Varza de Bruxelles cu arahide

Ati renuntat la carne, iar retetele vegetariene pe care le cunoasteti sunt cu mult mai gustoase decat cele cu carne? Aici va puteti Împartasi cunostintele in materie de mâncaruri vegetariene si puteti sublinia meritele acestui tip de alimentatie.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Varza de Bruxelles cu arahide

Mesajde lucia_bp » 25/11/2013 06:17

Stiu ca nu toata lumea agreeaza acesta leguma minunata, desi este tare simpatica si gustoasa…
Mie personal imi plac aceste verze cu gust puternic si miros intens ce poate emana din marimea lor liliputana…de aceea sunt mereu in cautarea de retete noi. Reteta pe care o postez este una din modalitatile prin care o pregatesc belgienii.


Ingrediente

-250- 300 g varza de Bruxelles congelata ( / proaspata- fierbeti in apa cu sare pana este facuta; scurgeti )
-1 lingura suc de lamaie
-2- 3 linguri ulei
-1 catel de usturoi
-piper, proaspat macinat
-1 lingurita cimbru, uscat
-2 lingurite zahar brun
-3 linguri cu arahide nesarate
-sare

Preparare

Incingeti bine cuptorul.
Intre timp, puneti apa usor sarata la fiert, intr-o oala. Cand apa clocoteste, adaugati varza de Bruxelles congelata; acoperiti vasul cu un capac si lasati pe foc 3 min.
Scurgeti si stropiti imediat varzutele cu zeama de lamaie ca sa-si pastreze frumos culoarea; lasati sa se scurga bine. In functie de cat sunt de mari, le puteti lasa intregi sau taia in doua.
Separat, intr-un vas, amestecati uleiul, catelul de usturoi ( tocat marunt sau pisat), piperul ( proaspat macinat) si cimbru ( dupa gust). Adaugati sucul de lamaie, zaharul brun si omogenizati.
Puneti varza si arahidele peste sos. Amestecati bine, in asa fel incat sosul sa unga bine, de jur- imprejur, verzele si arahidele.
Aranjati compozitia intr-un vas termorezistent, in strat cat mai uniform.
Dati la cuptorul preancalzit, pentru cca 15- 20 min, la 180 grade sau pana ce varza si arahidele capata o usoara tenta aramie.

Serviti imediat, simpla, ca o mancare in sine sau poate constitui o garnitura alaturi de peste sau pui.

* Vegetarienii vor aprecia acesta reteta. Se poate adauga alaturi de o portie de varza de Bruxelles cu arahide si o felie de tofu, usor rumenita pe gratar.
Fişiere ataşate
cimg0135.jpg
cimg0135.jpg (100.11 KiB) Vizualizat de 1343 ori
cimg0145.jpg
cimg0145.jpg (99.66 KiB) Vizualizat de 1343 ori
cimg0146.jpg
cimg0146.jpg (106.96 KiB) Vizualizat de 1343 ori
cimg2904.jpg
cimg2904.jpg (156.94 KiB) Vizualizat de 1343 ori
cimg2908.jpg
cimg2908.jpg (175.14 KiB) Vizualizat de 1343 ori
cimg2911.jpg
cimg2911.jpg (145.98 KiB) Vizualizat de 1343 ori
cimg2914.jpg
cimg2914.jpg (142.61 KiB) Vizualizat de 1343 ori
cimg2915.jpg
cimg2915.jpg (118.9 KiB) Vizualizat de 1343 ori
cimg2920.jpg
cimg2920.jpg (119.91 KiB) Vizualizat de 1343 ori
cimg2928.jpg
cimg2928.jpg (149.61 KiB) Vizualizat de 1343 ori
cimg3028.jpg
cimg3028.jpg (88.09 KiB) Vizualizat de 1343 ori
cimg3031.jpg
cimg3031.jpg (93.65 KiB) Vizualizat de 1343 ori
cimg3035.jpg
cimg3035.jpg (89.7 KiB) Vizualizat de 1343 ori
cimg3036.jpg
cimg3036.jpg (83.96 KiB) Vizualizat de 1343 ori
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 25/11/2013 07:45

Imi place mult reteta asta....eu pregatesc destul de des varzutele astea, am cateva retete care imi plac si le repet. Chiar saptamana asta este "Thanksgiving" si varzutele sant specifice mesei de sarbatoare , langa curcan si fasole verde.....am sa fac si cateva varzute in varianta asta a ta :hug: :hug: :pup: :pup:

Avatar utilizator
d_dana_a
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4140
Membru din: 04/11/2009 10:51
Localitate: Sibiu, Romania

Mesajde d_dana_a » 25/11/2013 08:22

...inca o reteta minunata :vis: :vis: :vis:
Felicitari pentru minunatele retete postate :master: :master: :master: :master: :master: :master: :master: :master:
:hug: :pup: :flower:
Imi place sa gatesc...
Imagine

Avatar utilizator
antoniah
Expert in arta culinara
Mesaje: 6441
Membru din: 15/11/2011 11:49
Contact:

Mesajde antoniah » 25/11/2013 11:01

Eu sunt o admiratoare a retetelor tale si imi place tot ceea ce pregatesti! Fiecare preparat este deosebit! Cel de fata este minunat (asa cum ne-ai obisnuit)! :hug: :pup: :flower:
Ultima oară modificat 06/12/2013 02:34 de către antoniah, modificat 1 dată în total.

Avatar utilizator
Danieluta
Expert in arta culinara
Mesaje: 8946
Membru din: 13/03/2006 07:33

Mesajde Danieluta » 25/11/2013 11:25

Lucia,subscriu la tot ce au scris fetele mai sus! :master: =D> :flower:

Avatar utilizator
alejoe
Bucatar de elita
Mesaje: 3679
Membru din: 03/05/2012 09:17
Localitate: BRASOV , ROM

Mesajde alejoe » 26/11/2013 07:24

LUCIA arata delicios pregatita de tine , eu fug de ea imi place marimea dar nu si gustul :wink: =D> =D>
claudia

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 26/11/2013 08:01

pupi scrie:Imi place mult reteta asta....eu pregatesc destul de des varzutele astea, am cateva retete care imi plac si le repet. Chiar saptamana asta este "Thanksgiving" si varzutele sant specifice mesei de sarbatoare , langa curcan si fasole verde.....am sa fac si cateva varzute in varianta asta a ta :hug: :hug: :pup: :pup:


Ma bucur ca reteta iti este pe plac si gust...

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 28/11/2013 08:41

d_dana_a scrie:...inca o reteta minunata :vis: :vis: :vis:
Felicitari pentru minunatele retete postate :master: :master: :master: :master: :master: :master: :master: :master:
:hug: :pup: :flower:


Daca iti plac varzutele si arahidele, nu trece pe langa reteta... :pup: :pup: :pup:

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-

cla
Bucatar
Mesaje: 859
Membru din: 28/06/2005 01:23

Mesajde cla » 01/12/2013 09:03

Ce poze frumoase si ce culori in reteta asta! =D> =D> =D>

E o reteta tentanta, din toate punctele de vedere.
Imagine

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 01/12/2013 09:15

antoniah scrie:Eu sunt printre admiratoarele retetelor tale si imi place tot ceea ce pregatesti! Fiecare preparat este deosebit! Cel de fata este minunat (asa cum ne-ai obisnuit)! :hug: :pup: :flower:


Multumesc :pup:

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-


Înapoi la “Bucatarie vegetariana”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 2 vizitatori