Vinete umplute cu carne

Esti atat de mandra de reusita ta culinara incat ai simtit nevoia sa o imortalizezi intr-o fotografie? Ai aici ocazia sa atasezi poza la reteta culinara si sa o arati tuturor. Sectiunea este rezervata pentru retete de Mancaruri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
roxy14
Bucatar
Mesaje: 868
Membru din: 22/07/2008 09:22

Vinete umplute cu carne

Mesajde roxy14 » 10/07/2009 10:54

3 vinete
1 kg de carne tocata
1 ceapa mare
2 catei de usturoi
1 ardei rosu
1 ardei verde
1 rosie
bulion
ulei masline
sare ,piper
1 l de lapte
60 gr faina
60 gr margarina
branza ptr gratinat
Mod de preparare:Umplutura :)
se coc vinetele ( eu le_am bagat la microonde invelite in film de bucatarie - 15 min)
se taie pe jumatate se scoate pulpa si se `pune la scurs....cojile vinetei se pastreaza.
se taie ceapa marunta si se pune la calit apoi adaugam ardeii si rosia ,cand acestea sunt aproape gata se aduga carnea tocata peste si se lasa si ea la prajit...apoi se adauga si vinetele scurse si tocate marunt. spre sf se adauga bulionul si se mesteca bine.cojile vinetei incercam sa le curatam dar sa le lasam cat mai intregi.ele servesc ptr a sustine umplutura in tava.

salsa Bechamel :)

se topeste margarina intr-un recipient si se adauga putin cate putin faina , apoi laptele mestecand continuu, pana cand se ingroasa .i se adauga sare si piper dupa gust .
Asezarea in tava de cuptor_:
se unge cu putin ulei se aseaza cojile de vinete .acestea se pot umple individual sau raman ca un strat de vinete .
apoi se pune umplutura , salsa bechamel ,branza ptr gratinat peste si la cuptor incalzit 30 min
pofta buna!!!
Fişiere ataşate
DSC_1440copy.jpg
DSC_1440copy.jpg (44.86 KiB) Vizualizat de 5592 ori
DSC_1441copy.jpg
DSC_1441copy.jpg (54.82 KiB) Vizualizat de 5593 ori
DSC_1444copy.jpg
DSC_1444copy.jpg (44.14 KiB) Vizualizat de 5594 ori
DSC_1456copy.jpg
DSC_1456copy.jpg (65.46 KiB) Vizualizat de 5595 ori
DSC_1458copy.jpg
DSC_1458copy.jpg (45.76 KiB) Vizualizat de 5598 ori
copy.jpg
copy.jpg (52.73 KiB) Vizualizat de 5600 ori

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 11/07/2009 06:52

Minunat, roxy !
Nu am copt vinete la microunde, dar vad ca se fac foarte repede si se coc frumos.
O idee foarte buna, cand te preseaza timpul !
=D> =D> =D>
:hug: :love: :flower:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 11/07/2009 10:32

=D> =D> cred ca e bun, dar spune-mi Roxy, vinetele astea daca le faci in microunde se fierb mai mult decat se coc ,asa-i?.
Mie nu prea imi place sa folosesc cuptorul cu microunde prea mult. Nu stiu de ce nu ma incanta idea de unde.
Il mai folosesc dar mai rar sau in caz de urgenta mare de tot.
Am sa incerc si eu vinetele astea , dar am sa coc vinetele pe gratar ( sa aibe putin si un gust de afumat :wink: de la jar) Te tin la curent cu rezultatul.
Mersi de reteta :hug:

Avatar utilizator
roxy14
Bucatar
Mesaje: 868
Membru din: 22/07/2008 09:22

Mesajde roxy14 » 11/07/2009 01:14

pupi scrie:=D> =D> cred ca e bun, dar spune-mi Roxy, vinetele astea daca le faci in microunde se fierb mai mult decat se coc ,asa-i?.
Mie nu prea imi place sa folosesc cuptorul cu microunde prea mult. Nu stiu de ce nu ma incanta idea de unde.
Il mai folosesc dar mai rar sau in caz de urgenta mare de tot.
Am sa incerc si eu vinetele astea , dar am sa coc vinetele pe gratar ( sa aibe putin si un gust de afumat :wink: de la jar) Te tin la curent cu rezultatul.
Mersi de reteta :hug:

Da ,la microonde se fierb mai mult decat se coc...dar in acest caz nu avem nevoie de ele coapte ...cojile servesc doar blat ptr umplutura.... daca doriti da... a iesit f buna ...multumesc :flower:

Avatar utilizator
dana67
Bucatar in devenire
Mesaje: 681
Membru din: 15/05/2009 09:27

Mesajde dana67 » 11/07/2009 01:55

:roll: foarte buna reteta ,se poate pune in locul vinetelor dovlacei sau cartofi fierti nu?Nu de alta dar coaja de vinete nu o poti minca dar in schimb dovlaceii sau cartofii da, =D> =D> arata f. bine :)

Avatar utilizator
roxy14
Bucatar
Mesaje: 868
Membru din: 22/07/2008 09:22

Mesajde roxy14 » 11/07/2009 03:50

dana67 scrie::roll: foarte buna reteta ,se poate pune in locul vinetelor dovlacei sau cartofi fierti nu?Nu de alta dar coaja de vinete nu o poti minca dar in schimb dovlaceii sau cartofii da, =D> =D> arata f. bine :)

buna propunere. :peace: :flower: ..daca poti manca coaja de dovlecei sau de cartofi ...dar pulpa lor trebuie pusa in amestecul de carne ,cu ceapa ,ardeii... :flower:

Avatar utilizator
alinaraluca2000
Bucatar
Mesaje: 1209
Membru din: 11/03/2007 01:58
Localitate: Baia Mare
Contact:

Mesajde alinaraluca2000 » 11/07/2009 07:59

super combinatie
ImagineImagineImagine

Avatar utilizator
aquarius
Bucatar in devenire
Mesaje: 380
Membru din: 20/04/2009 08:17

Mesajde aquarius » 12/07/2009 07:19

Bravo roxy!Precis e super delicios! :hug: :flower:

Avatar utilizator
roxy14
Bucatar
Mesaje: 868
Membru din: 22/07/2008 09:22

Mesajde roxy14 » 12/07/2009 11:12

aquarius scrie:Bravo roxy!Precis e super delicios! :hug: :flower:

Va multumesc tuturor !!! :flower: :flower: :flower:

martucla
Incepator
Mesaje: 126
Membru din: 28/02/2009 07:26
Localitate: Sannicolaul Mare,Timis

Mesajde martucla » 12/07/2009 10:20

eu am facut reteta de viete umplute dar nu au fost coapte vinetele inainte de umplere ,sint sigura ca e gustoasa reteta :roll: :roll: :buuun: :buuun: e o bunatate ,bravo =D> =D> =D>
Dora


Înapoi la “Retete ilustrate - Mancaruri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 31 vizitatori