Vol-au-vent cu galbiori

Ati renuntat la carne, iar retetele vegetariene pe care le cunoasteti sunt cu mult mai gustoase decat cele cu carne? Aici va puteti Împartasi cunostintele in materie de mâncaruri vegetariene si puteti sublinia meritele acestui tip de alimentatie.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
antoniah
Expert in arta culinara
Mesaje: 6441
Membru din: 15/11/2011 11:49
Contact:

Mesajde antoniah » 11/01/2013 09:19

lucia_bp scrie:Cat de bine arata si ce frumos ti-a crescut aluatul folosit =D> =D> =D> Si mie imi place genul acesta de aperitive :buuun:

In alta ordine de idei...tot ma intreb ce fel de aluat foietaj ai folosit, pentru ca in poze este impecabil ( al meu, dupa decongelare, arata ca vai de mama lui si zau ca am folosit tot felul de marci)...al tau este neted si perfect intins...

:hug: :hug: :hug:


Sunt aperitive usor de pregatit dar care plac in general (mai ales ca poti sa pregatesti umpluturi diferite, pe placul tuturor, cu sau fara sos).

Nu stiu daca am voie sa scriu aici firma producatoare dar iti scriu P.M.

Iti multumesc! :hug: :pup: :flower:

Avatar utilizator
antoniah
Expert in arta culinara
Mesaje: 6441
Membru din: 15/11/2011 11:49
Contact:

Mesajde antoniah » 11/01/2013 09:22

crista scrie:Antonia ce frumoase ti-au iesit vol au vent-urile . Minunat ! =D> =D> =D> =D>


imi place si istoria retetei


Imi place si mie istorioara. :) In vremea aceea marii bucatari se intreceau in prepararea unor combinatii cat mai surprinzatoare pentru frumuselele ”vol-au-vent”.

Iti multumesc! :hug: :pup: :flower:

Avatar utilizator
antoniah
Expert in arta culinara
Mesaje: 6441
Membru din: 15/11/2011 11:49
Contact:

Mesajde antoniah » 11/01/2013 09:27

beccas scrie:Antonia, arata superbe. Sincer nu am mancat niciodata aceste preparate dar sunt ceva de dorit. Ingrediente bune si foarte aspectoase. Felicitari! :master: :hug:


Daca ai musafiri, sunt aperitivele perfecte (usor si rapid de pregatit, cu umpluturi dupa preferinta fiecaruia). Iti multumesc! :hug: :pup: :flower:

Avatar utilizator
antoniah
Expert in arta culinara
Mesaje: 6441
Membru din: 15/11/2011 11:49
Contact:

Mesajde antoniah » 11/01/2013 09:28

d_dana_a scrie:Ca de obicei o prezentare ca la carte :master: :master: :master: :master: :master: :master: :master:
...o reteta pe gustul meu :hug: :pup: :flower:


Iti multumesc Dana! :hug: :pup: :flower:

Avatar utilizator
antoniah
Expert in arta culinara
Mesaje: 6441
Membru din: 15/11/2011 11:49
Contact:

Mesajde antoniah » 11/01/2013 09:29

cla scrie:Arata extraordinar!!! =D> =D> =D>

Ma alatur si eu celor care vor sa stie ce marca de foietaj folosesti (eventual si coordonatele GPS ale locului de unde-l cumperi) :P :P :P

:flower: :flower: :flower:


Cla, iti scriu P.M. cu marca foietajului (firma producatoare) si magazinul care il comercializeaza! Iti multumesc! :hug: :pup: :flower:

Avatar utilizator
adi
RC Admin
RC Admin
Mesaje: 6026
Membru din: 23/06/2005 04:27
Localitate: Iasi
Contact:

Mesajde adi » 11/01/2013 10:11

Uau Antoniah, ce ai facut aici... :buuun: :buuun: :buuun:

Poti spune pe forum numele aluatului si de unde l-ai luat, pentru ca asta ii va ajuta pe multi. :) Nu cred ca o sa te suspecteze nimeni ca esti angajata lor :P :P :P . Sau esti? :x :?:
Imagine

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 11/01/2013 10:36

Antonia :master: :master: =D> =D> foarte frumoase ti-au iesit. Imi plac aperitivele in mod deosebit, le pregatesc oricand, chiar si petreceri cu tematica strict" aperitive" am facut uneori :D . Astea sant superbe, ...ciupercile arata intr-un mod de mare clasa iar aluatul, intradevar este tare bun. Chiar voiam sa te intreb si eu de unde il cumperi si care anume este. Cand eram in tara asta vara, am cautat peste tot aluat foietaj si sora mea mereu ma facea sa il pun inapoi in frigider pe considerentul ca nu este bun :D :hug: :hug: :pup: :pup:

