Zarzavat la borcan pentru iarna

Ati renuntat la carne, iar retetele vegetariene pe care le cunoasteti sunt cu mult mai gustoase decat cele cu carne? Aici va puteti Împartasi cunostintele in materie de mâncaruri vegetariene si puteti sublinia meritele acestui tip de alimentatie.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Zarzavat la borcan pentru iarna

Mesajde lucia_bp » 10/01/2013 11:13

Ingrediente pentru 11 borcane de 330 ml

-2 ½ kg rosii
-2-2 ½ kg gogosari si / sau ardei kapia rosu
-1/2 kg ardei gras
-2 legaturi patrunjel verde
-2 legaturi frunze de telina
-2 legaturi leustean verde
-350-400 ml ulei
-1 plic pikant fix
-sare
-piper

Preparare

Spalati bine zarzavaturile, verdeata si lasati la scurs.
Tocati grosier frunzele de patrunjel, leustean si marunt pe cele de telina.
Indepartati pielita rosiilor si taiati-le cubulete.
Separat, curati gogosarii / ardeii de cotor, seminte si taiati-i bucatele sau fideluta. Caliti-i apoi 10 min, in ulei incins, la foc potrivit, amestecand continuu.
Adaugati rosiile si caliti in continuare 25- 30 min, la foc mic.
Puneti verdeata, pikant fix-ul, omogenizati si lasati pe foc inca 8- 10 min sau pana cand sosul are aspectul unui bulion mai gros. Spre sfarsit, condimentati cu sare si piper, dupa gust.
Turnati fierbinte in borcanele sterilizate si incalzite.
Capsati si dati la dunst uscat ( intre paturi) pana se racesc complet.

Stergeti borcanele, etichetati si dati la camara.

Adaugati la ciorbe pentru savoare, gust si culoare.
Fişiere ataşate
CIMG3993.JPG
CIMG3993.JPG (84.37 KiB) Vizualizat de 1564 ori
CIMG3989.JPG
CIMG3989.JPG (87.02 KiB) Vizualizat de 1564 ori
CIMG3992.JPG
CIMG3992.JPG (69.65 KiB) Vizualizat de 1564 ori
CIMG3985.JPG
CIMG3985.JPG (100.3 KiB) Vizualizat de 1564 ori
CIMG3982.JPG
CIMG3982.JPG (112 KiB) Vizualizat de 1564 ori
CIMG3972.JPG
CIMG3972.JPG (110.04 KiB) Vizualizat de 1564 ori
CIMG3941.JPG
CIMG3941.JPG (77.46 KiB) Vizualizat de 1564 ori
CIMG3970.JPG
CIMG3970.JPG (102.47 KiB) Vizualizat de 1564 ori
CIMG3967.JPG
CIMG3967.JPG (104.67 KiB) Vizualizat de 1564 ori
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
antoniah
Expert in arta culinara
Mesaje: 6441
Membru din: 15/11/2011 11:49
Contact:

Mesajde antoniah » 10/01/2013 08:58

Mama pregateste un amestec de ingrediente asemanator pentru iarna si imi place foarte mult sa il folosesc pentru diferite preparate. De multe ori, cand iti citesc postarile, am impresia ca te-ai imprieteni foarte usor cu mama. Te pup si va doresc o seara frumoasa! :hug: :pup: :flower:

Avatar utilizator
alejoe
Bucatar de elita
Mesaje: 3679
Membru din: 03/05/2012 09:17
Localitate: BRASOV , ROM

Mesajde alejoe » 10/01/2013 09:24

lucia ... =D> =D> =D> =D>
claudia

Avatar utilizator
Danieluta
Expert in arta culinara
Mesaje: 8946
Membru din: 13/03/2006 07:33

Mesajde Danieluta » 10/01/2013 09:33

Intr-adevar... =D> =D> =D> :master: :master: :master:

:hug: :pup: :flower:

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 11/01/2013 02:48

antoniah scrie:Mama pregateste un amestec de ingrediente asemanator pentru iarna si imi place foarte mult sa il folosesc pentru diferite preparate. De multe ori, cand iti citesc postarile, am impresia ca te-ai imprieteni foarte usor cu mama. Te pup si va doresc o seara frumoasa! :hug: :pup: :flower:


Draga mea, vara ma comport ca si furnica, desi imi place mult cum canta greierasul :D

Sunt convinsa ca mama ta este o gospodina desavarsita de la care asi avea multe de invatat...prin urmare prietenia cu dansa m-ar onora peste masura :master: :master: :master:

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-


Înapoi la “Bucatarie vegetariana”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator