Vinete si dovlecei servite cu placinta de varza

In aceasta zona alegem in fiecare luna cea mai bune reteta.

Moderatori: Nally, adi, kia, adinush

akezdi
Incepator
Mesaje: 4
Membru din: 29/12/2015 04:18

Vinete si dovlecei servite cu placinta de varza

Mesajde akezdi » 18/10/2018 09:24

2 vinete
1 dovlecel mic
3 rosii mari
150 ml ulei
2-3 catei de usturoi
sare
verdeata tocata
Placinte cu varza :
300 g faina
1 plic de drojdie uscata
1 linguita de zahar
½ lingurita de sare
2 linguri de ulei de masline
4 linguri de chefir
150 ml apa calduta
Cipsurile de dovlecei
1 dovlecel mic tip zuchini
1 morcov
70 g cascaval maturat razuit
Ceapa caramelizata:
2 cepe rosii medii
1 lingurita miere .
Am inceput cu vinetele si dovleceii
Vinetele si dovleceii dupa ce le-am spalat bine, le-am taiat felii, am sarat si am lasat 30 minute sa se scurga. Am asezat intr-o cratita straturi de vinete, apoi felii de rosii, usturoi pisat, verdeata tocata (patrunjel si busuioc ), iar vinete si dovlecei, rosii, usturoi (deasupra sa fie un strat de rosii ). Am stropit cu ulei si am dat la cuptor pentru 20 de minute. Am lasat sa se raceasca.
Placinte cu varza : am folosit 300 g faina, un plic de drojdie uscata, 1 linguita de zahar, ½ lingurita de sare, 2 linguri de ulei de masline, 4 linguri de chefir si cca. 150 ml apa calduta.
Se framant un aluat. Dupa framantare adaugam 3 linguri de varza calita (cca 250-300 g cruda ), eu am avut varza dulce calita si am folosit din acesta condimentat cu piper. Am lasat sa se dospeasca 30 de minute, dupa care am scos pe masa unsa cu putin ulei si am rupt bucati, am format bilute, apoi am lasat acoperit 10 minute sa creasca, am aplatizat cu mana, formand placinte, dar am taiat si cerculete ca la gogosi, deci se poate praji in ambele feluri. Am prajit in ulei incins.
Cipsurile de dovlecei : am folosit 1 dovlecel mic tip zuchini, 1 morcov si 70 g cascaval maturat razuit. Am spalat dovleceii, am razuit partea lor tare (fara miez si seminte) si am stors bine. Am curatat morcovii si am razuit. Am amestecat morcovul cu dovlecel si am razuit cascavalul, de preferat ar fi fost parmezan, dar nu am avut acasa, am condimentat cu piper, apoi am format bile ca la perisoare si am asezat in tava cu hartie de copt, am apasat fiecare biluta cu dosul lingurii pentru a da forma plata ca o mini clatita. Am incalzit cuptorul si am pus la copt la 180 de grade C, timp 15 minute, apoi am redus focul si am lasat 10 minute pana s-a rumenit pe margine si s-au uscat putin, am scos din cuptor si am lasat sa se receasca.
Ceapa caramelizata: am folosit 2 cepe rosii medii, am taiat in 2 apoi pe orizontala felii de 1 cm, o tigaie antiaderenta am infierbantat bine, am pus o ligura de ulei de masline si am adaugat ceapa, am redus focul la mediu aproape minim si am calit ceapa 20 de minute, amestecand din cand in cand sa nu se arda, pana capata o culoare maronie, am adaugat un strop de miere, a luat de pe foc si am continuat sa amestec 1-2 minute ( de la caldura tigaii se caramelizeaza in continuare) am scos cu o paleta si am pus peste placinte.


Fişiere ataşate
dscf1460.jpg
dscf1460.jpg (0 Octeţi) Vizualizat de 129 ori
dscf1450.jpg
dscf1450.jpg (0 Octeţi) Vizualizat de 129 ori
dscf1446.jpg
dscf1446.jpg (0 Octeţi) Vizualizat de 129 ori
dscf1453.jpg
dscf1453.jpg (0 Octeţi) Vizualizat de 129 ori
dscf1443.jpg
dscf1443.jpg (0 Octeţi) Vizualizat de 129 ori
dscf1457.jpg
dscf1457.jpg (0 Octeţi) Vizualizat de 129 ori

Înapoi la “Concurs - Reteta Lunii”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 5 vizitatori