Negrese cu Ciocolata si After Eight

Esti ahtiata dupa dulciuri? Cunosti retete de prajituri, inghetate, torturi, dulciuri care iti pun in pericol greutatea dar care merita sa-ti asumi riscul a doua – trei kilograme in plus pentru a le manca? Aceasta sectiune este rezervata pentru retete de Dulciuri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
beccas
Bucatar in devenire
Mesaje: 660
Membru din: 25/10/2012 09:29
Contact:

Negrese cu Ciocolata si After Eight

Mesajde beccas » 22/12/2012 01:59

Aceasta reteta de negrese in forma de biscuiti este usoara, sunt delicioase si pot fi servite la orice ocazie.

Pentru 18-20 negrese:
85 g unt (80-82%)
125 g zahar Muscovado (zahar brun cu melasa)
1 lingura apa
100 g ciocolata de 70% fara lecitina rupta in bucati mai mici
2 oua ecologice la temperatura camerei
165 g faina de grau alba
3/4 lingurita bicarbonat de sodiu
1/4 lingurita sare de mare sau roz fina
18-20 bucati ciocolata After Eight
fulgi de sare de mare Maldon (optional)

Puneti untul intr-o cratita la foc mic iar cand acesta este topit adaugati apa si zaharul. Incorporati acestea cu o spatula, iar cand zaharul este topit puneti ciocolata. Cand si aceasta este topita luati de pe foc si transferati intr-un bol. Lasati sa se raceasca 15 minute. Intre timp amestecati cu telul faina cu bicarbonatul de sodiu si sarea. Adaugati un ou peste ciocolata si cu mixerul inglobati acesta apoi procedati la fel cu cel de al doilea ou. Treptat puneti cate un pic de faina si continuati sa mixati la viteza mica. Incorporati bine aceasta, acoperiti cu o folie de plastic si lasati la rece o ora. Desfaceti ciocolatile cu menta si lasati-le deoparte. Preincalziti cuptorul la 170 C (gaz 3). Luati cate 1 lingura de aluat si formati intr-o bila. Asezati-o intr-o tava cu foaie de copt apoi procedati la fel cu restul de aluat lasand 4-5 cm spatiu liber (cel mai probabil va fi nevoie sa coaceti in doua ture, pastrati aluatul in frigider intre timp). Coaceti 10 minute apoi transferati-le pe un gratar de racire. Cat acestea sunt fierbinti si moi puneti cate o bucata de ciocolata cu menta deasupra apasand usor si presarati 3-4 fulgi de sare. Lasati apoi sa se raceasca cel putin la temperatura camerei inainte de a servi.

*Nu coaceti negresele mai mult de 10 minute deoarece se vor usca.
Fişiere ataşate
IMG_0276.jpg
IMG_0276.jpg (74.66 KiB) Vizualizat de 2583 ori
IMG_0275.jpg
IMG_0275.jpg (75.71 KiB) Vizualizat de 2583 ori
IMG_0278.jpg
IMG_0278.jpg (79.93 KiB) Vizualizat de 2583 ori
IMG_0277.jpg
IMG_0277.jpg (84.57 KiB) Vizualizat de 2583 ori

Avatar utilizator
Danieluta
Expert in arta culinara
Mesaje: 8946
Membru din: 13/03/2006 07:33

Mesajde Danieluta » 22/12/2012 03:31

Superbe! =D>

:hug: :pup: :flower:

Avatar utilizator
thea
Bucatar de elita
Mesaje: 2672
Membru din: 08/02/2007 12:04
Localitate: Arad

Mesajde thea » 22/12/2012 06:18

wow, sigur mie imi plac ! arata excelent ! =D> =D> =D> =D>

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 22/12/2012 07:41

mie imi plac prajiturelele tale Becca =D> =D> dar nu-mi place after eight-ul :lol: cred ca trebuie sa ma cupez cu Thea la mincat sa ii dau ei mentoasele astea :hug: =))

Avatar utilizator
alejoe
Bucatar de elita
Mesaje: 3679
Membru din: 03/05/2012 09:17
Localitate: BRASOV , ROM

Mesajde alejoe » 22/12/2012 10:47

super faine =D> =D>
claudia

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 23/12/2012 11:16

...dar mie imi plac :buuun: :buuun: :buuun: Hhhhhhhhhmmmmmmm :buuun:

Negrese... si in plus ciocolata cu menta...un deliciu :!:

=D> =D> =D> :flower: :flower: :flower:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-


Înapoi la “Retete Ilustrate - Dulciuri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: MSN [Bot] și 9 vizitatori