Vinete "imam baildi"

Esti atat de mandra de reusita ta culinara incat ai simtit nevoia sa o imortalizezi intr-o fotografie? Ai aici ocazia sa atasezi poza la reteta culinara si sa o arati tuturor. Sectiunea este rezervata pentru retete de Mancaruri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
beba
Incepator
Mesaje: 231
Membru din: 14/02/2007 09:17
Localitate: iasi.rom

Vinete "imam baildi"

Mesajde beba » 30/03/2007 11:07

pozele pe care le-am facut sunt pentru 5 persoane:
-7-8 vinete,
-3-4 cepe mari,
-3 catei usturoi,
-3 linguri patrunjel tocat,
-2 rosii tocate si alte 2 feliate,
- 2-3 cartofi taiati mari.
spalam vinetele , le crestam, le presuram cu sare si le lasam pe masa o ora. Intre timp facem umplutura.
Taiem ceapa mare o calim (eu la inceput o calesc fara nimic doar in zeama lor) in ulei 1 cescuta. Adaugam apoi rosiile tocate si patrunjelul, sarea si putin piper , lasam putin sa fiarba.
Daca a trecut o ora de cand am sarat vinetele, acum le spalam bine sa iasa sarea, le stergem cu un prosop si le prajim in ulei (aveti grija ca sare uleiul). Le asezam intr-o tava , le umplem cu ceapa , punem cate o bucatica de usturoi in fiecare, si deasupra asezam cate o felie de rosie, presuram cu ulei sare si putin zahar. Asezam si cartofii , punem putina apa(1 cana) , acoperim cu folie de aluminiu si dam la cuptor la 180 de grade 1 ora 30' - 2 ore . Vedem cand cartofii sunt moi, mai lasam 5 min fara folie sa se rumeneasca.
Fişiere ataşate
3.jpeg
3.jpeg (90.19 KiB) Vizualizat de 6751 ori
4.jpeg
4.jpeg (93.08 KiB) Vizualizat de 6751 ori
2.jpeg
2.jpeg (85.42 KiB) Vizualizat de 6751 ori
1.jpeg
1.jpeg (73.05 KiB) Vizualizat de 6751 ori
7.jpeg
7.jpeg (76.23 KiB) Vizualizat de 6751 ori
vinetele.jpeg
vinetele.jpeg (77.14 KiB) Vizualizat de 6751 ori
ceapa la calit.jpeg
ceapa la calit.jpeg (57.34 KiB) Vizualizat de 6751 ori

Avatar utilizator
Theodora
Bucatar in devenire
Mesaje: 301
Membru din: 29/08/2005 02:23
Localitate: Atena,Grecia
Contact:

Mesajde Theodora » 30/03/2007 12:03

Vai,claudia,mor dupa vinete si asta e una din mancarile mele preferate...soacra ma molipsit,ea e din Asia Mica si le are cu retetele astea anatolitice...
Interesanta chestia cu cartofii insa...ea nu pune,dar canf fac,o sa pun si eu!!!
Imagine
Imagine
Imagine

Avatar utilizator
lili777
Bucatar in devenire
Mesaje: 661
Membru din: 30/12/2005 01:59
Localitate: Germania

Mesajde lili777 » 30/03/2007 12:36

supa bine reteta shi e total noua pentru mine...Merita incercata...nu shtiu ce ma fac cu sotul care nu prea papa ceapa prajita, dar eu ash face chiar azi :clipocit: ...
liliana

Avatar utilizator
beba
Incepator
Mesaje: 231
Membru din: 14/02/2007 09:17
Localitate: iasi.rom

Mesajde beba » 30/03/2007 12:46

Theodora reteta asta e dintr-o carte de bucate din grecia. Nu o stii?
Lili777 poti sa fierbi ceapa in foarte putina apa, cu capac, pana se inmoaie.

Avatar utilizator
beba
Incepator
Mesaje: 231
Membru din: 14/02/2007 09:17
Localitate: iasi.rom

Mesajde beba » 30/03/2007 12:49

cartofi asa taiati pun si la rosii umplute si la dovlecei unpluti, sa ai ce manca pe langa ele , ca o garnitura. Au un gust foarte buni, de la vinete sau de la rosii ... depinde de ce faci. Mie imi plac cartofii astia sa-i mananc cu maioneza .

Avatar utilizator
Theodora
Bucatar in devenire
Mesaje: 301
Membru din: 29/08/2005 02:23
Localitate: Atena,Grecia
Contact:

Mesajde Theodora » 30/03/2007 12:59

Pai asta iti spuneam,ca o stiu de la soacra mea si o fac des vara..dar mananc singura ca Makis nu vrea...eu cu cartile de bucate nu prea ma dau in vant...am una singura de cand am venit in Grecia si zeci de reviste...plus ca va am pe voi pe net si nu am nevoie de nimic...am de asemeni si multe e-book in pc!!!
Si eu pun cartofi cand fac ghemista...ardei si rosii umpluti...alta pofta mi-ai facut si chiar am laiki azi(piata de tarani) si ma gandeam la rosii umplute,dar sunt inca prea scumpe...ca eu nu fac 3-5,fac vreo 15 rosii si vreo 5 ardei...sa umplu tava la cuptor si se termina imediat.......
Imagine

Imagine

Imagine

Avatar utilizator
angelique
Bucatar de elita
Mesaje: 2078
Membru din: 28/12/2005 03:40
Localitate: Binasco

Mesajde angelique » 31/03/2007 06:31

faina reteta-complimenti beba!
Fiecare lucru are frumusetea lui, dar nu oricine o vede

Avatar utilizator
Onna
Bucatar in devenire
Mesaje: 438
Membru din: 10/03/2007 10:23
Localitate: Romania

Mesajde Onna » 01/04/2007 12:42

beba, arata extraordinar. :buuun: Imi plac foarte mult vinetele umplute. Eu le fac cu o umplutura clasica cu orez si legume, cu carne de vita...si multe rosii. Ies minunate.
Ale tale par asa usoare...si gustoase. Devin nostalgica cand ma uit la minunatiile astea facute de tine.
Felicitari :flower: :flower: =D>

:pup:

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Mesajde nicoleta64 » 04/04/2007 11:02

=D> Ce reteta buna cu vinete! :buuun: Imi plac f.mult vinetele dar asa inca nu le-am facut.Mi-ai dat o idee buna,multumesc! :pup:

Avatar utilizator
Leila
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 5215
Membru din: 15/02/2007 10:25

Mesajde Leila » 04/04/2007 11:50

=D> Beba noroc ca nu sunt grea =)) =)) =)) ca nu sthiu zau ce m-as face :x :roll: :roll: :buuun:


Înapoi la “Retete ilustrate - Mancaruri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 10 vizitatori