Piinea episcopului in 3 culori ( chec in 3 culori)

Esti ahtiata dupa dulciuri? Cunosti retete de prajituri, inghetate, torturi, dulciuri care iti pun in pericol greutatea dar care merita sa-ti asumi riscul a doua – trei kilograme in plus pentru a le manca? Aceasta sectiune este rezervata pentru retete de Dulciuri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Piinea episcopului in 3 culori ( chec in 3 culori)

Mesajde crista » 19/10/2013 03:49

Nu stiu de unde vine numele asta dar am gasit reteta pe net si mi-a placut tare mult ... foarte usor de facut


ingrediente :

5 oua
7 linguri de faina
6 linguri de zahar
6 linguri de ulei
1 lingurita cu praf de copt
coaja rasa de la 1/2 lamiie


vanilie daca praful de copt folosit de voi nu este vanilat

cacao
zahar pudra
unt si faina pentru uns tava sau hirtie de copt

Separam albusurile de galbenusuri

preparam compozitia galbena
- In castronul cu galbenusuri adaugam 3 linguri cu zahar si mixam pina cind devine o spuma si se albesc putin la culoare
- adaugam 3 linguri cu ulei, coaja rasa de lamiie, 3 linguri cu faina cernuta ( eu le-am pus cu virf caci lingurile mele nu-s foarte mari) in care amestecam 1/2 de lingurita de praf de copt si mixam totul pina devine o crema

preparam compozitia alba
- in castronul cu albusuri adaugam restul de 3 linguri de zahar si mixam pina optinem o spuma ca o bezea
- adaugam uleiul ramas (3 linguri) si amestecam bezeaua cu o lingura de jos in sus ca sa se incorporeze bine
- adaugam si faina cernuta ( 4 linguri) amestecata deja cu praful de copt si amestecam tot vertical

Ungem tava cu unt si presaram faina apoi turnam compozitia galbena peste care presaram prin sita /strecuratoarea de ceai cacao amara intr-un strat gros cam cit lama de cutit si apoi adaugam si compozitia de albus.

Batem tava putin de masa ( trebuia sa fac asta si imediat dupa ce am pus compozitia de galbenusuri, n-am facut-o si se vede .. au iesit gaurele .. ) daca vreti sa aveti un chefc fara gaurele ( mai frumos ca al meu ).

Introducem tava in cuptorul gata incalzit si coacem 30 minute la 180°C. Facem proba cu scobitoarea

Lasam sa se raceasca checul pe un gratar si apoi il pudram cu zahar, taiem si servim...


nota:

cred ca merge foarte bine si cu glazura de ciocolata sau cu glazura alba de zahar cu lamiie


nota 2

daca nu ungem tava cu unt ci folosim hirtie de copt este o reteta foarte buna pentru cine sufera de intoleranta la lactate
Fişiere ataşate
immagine_1331.jpg
immagine_1331.jpg (61.79 KiB) Vizualizat de 3229 ori
immagine_1332.jpg
immagine_1332.jpg (96.73 KiB) Vizualizat de 3229 ori
immagine_1333.jpg
immagine_1333.jpg (59.25 KiB) Vizualizat de 3229 ori
immagine_1334.jpg
immagine_1334.jpg (84 KiB) Vizualizat de 3229 ori
immagine_1343.jpg
immagine_1343.jpg (174.71 KiB) Vizualizat de 3229 ori
immagine_5743.jpg
immagine_5743.jpg (149.04 KiB) Vizualizat de 3229 ori
Ultima oară modificat 21/10/2013 07:50 de către crista, modificat 1 dată în total.

Avatar utilizator
alejoe
Bucatar de elita
Mesaje: 3679
Membru din: 03/05/2012 09:17
Localitate: BRASOV , ROM

Mesajde alejoe » 19/10/2013 09:24

CRISTA cat de mult imi place cum a iesit painica checul tau , felicitari =D> :master:
claudia

Avatar utilizator
Danieluta
Expert in arta culinara
Mesaje: 8946
Membru din: 13/03/2006 07:33

Mesajde Danieluta » 19/10/2013 09:30

Asa cum am scris si in alta parte,ti-a iesit absolut MINUNAT!!! =D> =D> =D>

:hug: :pup: :flower:

Avatar utilizator
mikirafaela
Bucatar de elita
Mesaje: 2795
Membru din: 19/01/2013 05:58

Mesajde mikirafaela » 19/10/2013 09:36

Arata foarte bine!
:flower: :flower: :flower:
MIKI

Avatar utilizator
maraarad
Bucatar
Mesaje: 1086
Membru din: 26/12/2008 04:13
Localitate: ny

Mesajde maraarad » 20/10/2013 01:08

Foarte de efect painia asta,de nota 10.
hi

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 20/10/2013 08:36

Fetelor ma bucur mult ca va place :hug: :hug: :hug: si noua ne place si la gust dar e si de efect ..

cla
Bucatar
Mesaje: 859
Membru din: 28/06/2005 01:23

Mesajde cla » 20/10/2013 12:06

Crista, arata super!!! Pe weekendul asta am programate niste clatite, dar we-ul viitor cred ca o sa incerc si eu checul tau.

=D> =D> =D>

:flower: :flower: :flower:
Imagine

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 20/10/2013 12:08

nu uita (ca mine) sa bati tava de masa dupa ce pui aluatul galben, atfel iese asa gauros :x

Nu am scris caci am uitat dar praful meu de copt este deja aromat cu vanilie .. altfel cred ca se cere niste aroma, un pic de zahar vanilat .

Cla sper sa va placa .

:hug:

Avatar utilizator
flaviadaiana
Incepator
Mesaje: 139
Membru din: 14/08/2013 03:05
Localitate: Bucuresti
Contact:

Mesajde flaviadaiana » 20/10/2013 02:55

Deci nu este chiar o paine, este o prajiturica :lol:
Tare frumoasa si buna rau banuiesc :hug: :hug: :flower: :flower: :flower:

Avatar utilizator
biaskitchen
Bucatar de elita
Mesaje: 2074
Membru din: 08/12/2012 08:52
Contact:

Re: Piinea episcopului in 3 culori ( chec in 3 culori)

Mesajde biaskitchen » 20/10/2013 04:46

Felicitari!
Ca deobicei ne incanti cu o reteta deosebita!
:master: :flower: :master:


Înapoi la “Retete Ilustrate - Dulciuri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 12 vizitatori