Zacusca

Esti atat de mandra de reusita ta culinara incat ai simtit nevoia sa o imortalizezi intr-o fotografie? Ai aici ocazia sa atasezi poza la reteta culinara si sa o arati tuturor. Sectiunea este rezervata pentru retete de Mancaruri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
iuliajewel
Bucatar de elita
Mesaje: 2283
Membru din: 05/07/2010 12:06
Localitate: Brasov, Romanica

...Si pt floricel

Mesajde iuliajewel » 14/09/2010 12:43

Florina, flatata tare mi-s :pup: :hug: :master: Multumesc de compliment :clipocit:
Zic sa intri mai des, chiar daca motivele te tin departe de unele performante: scrisul nu-ti cere nici mult timp si nici greutati insurmontabile - vad ca ai vorbele la tine - si noua ne place sa si citim nu doar sa "ne gatim"
:flower: :flower: :flower:

roberth
Incepator
Mesaje: 1
Membru din: 26/08/2012 11:05

Mesajde roberth » 26/08/2012 11:09

ana_vasilache scrie:
cara scrie::o cu siguranta atat am pus. Cred ca "normal" pentru mine era pe vremuri " prea sarat" pentru cei care nu mananca sarat. Recunosc, eu mancam un pic mai sarat, dar dupa parerea mea nu exagerat de sarat (reteta asta e mai veche).
Daca ati pus jumatate cantitate de sare si totusi vi s-a parut sarata, e bine ca pe viitor sa puneti sare (dupa gustul propriu)- nu dupa cantitatea mentionata in reteta. Eu asa procedez. Cred ca sarea si in general condimentele din reteta se pun in functie de gustul fiecaruia.
Cand am sa fac zacusca (luna asta) am sa fiu atenta la cantitatea de sare- in sensul ca am sa cantaresc (am cantar de precizie) si in functie de asta, modific cantitatea recomandata in reteta. Revin cu modificari.
Nu stiu ce sa recomand ca sa se repare zacusca asta prea sarata. Eventual, daca mai aveti rabdare si timp, mai preparati jumatate din cantitati- fara sare si apoi amestecati zacusca sarata cu cea nesarata. Probabil ca o sa iasa pe gustul dumneavoastra.

****Nu vreau sa insist, dar in cazul in care mai gusta cineva, sa imi spuneti daca ii pare tot excesiv de sarata.


Multumesc frumos de raspuns. Si eu mananc sarat, acesta este motivul pentru care in cunostinta de cauza v-am rugat sa modificati reteta, fiindca e pacat sa se piarda bunatate de zacusca. Eu am dres-o cat de cat punand cartofi care au mai absorbit din sare fiindca nu am mai avut energie sa mai fac o jumatate din cantitate, mai ales ca am facut zacusca din 15 kg de vinete (de 5 ori cantitatea din reteta dvs). Ar fi bine daca ati cantari cantitatea de sare, data viitoare cand mai faceti zacusca. :)


Mai mult ca sigur ca doamna care se plange de cantitatea de sare a pus in compozitie un bulion foarte sarat. Asa cred ca se explica problema. Trei linguri la intreaga cantitate nu este mult nici pe departe si, sa nu uitam, sarea are si un mic rol si in procesul de conservare.


Înapoi la “Retete ilustrate - Mancaruri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 10 vizitatori