PASHKA RUSEASCA

Esti ahtiata dupa dulciuri? Cunosti retete de prajituri, inghetate, torturi, dulciuri care iti pun in pericol greutatea dar care merita sa-ti asumi riscul a doua – trei kilograme in plus pentru a le manca? Aceasta sectiune este rezervata pentru retete de Dulciuri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

lilianacostache
Bucatar in devenire
Mesaje: 620
Membru din: 01/08/2008 07:59
Localitate: Ploiesti
Contact:

PASHKA RUSEASCA

Mesajde lilianacostache » 04/04/2013 01:08

Dragele mele, desi in ultima vreme imi sta capul mai mult in stele decat la bucatarie, nu pot sa nu va impartasesc azi o reteta pe care am descoperit-o cu trei ani in urma si o fac de fiecare data de Paste de atunci. Este traditionala la...rusi. Va asigur insa ca, pentru cine este dispus sa o incerce, este un dulce extrem de consistent pe care cu siguranta il va face si a doua oara :) :)

Avem nevoie de tifon (cam 1 metru patrat) pentru strecurat branza si apoi pentru scurs pashka, mixer vertical si un ghiveci cu gauri in partea de jos. Ghiveciul meu are 11 cm diametrul in partea de jos, 20 cm diametrul in partea de sus si 15 cm inaltime.

1 kg branza dulce de vaci - scursa bine in tifon de seara - se pune o greutate peste branza
300 g zahar tos
6 galbenusuri fierte
300 ml smantana grasa
2 pachete de unt (400 g) la temperatura camerei
1 lingurita de coaja rasa de lamaie
1 lingura de esenta de vanilie
100 g stafide
100 g migdale taiate
fructe confiate - cate va lasa inima ;) inclusiv pentru decor

Untul se mixeaza cu zaharul cu mixerul vertical 4-5 minute, se adauga galbenusurile cate unul, apoi incet branza, smantana, esenta de vanilie. Se mixeaza toate pana se obtine o crema fina, groasa. Apoi, cu lingura, se amesteca stafidele, coaja de lamaie, migdalele si fructele confiate maruntite. Se uda si se stoarce bine tifonul si se asterne in strat dublu in ghiveci, asezat bine pe fund si cu marginile pe afara. Se toarna compozitia in ghiveci si se impaturesc deasupra cremei marginile de tifon. Se asaza o greutate deasupra si un vas dedesubt ca sa se scurga lichidul. Eu deasupra am pus o farfuriuta pe care am asezat o punga de zahar de 1 kg. Se lasa la frigider (la scurs!) cel putin 12 ore. Se rastoarna ghiveciul, se scoate tifonul si se orneaza cu migdale/fructe.
Fişiere ataşate
DSCN0926.jpg
DSCN0926.jpg (100.53 KiB) Vizualizat de 5055 ori
DSCN0928.jpg
DSCN0928.jpg (114.45 KiB) Vizualizat de 5055 ori
Bucataria salveaza Romania!

http://vorbalilianei.blogspot.com/

Avatar utilizator
adi
RC Admin
RC Admin
Mesaje: 6026
Membru din: 23/06/2005 04:27
Localitate: Iasi
Contact:

Mesajde adi » 04/04/2013 01:39

Liliana, bine ai revenit! :hug:

Ma bucur ca ai coborat de printre stele si ne-ai adus reteta asta care arata bestial. :buuun: :buuun:

:flower: :flower: :flower:
Imagine

lilianacostache
Bucatar in devenire
Mesaje: 620
Membru din: 01/08/2008 07:59
Localitate: Ploiesti
Contact:

Mesajde lilianacostache » 04/04/2013 01:45

adi scrie:Liliana, bine ai revenit! :hug:

Ma bucur ca ai coborat de printre stele si ne-ai adus reteta asta care arata bestial. :buuun: :buuun:

:flower: :flower: :flower:


Bine te-am regasit, Adi! :pup: M-am gandit sa pun nitel fetele la cazne cu ea! :party:
Bucataria salveaza Romania!



http://vorbalilianei.blogspot.com/

Avatar utilizator
Danieluta
Expert in arta culinara
Mesaje: 8946
Membru din: 13/03/2006 07:33

Mesajde Danieluta » 04/04/2013 05:13

Liliana,bine ai revenit pe RC! :hug:

Felicitari pentru aceasta reteta minunata =D>

:flower: :flower: :flower:

lilianacostache
Bucatar in devenire
Mesaje: 620
Membru din: 01/08/2008 07:59
Localitate: Ploiesti
Contact:

Mesajde lilianacostache » 04/04/2013 06:27

Danieluta scrie:Liliana,bine ai revenit pe RC! :hug:

Felicitari pentru aceasta reteta minunata =D>

:flower: :flower: :flower:


Multumesc, sper sa o incerci intr-o zi :pup:
Bucataria salveaza Romania!



http://vorbalilianei.blogspot.com/

Avatar utilizator
xanora
Bucatar Sef
Mesaje: 1528
Membru din: 24/03/2011 12:57
Localitate: El Poble Nou de Benitachell, Comunidad Valenciana

Mesajde xanora » 04/04/2013 07:35

Deja salivez la reteta asta :buuun: :buuun:
Si imi pare bine sa te cunosc :wink:
xanora
"Eu sunt o-mperechere de straniu
Şi comun,
De aiurări de clopot
Şi frământări de clape -
În suflet port tristeţea planetelor ce-apun,
Şi-n cântece, tumultul căderilor de ape..." Ion Minulescu " Ecce homo"

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 04/04/2013 08:02

Lilisor :hug: :hug: :pup: :pup: , cat ma bucur sa te vad pe aici :hug: . Cunosc pasca asta, e tare buna, am mai pregatit-o si eu de cateva ori......bine ai facut ca ai postat-o aici ca nu cred ca o avem in carte si e bine de stiut si alte retete de pasca.
Arata super apetisanta , de gust sa nu mai vorbesc .....si eu sant o mare iubitoare de branza :buuun: :buuun: :buuun: :buuun: :buuun: ...pupici draga mea si coboare dintre stele ceva mai des , daca se poate :hug: :hug:

yafa
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4628
Membru din: 12/02/2009 09:26
Contact:

Mesajde yafa » 04/04/2013 11:27

Asa surpriza spun si eu! ce dor mi-era de tine Lilisor!

Faina pasca ne-ai adus!

:hug: :pup: :flower:
Life is like a box of chocolate, you never know what you are gonna get!

http://www.cuisineetplaisir.wordpress.com

Avatar utilizator
antoniah
Expert in arta culinara
Mesaje: 6441
Membru din: 15/11/2011 11:49
Contact:

Mesajde antoniah » 05/04/2013 03:32

Este foarte frumoasa si cu siguranta delicioasa, felicitari! Dupa nume imi amintesc de reteta dar nu am pregatit-o niciodata. Ma bucur ca ai postat reteta. :hug: :flower: :flower: :flower:

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 05/04/2013 08:36

Liliana...Liliana...Mare surpriza pentru noi :!:

Ce dor mi-a fost de tine :pup: :pup: :pup:

Grozava pasca ne-ai adus, parca ai stiut ( sau ai citit in stele :D ) ca eu sunt indragostita de bucataria ruseasca...Multumesc pentru reteta :master:

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-


Înapoi la “Retete Ilustrate - Dulciuri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 25 vizitatori