Avatar utilizator
antoniah
Expert in arta culinara
Mesaje: 6441
Membru din: 15/11/2011 11:49
Contact:

Mesajde antoniah » 12/01/2013 11:02

adi scrie:Uau Antoniah, ce ai facut aici... :buuun: :buuun: :buuun:

Poti spune pe forum numele aluatului si de unde l-ai luat, pentru ca asta ii va ajuta pe multi. :) Nu cred ca o sa te suspecteze nimeni ca esti angajata lor :P :P :P . Sau esti? :x :?:


Adi draga... o sa fii probabil dezamagit dar ... tot medic sunt si acum... si nu vreau sa schimb nimic din acest punct de vedere (lucrurile au mers pentru mine lin pe plan profesional - am atins la timpul sau fiecare vis pe care l-am avut...) Fac din profesia mea o pasiune... Ma opresc aici cu scrisul inainte sa ma manance palmele sa mai adaug una alta... (imi place subiectul ”versiunile mele mai tinere de 38 de ani”).

Este bine ca stiu ca pot sa scriu anumite nume pe care le credeam cu tenta publicitara (vezi, prea multa grija adesea strica :x ), intr-adevar ai dreptate pot fi puncte de reper utile.

P.S. M-am amuzat copios cu sotul meu pe seama comentariului tau, sper sa nu te superi. =)) =)) =))

Avatar utilizator
antoniah
Expert in arta culinara
Mesaje: 6441
Membru din: 15/11/2011 11:49
Contact:

Mesajde antoniah » 12/01/2013 11:08

pupi scrie:Antonia :master: :master: =D> =D> foarte frumoase ti-au iesit. Imi plac aperitivele in mod deosebit, le pregatesc oricand, chiar si petreceri cu tematica strict" aperitive" am facut uneori :D . Astea sant superbe, ...ciupercile arata intr-un mod de mare clasa iar aluatul, intradevar este tare bun. Chiar voiam sa te intreb si eu de unde il cumperi si care anume este. Cand eram in tara asta vara, am cautat peste tot aluat foietaj si sora mea mereu ma facea sa il pun inapoi in frigider pe considerentul ca nu este bun :D :hug: :hug: :pup: :pup:


Ideea unei petreceri cu aperitive imi place foarte mult. Am sentimentul ca invitatii se simt mai comod, ca nu se formalizeaza asa cum se intampla uneori cand servim masa unor oaspeti asteptati.

Am stat putin acum cu C la o cafeluta si pornind de la randurile tale ne-am amintit clipe frumoase din anii studentiei si rezidentiatului cand nimeni nu se gandea decat la gustari gen aperitiv (si la multa veselie) atunci cand venea vorba de petreceri... M-am luat cu vorba si am uitat sa iti scriu de aluat...

Aluatul de foietaj este produs de firma ALPIN 57 (este producatorul a diferite produse de patiserie proaspete si congelate). Pe ambalaj scrie ALPIN 57 LUX. Am vazut ca produsele lor se vand foarte bine si sunt apreciate. Produsele firmei se gasesc in hypermarketuri (in general la HYPERMARKETUL REAL am gasit de fiecare data). Am cumparat de asemenea aluat de foietaj si de la LIDL si a fost de foarte buna calitate (cel putin la fel de bun ca cel de la ”Alpin”). Cei de la LIDL sunt foarte seriosi si eficienti cand vine vorba de aprovizionare (in general nu lipseste).

Poate sora ta are dreptate (nu stiu, nu pot sa spun o parere, am prea putina experienta), poate dansa se refera la faptul ca nici un aluat nu este la fel ca cel pregatit acasa. Mama imi spunea si ea acelasi lucru (pana in urma cu cativa ani mama pregatea aluatul intotdeauna acasa, acum insa recurge si ea uneori la cel cumparat).

Imi amintesc de aluaturile foietaj pregatite de bunica (am regasit reteta in caietul ei de bucatarie, datata 1974 – anul in care eu m-am nascut). :) Intr-o zi imi fac curaj, ma pun pe treaba si ii urmez reteta (daca tot este din acelasi an cu mine). :lol:

Iti multumesc pentru apreciere si pentru toate cuvintele frumoase!

Te pup si va doresc o seara frumoasa! :hug: :pup: :hug:

Avatar utilizator
alejoe
Bucatar de elita
Mesaje: 3679
Membru din: 03/05/2012 09:17
Localitate: BRASOV , ROM

Mesajde alejoe » 12/01/2013 03:57

antonia felicitari, imi plac retetele cu foietaj asta e fantastica =D> =D> =D> 10 ,10 si 10
claudia


Înapoi la “Bucatarie vegetariana”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator