Vafe din miez de nuca si soia

Ati renuntat la carne, iar retetele vegetariene pe care le cunoasteti sunt cu mult mai gustoase decat cele cu carne? Aici va puteti Împartasi cunostintele in materie de mâncaruri vegetariene si puteti sublinia meritele acestui tip de alimentatie.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
5august
Bucatar
Mesaje: 861
Membru din: 13/11/2006 11:16
Localitate: Turda

Vafe din miez de nuca si soia

Mesajde 5august » 24/02/2010 08:52

Ingrediente:

-4 cani de apa

-doua pliculete de vanilie

-cateva curmale fara samburi(in functie de cat de dulci
dorim vafele;eu am pus vreo 11,au fost moderat de dulci)

-1 cana miez de nuca

1/2 cana pulpa de soia(ramas dupa procesarea laptelui de soia in aparatul special.Pentru cei care nu folosesc laptele de soia preparat cu aparatul,pot inmuia boabe de soia timp de 8-12 ore,care apoi se bun in blender cu putina apa si se macina pana rezulta o pasta fina.Se poate pregati mai multa pasta de soia ,se pune la congelator portionata pentru o singura utilizare )
-2 cani fulgi de ovaz

-3/4 ceasca faina integrala de grau

-3/4 ceasca faina de porumb sau mei

-o mana de germeni de fasole mung(fpoate lipsi acest ingredient)

-1 lingurita sare


Se amesteca toate ingredientele in blender.Se toarna din compozitie in gratarul pentru vafe si se cocoace pana nu mai ies aburi .

Se pot pastra la congelator si se reincalzesc in cuptor sau in aparatul de prajit paine.

Sunt foarte gustoase si satioase.
Fişiere ataşate
DSC04457.JPG
DSC04457.JPG (49.88 KiB) Vizualizat de 5199 ori
DSC04445.JPG
DSC04445.JPG (69.9 KiB) Vizualizat de 5199 ori
DSC04456.JPG
germenii de fasole mung
DSC04456.JPG (68.7 KiB) Vizualizat de 5199 ori
DSC04455.JPG
Pulpa de soia sau okara
DSC04455.JPG (29.63 KiB) Vizualizat de 5199 ori
DSC04448.JPG
Aparatul care proceseaza laptele de soia din boabe si alaturi cel de preparat iaurt(din lapte de soia sau din lapte de vaca)
DSC04448.JPG (34.27 KiB) Vizualizat de 5199 ori
DSC04433.JPG
DSC04433.JPG (51.46 KiB) Vizualizat de 5199 ori

Avatar utilizator
5august
Bucatar
Mesaje: 861
Membru din: 13/11/2006 11:16
Localitate: Turda

Mesajde 5august » 24/02/2010 09:02

Asa arata fasolea mung,o sa revin cu detalii despre cum se germineaza .
Fişiere ataşate
DSC04354.JPG
Fasolea mung.
DSC04354.JPG (31.69 KiB) Vizualizat de 5195 ori
DSC04355.JPG
DSC04355.JPG (42.16 KiB) Vizualizat de 5195 ori

Avatar utilizator
LORY
Bucatar de elita
Mesaje: 2231
Membru din: 26/03/2007 03:25
Localitate: Barlad
Contact:

Mesajde LORY » 24/02/2010 09:13

5 august imi place ce ai preparat tu aici :roll: arata asa de bine :buuun: :buuun:
Toate aceste produse le procuri din magazine naturiste?
"Prietenii sunt ingeri tacuti care ne pun pe picioare atunci cand aripile noastre uita cum sa zboare."


Bucataresele Vesele

Avatar utilizator
5august
Bucatar
Mesaje: 861
Membru din: 13/11/2006 11:16
Localitate: Turda

Mesajde 5august » 24/02/2010 09:26

Multumesc Lory :hug: :hug:
Se gasesc la plafar sau magazine naturiste faina de mei si fasole mung.Aceasta din urma o gasesti mai greu putin ,dar merita cautata.Este un tip de fasole-soia mult mai usor de digerat decat fasolea obisnuita si se poate consuma si in stare cruda,sub forma de germeni,(pentru ca nu contine fasolina,o antienzima care face ca leguminoasele care o contin sa nu poata fi consumate crude),plina de vitamine,minerale si proteine.

Avatar utilizator
LORY
Bucatar de elita
Mesaje: 2231
Membru din: 26/03/2007 03:25
Localitate: Barlad
Contact:

Mesajde LORY » 24/02/2010 09:48

Mugurii de fasole am vazut ca ii folosesc si la salate :roll: am sa caut si eu aici la noi desi nu cred ca am sa gasesc :(
"Prietenii sunt ingeri tacuti care ne pun pe picioare atunci cand aripile noastre uita cum sa zboare."





Bucataresele Vesele

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 25/02/2010 06:50

Minunata reteta !
=D> =D> =D>
De unde ti-ai cumparat aparat de facut vafe ?

Daca treci prin Cluj, neaparat sa mergi la CasaBio de pe str. Republicii nr. 5.
Iti trebuie cel putin o jumatate de zi ca sa vezi tot ce au acolo- peste 3000 de produse.
:hug: :love: :flower:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
d_dana_a
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4140
Membru din: 04/11/2009 10:51
Localitate: Sibiu, Romania

Mesajde d_dana_a » 25/02/2010 09:22

Interesanta reteta =D> =D> =D> , foarte sanatoasa :hug: :flower:
Imi place sa gatesc...
Imagine

Avatar utilizator
Flyingroo
Incepator
Mesaje: 65
Membru din: 22/03/2007 11:26
Localitate: California

Mesajde Flyingroo » 26/02/2010 01:13

Interesanta reteta, se elimina ouale care apar in reteta obisnuita deci devin de post si imi place si ca s-a gasit folosinta la ceva ce probabil altfel s-ar fi aruncat (pulpa de soia). :flower:

O mentiune insa: este incorecta denumirea de vafe. Vafele (venit din englezescul wafer) sunt foile de napolitana sau conurile de inghetata. Waffles sunt produsul acestei retete - poate cele mai cunoscute in Ro. fiind goffre-urile belgiene.

http://en.wikipedia.org/wiki/Wafer
http://en.wikipedia.org/wiki/Waffle

Din pacate nu cred ca exista inca un termen romanesc pentru waffles - poate ar trebui sa folosim termenul frantuzesc, gofreu, eu stiu....

Avatar utilizator
5august
Bucatar
Mesaje: 861
Membru din: 13/11/2006 11:16
Localitate: Turda

Mesajde 5august » 26/02/2010 08:58

lucia_bp scrie:Minunata reteta !
=D> =D> =D>
De unde ti-ai cumparat aparat de facut vafe ?

Daca treci prin Cluj, neaparat sa mergi la CasaBio de pe str. Republicii nr. 5.
Iti trebuie cel putin o jumatate de zi ca sa vezi tot ce au acolo- peste 3000 de produse.
:hug: :love: :flower:


Lucia,multumesc :hug:
Aparatul e din Kaufland.

Avatar utilizator
5august
Bucatar
Mesaje: 861
Membru din: 13/11/2006 11:16
Localitate: Turda

Mesajde 5august » 26/02/2010 09:04

Flyingroo scrie:Interesanta reteta, se elimina ouale care apar in reteta obisnuita deci devin de post si imi place si ca s-a gasit folosinta la ceva ce probabil altfel s-ar fi aruncat (pulpa de soia). :flower:

O mentiune insa: este incorecta denumirea de vafe. Vafele (venit din englezescul wafer) sunt foile de napolitana sau conurile de inghetata. Waffles sunt produsul acestei retete - poate cele mai cunoscute in Ro. fiind goffre-urile belgiene.

http://en.wikipedia.org/wiki/Wafer
http://en.wikipedia.org/wiki/Waffle

Din pacate nu cred ca exista inca un termen romanesc pentru waffles - poate ar trebui sa folosim termenul frantuzesc, gofreu, eu stiu....



Flyingroo,multumesc pentru precizari. :)
Reteta este din cartea 200 de retete vegetariene de post si divertisment ,culese de Hegyi Arpad-Gedeon.Am respectat denumirea data acolo acestor gofreu-uri.


Înapoi la “Bucatarie vegetariana”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator