Ustensile si ajutoare in bucatarie

Cunoasteti mici trucuri usor de realizat, dar care fac diferenta dintre o mancare reusita si una esuata? Prezentati-le aici pentru cei care nu au reusit inca sa le descopere singuri. De asemenea daca aveti nelamuriri privind anumite retete veti primi ajutor din partea membrilor comunitatii.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
iuliajewel
Bucatar de elita
Mesaje: 2283
Membru din: 05/07/2010 12:06
Localitate: Brasov, Romanica

Mesajde iuliajewel » 15/08/2011 01:41

.de ce nu ai venit cu info asta mai repede , doamna mea????? .....am si eu un vas din ala micut ca si al tau dar am si unul mare si pantecos, vechi de vreo 10 ani.....nebunie ies mancarurile in ele

Pupi, n-am scris mai repede despre deflorarea unui vas de lut fiindca ale mele erau deja trecute de prima tinerete :blushing: ...Acum, ca baba se duse la cele vesnice, adica oale si ulcele, a trebuit s-o inlocuiesc cu una tinerica - de aici info proaspat :wink:

Dar nu e mica - are 5 litri - mai mare de-atat chiar nu-mi trebuie ca haltere n-am ridicat la viatza mea :P

Avatar utilizator
iuliajewel
Bucatar de elita
Mesaje: 2283
Membru din: 05/07/2010 12:06
Localitate: Brasov, Romanica

Mesajde iuliajewel » 15/08/2011 01:58

Ionela, drago, chestia cu untura este valabila pentru vase de pamant nesmaltzuite (desi cand incepi o tura noua de sarmale e bine a unge orice fel de vas de lut cu grasime, da, ai dreptate) La astea smaltuite, nu e nevoie sa tii untura in ele - daca e nou faci cele ce am scris, daca deja a trecut proba primelor sarmale, doar o rehidratezi si-o ungi inainte de fiecare folosire. Atat!

:hug: :pup: :hug:

Uite, pe asta nasmaltuit, l-am tinut cu untura cateva zile, dar asta numai cand l-am cumparat. Dupa ce am gatit in el prima data, nu l-am mai supus unturii ci am tinut in el ierburi mirositoare.
Fişiere ataşate
P4300552.JPG
P4300552.JPG (47.64 KiB) Vizualizat de 2942 ori

Avatar utilizator
iuliajewel
Bucatar de elita
Mesaje: 2283
Membru din: 05/07/2010 12:06
Localitate: Brasov, Romanica

Mesajde iuliajewel » 15/08/2011 02:08

Multumesc Crista, precis il voi stapani pe vas si-l voi lasa mostenire viitorimii - la felul regesc de-a ma purta cu el (vorba Ionelei) precis il va apuca in viata si secolul urmator :clipocit:

Esti draguta foc: auzi sa plangi dupa un vas :hug: :pup: :hug: (sa zic ca si mi-e mi s-a pus un nod in gat cand am vazut tzandari vechiul vas? Nu zic...)

Avatar utilizator
iuliajewel
Bucatar de elita
Mesaje: 2283
Membru din: 05/07/2010 12:06
Localitate: Brasov, Romanica

Mesajde iuliajewel » 15/08/2011 02:14

pupiiiii, ti-ai vazut visul cu ochii :lol: - nu mai tre sa rasucesti sarmale =D> =D> =D>

Iti zisei eu ca se ezista masina de infasurat sarmale pana si in targu' mieu (da' numa' de sarbatori se iese cu ea la interval :( )

Acuma sunt curioasa de-ai sa faci si sarmale in foi de varza (ca pe la show-uri numai de foi de vitza am vazut ca se fac...)

S-o rodezi si s-o folosesti cat mai des - sanatoasa sa fii ca sarmale se cer :P

Avatar utilizator
thea
Bucatar de elita
Mesaje: 2672
Membru din: 08/02/2007 12:04
Localitate: Arad

Mesajde thea » 16/08/2011 09:42

wow...super sarmalele ! m-ai convins sa cumpar si eu ! poate asa o sa prepar sarmale mai des :vis:

Avatar utilizator
5august
Bucatar
Mesaje: 861
Membru din: 13/11/2006 11:16
Localitate: Turda

Mesajde 5august » 16/08/2011 02:41

Iulia,multumesc pentru explicatiile pretioase :hug: :hug: Am un vas identic cu al tau(cel nesmaltuit),dar nu am stiut decat sa il hidratez bine inainte de folosire.Acum stiu ce am de facut pe mai departe. :hug: :pup:

Pupi,dac-ai stii cat ma bucur ca te poti folosi de aparat :party: :party: Al meu sta cuminte in cutie,mai ales ca soacra mea se ofera intotdeauna sa imi impacheteze sarmalutele.Si le face mici de tot. :hug: :pup:

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 16/08/2011 06:34

Thea, eu urasc sa infasor sarmale...din cauza asta nici nu faceam prea des....acuma chiar m-am jucat cu ele =)) =)).....data viitoare am sa incerc cu frunze de varza, sa vad ce iese.Dupa parerea mea, am auzit ca unele care au incercat masina asta nu sant multumite de rezultat sau au spus ca nu functioneaza....ba da functioneaza dar chestia e alta....daca pui foile de varza mai tari putin atunci masina nu impacheteaza cum trebuie....frunza trebuie sa fie moale, foarte moale, subtire si sa fie mai mica .....data viitoare pun cu varza....am sa revin atunci cu alta impresie :hug: :pup:





Alina draga mea :hug: :pup: , mersi inca odata. o folosesc, e buna, imi place....in sfarsit acuma infasor si eu sarmale ca tot omul =)) ...tu ai noroc de soacra, eu nu :( ...a mea e departe de noi :( ... :hug: :hug: :pup: :pup:

Avatar utilizator
black_sweet_crush
Bucatar
Mesaje: 949
Membru din: 23/03/2007 11:23
Localitate: Din Bucuresti-in Dublin

Mesajde black_sweet_crush » 16/08/2011 07:11

Pupi, te ajut eu cu drag ca mie-mi place tare mult sa infasor sarmale.. La mine de cand ajung acasa de la piata si pana pana pun oala pe foc, dureaza vreo 30 de minute.

Avatar utilizator
black_sweet_crush
Bucatar
Mesaje: 949
Membru din: 23/03/2007 11:23
Localitate: Din Bucuresti-in Dublin

Mesajde black_sweet_crush » 16/08/2011 07:12

Am uitat,nu mai miroase blenderul, mersi de explicatii si incurajari, chiar imi parea rau de el. Am facut o inghetata beton aseara cu el din zmeura congelata si smantana de frisca. :buuun:

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 16/08/2011 08:00

Flore, hai aici, te iau copil de suflet ( cu copil cu tot) :P :hug:

Pune inghe pe forum :buuun: :buuun: :hug:


Înapoi la “Sfaturi utile in bucatarie”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator