoturi Savoiardi inmuiati in suc de portocala.
    Continuam cu un strat de fructe taiate apoi un strat de crema, repetam sa aranjam in aceeasi ordine inca o data.


Pofta buna !
Fişiere ataşate
p1290587a.jpg
p1290587a.jpg (90.68 KiB) Vizualizat de 5062 ori
p1290623a.jpg
p1290623a.jpg (128.69 KiB) Vizualizat de 5062 ori
21_4768.jpg
21_4768.jpg (68.88 KiB) Vizualizat de 5062 ori
22_4768.jpg
22_4768.jpg (80.24 KiB) Vizualizat de 5062 ori
23_4768.jpg
23_4768.jpg (81.64 KiB) Vizualizat de 5062 ori
24_1031.jpg
24_1031.jpg (62.57 KiB) Vizualizat de 5062 ori
25_6510.jpg
25_6510.jpg (64.21 KiB) Vizualizat de 5062 ori

Avatar utilizator
carmenica
Bucatar in devenire
Mesaje: 512
Membru din: 05/07/2010 08:09
Localitate: Bucuresti ,Romania

Mesajde carmenica » 29/07/2014 06:40

=D> =D> =D>

frumos ,io m-am delectat mai inainte la tine pe blog :roll:

succes ! :hug:
Imagine

Avatar utilizator
mikirafaela
Bucatar de elita
Mesaje: 2795
Membru din: 19/01/2013 05:58

Mesajde mikirafaela » 29/07/2014 08:48

Am tras si eu cu ochiul pe blogul tau, imi place ce am vazut si sigur am sa revin.
Mult succes la concurs!
:flower: :flower: :flower:
MIKI

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 29/07/2014 09:09

si aspectos si (sigur) gustos !! complimente Anastasia =D> =D> =D> =D>

Avatar utilizator
biaskitchen
Bucatar de elita
Mesaje: 2074
Membru din: 08/12/2012 08:52
Contact:

Mesajde biaskitchen » 29/07/2014 09:58

Anastasia, arata foarte frumos reteta ta, bafta la concurs!
:love: :hug: :hug:

Avatar utilizator
naskwik
Incepator
Mesaje: 122
Membru din: 23/02/2010 04:50
Localitate: Chisinau, Moldova
Contact:

Mesajde naskwik » 29/07/2014 03:16

Fetelor, va multumesc frumos pentru aprecieri :) :hug: :cafea:

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Mesajde nicoleta64 » 29/07/2014 06:22

Minunat !! =D> :buuun: :roll:

Avatar utilizator
alejoe
Bucatar de elita
Mesaje: 3679
Membru din: 03/05/2012 09:17
Localitate: BRASOV , ROM

Mesajde alejoe » 30/07/2014 07:41

Deliciosss felicitari =D> =D>
claudia


Înapoi la “Retete Ilustrate - Dulciuri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 26 vizitatori