BrĂźnslis

Esti ahtiata dupa dulciuri? Cunosti retete de prajituri, inghetate, torturi, dulciuri care iti pun in pericol greutatea dar care merita sa-ti asumi riscul a doua – trei kilograme in plus pentru a le manca? Aceasta sectiune este rezervata pentru retete de Dulciuri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

yafa
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4628
Membru din: 12/02/2009 09:26
Contact:

BrĂźnslis

Mesajde yafa » 29/12/2012 03:47

Brßnslis sau Bruns de Bâle sunt biscuitii de Craciun 100% elvetieni. Deci ei nu puteau lipsi de pe masa noastra de sarbatoare, mai ales ca sunt ciocolatosi si crocanti, cativa pitici nu se lasa rugati niciodata.

Ei pot fi preparati mai putin copti si mai grosi pentru cei ce ii iubesc moi, dar pot fi copti un pic mai mult si facuti mai fin pentru cei carora le plac crocanti.


Ingrediente:

250g de zahar
250g de pudra de migdale
2 linguri de faina
1/2 lingurita de scortisoara
2 albusuri
1 praf de sare
100g de ciocolata neagra
zahar pentru decor

Prepararea:

Amestecam zaharul, faina, pudra de migdale, scortisoara.

Batem albusurile tare cu praful de sare.

Topim ciocolata in bain marie si o amestecam cu albusurile.

Amestecam pudrele cu albusurile si ciocolata. Intindem aluatul rezultat si-l taiam cu forme.

Trecem biscuitii prin zahar* si ii asezam pe o tava prevazuta cu hartie de copt.

Lasam la uscat cateva ore sau o noapte la temperatura ambianta.

Incalzim cuptorul la 220°C si coacem biscuitii intre 3 si 5 minute.

Pofta buna!

*putem intinde aluatul pe zahar si atunci nu mai surpudram formele, astfel biscuitii vor fi mai putin crocanti.

* se pastreaza foarte bine intr-o cutie inchisa timp de 2-3 saptamani.
Fişiere ataşate
P1000809c1.jpg
P1000809c1.jpg (142.91 KiB) Vizualizat de 1165 ori
Ultima oară modificat 29/12/2012 06:41 de către yafa, modificat 1 dată în total.
Life is like a box of chocolate, you never know what you are gonna get!

http://www.cuisineetplaisir.wordpress.com

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 29/12/2012 09:00

Ce bune trebuie sa fie =D> arata deosebit de bine :master:

:hug: :flower:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
thea
Bucatar de elita
Mesaje: 2672
Membru din: 08/02/2007 12:04
Localitate: Arad

Mesajde thea » 29/12/2012 09:39

ce frumosi sunt !!!! are ceva ce imi amintesste de macarons-ul tau...cred ca etapa cu uscarea peste noapte....
o sa incerc sa ii prepar :wink:
=D> =D> =D>

Avatar utilizator
alejoe
Bucatar de elita
Mesaje: 3679
Membru din: 03/05/2012 09:17
Localitate: BRASOV , ROM

Mesajde alejoe » 29/12/2012 02:45

nu am cuvinte superbiiii :master:
claudia

Avatar utilizator
peppa
Incepator
Mesaje: 232
Membru din: 15/12/2012 04:19

Mesajde peppa » 29/12/2012 04:18

:o :o :o extraordinar arata :o :o :o :o

Yafa, tare mi-as infige dintii intr-un biscuite din asta - imi inchipui gustul minunat dar si crantul dat de zaharul de pe el, miam, miam, maim :buuun: :buuun: :buuun:
If you're going to try, go all the way. Otherwise, don't even start.

Avatar utilizator
peppa
Incepator
Mesaje: 232
Membru din: 15/12/2012 04:19

Mesajde peppa » 29/12/2012 04:23

Inca o data =D> =D> =D> si daca nu te superi imi spui ce inseamna "supa de faina"? Poate aici pe forum se stie despre ce e vorba deci scuza-ma, eu nu stiu :master: :master: :master: Ca as vrea si eu sa fac acesti minunati biscuiti :buuun:
If you're going to try, go all the way. Otherwise, don't even start.

yafa
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4628
Membru din: 12/02/2009 09:26
Contact:

Mesajde yafa » 29/12/2012 06:45

Fetelor multumesc mult, nu e chiar foarte reusita fotografia dar sunt tare bunuti.

Va servesc cu drag pe toate!

Peppa am schimbat in reteta, ma refeream la linguri mari de aceea am scris linguri de supa.

:flower: :hug: :) :pup:
Life is like a box of chocolate, you never know what you are gonna get!



http://www.cuisineetplaisir.wordpress.com

Avatar utilizator
Danieluta
Expert in arta culinara
Mesaje: 8946
Membru din: 13/03/2006 07:33

Mesajde Danieluta » 29/12/2012 06:45

Yafa,ca intotdeauna,retete si poze de nota 10!!!

:master: =D> :hug: :pup: :flower:

yafa
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4628
Membru din: 12/02/2009 09:26
Contact:

Mesajde yafa » 29/12/2012 06:48

Danieluta scrie:Yafa,ca intotdeauna,retete si poze de nota 10!!!

:master: =D> :hug: :pup: :flower:


Dani, tu esti draguta ca intotdeauna, multumesc mult

:pup: :hug: :flower: :pup:
Life is like a box of chocolate, you never know what you are gonna get!



http://www.cuisineetplaisir.wordpress.com

Avatar utilizator
beccas
Bucatar in devenire
Mesaje: 660
Membru din: 25/10/2012 09:29
Contact:

Mesajde beccas » 29/12/2012 07:12

Imi plac la nebunie dulciurile cu ciocolata neagra. Arata finuti si foarte deliciosi. Felicitari =D>


Înapoi la “Retete Ilustrate - Dulciuri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: MSN [Bot] și 9 vizitatori