Ustensile si ajutoare in bucatarie

Cunoasteti mici trucuri usor de realizat, dar care fac diferenta dintre o mancare reusita si una esuata? Prezentati-le aici pentru cei care nu au reusit inca sa le descopere singuri. De asemenea daca aveti nelamuriri privind anumite retete veti primi ajutor din partea membrilor comunitatii.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

unqzz
Bucatar in devenire
Mesaje: 601
Membru din: 07/04/2011 10:08

Mesajde unqzz » 12/04/2011 04:34

superrr, credeam ca ai gasit acel cutit special de taiat cascaval care taie cascavalul in asa fel incit in final obtii o floare....nu stiu daca il stiti, e un cutit fixat pe un as in plan vertical ( axul) in fenul acelor de ceasornic. Roata de cascaval are axul infipt exact pe mijloc iar cutitul se in virte in cerc in jurul axului. La final se formeaza o floricica...superba....

am incercat mai jos un desen....
Fişiere ataşate
cutit cascaval.JPG
cutit cascaval.JPG (17.17 KiB) Vizualizat de 2848 ori
Happy cooking!
(gateala placuta!)

Avatar utilizator
iuliajewel
Bucatar de elita
Mesaje: 2283
Membru din: 05/07/2010 12:06
Localitate: Brasov, Romanica

Mesajde iuliajewel » 12/04/2011 05:23

Stiu draga unqzz la cel fel de cutit te referi: l-am vazut in actiune doar la televizor, (la pachet cu alte ustensile) si nu am incredere in el - ca de altfel in toate produsele carora li se face reclama desantata (a se citi - mincinoasa :lol: )

"Instrumentarul" tau, dexteritatea si rabdarea (ca sa nu mai pomenesc de simtul artistic) cu care esti dotat, sunt mai pretioase decat orice cutit minune...(facut din plastic btw - cred ca doar axul este de metal, hai, poate si lama... :wink: )

Oficial, eu sunt cucerita de cele ce-ai postat pana acum - sunt mare amatoare de bibileli si frumuseti comestibile.

=D> =D> =D> :flower:

unqzz
Bucatar in devenire
Mesaje: 601
Membru din: 07/04/2011 10:08

Mesajde unqzz » 12/04/2011 05:30

da, eu pot spune ca am facut treaba cu unul original de la mamica lui din Elvetia....roata de cascaval nu avea mai mult de 25 cm in diametru iar cutitul era pe masura ...din inox fixat pe un blat de lemn cred de esenta tare....
Happy cooking!

(gateala placuta!)

Avatar utilizator
iuliajewel
Bucatar de elita
Mesaje: 2283
Membru din: 05/07/2010 12:06
Localitate: Brasov, Romanica

Mesajde iuliajewel » 12/04/2011 05:36

Eh, un instrument genuin nu este de lepadat - dar trebuie sa fii favorizat de soarta ca sa ai acces la el - in rest, pe la noi pe-aici, vedem de vanzare doar "reluari" si falsuri ordinare, varate cu obraznicie pe gatul naivilor...pe bani multi :x

unqzz
Bucatar in devenire
Mesaje: 601
Membru din: 07/04/2011 10:08

Mesajde unqzz » 12/04/2011 06:18

stii ce e cel mai grav?...nu faptul ca sint niste fake-uri ci mai ales ca ele, alimentele sint o amenintare ( vorbesc de cele mai multe a caror calitate este indoielnica)...spre exemplu, banalul ulei de masline comercializat la noi de n firme, si ridicat la rang de "extra virgin" de fapt e un mare praf in ochi. Am aici linga mine un esantion de vreo 2 litri de ulei de masline "de la taran" din Casablanca....pot sa spun ca este ca si cum ai bea apa comparativ cu ulei de masline....cam asa ceva....mai exact, nu are nici un gust...cel de pe piata. Asta e problema noastra, si de aceea mincarurile noastre ale romanilor nu sint nemaiintilnite, ba mai mult varietatea de vegetale nu e chiar mare daca ne gindim putin.....totusi, reusim sa facem mincaruri bune......eu personal sint unul dintre romanii convinsi de faptul ca mereu am dovedit ca putem face multe ...din nimic
Happy cooking!

(gateala placuta!)

Avatar utilizator
black_sweet_crush
Bucatar
Mesaje: 949
Membru din: 23/03/2007 11:23
Localitate: Din Bucuresti-in Dublin

Mesajde black_sweet_crush » 12/08/2011 12:21

Fetele (si baieti :wink: ) mi-am luat un blender vertical si ieri l-am incercat pe o maioneza, am avut nevoie pt salata de cartofi. intr-un minut a fost gata maioneza, dar mirosea tare a motor incins/ars, pana si maioneza mi s-a parut ca aprins mirosul (leo a zis ca nu a simtit nimic).asa o fi la inceput, pana se rodeaza piesele?nu mai am cutia ca sa-l duc inapoi,oricum a costat doar vreo 13 euro, e marca proprie magazinului, Tesco.de mult voiam un blender de-asta si mi-ar parea rau sa fie stricat.

unqzz
Bucatar in devenire
Mesaje: 601
Membru din: 07/04/2011 10:08

Mesajde unqzz » 12/08/2011 12:32

...dupa cum stim un motor are parti componente un rotor, un stator si niscai carbuni activi....sirma din care sint facute spirele statorului este acoperita cu un lac special protector rezistent la caldura...pina la un punct....cum orice motor dezvolta o anume temperatura functie de durata si conditiile de utilizare...daca este in sarcina au ba, incalzeste implicit si lacul de pe sirma mai sus amintita....aceasta poate fi o cauza....alta putind fi, faptul ca cei 2 carbuni fiind noi , se prea poate sa dureze un timp pina se tocesc un pic si iau forma rotorului ( semicerc)...de regula sint paralelipipedici....

....eu asa zic....
Happy cooking!

(gateala placuta!)

Avatar utilizator
black_sweet_crush
Bucatar
Mesaje: 949
Membru din: 23/03/2007 11:23
Localitate: Din Bucuresti-in Dublin

Mesajde black_sweet_crush » 12/08/2011 12:56

deci nu e stricat,nu?
si cand te gandesti ca mi-am luat licenta de electrotehnist cu 9.50..vai mama ei :P
m-ai linistit. pana atunci pap maioneza cu gust de motor :P

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 12/08/2011 01:49

Florentina mai pune-l la treaba cu ceva si vezi daca persista mirosul de ars, n-ar prea trebui ...


sa-l stapinesti sanatoasa

ps ca e ieftin nu e mereu sinonim de prost.-. eu am stricat vreo fiare de calcat la preturi normale pina cind mi-am luat unul de 9-10 euroi de care nu mai pot scapa ca nu se strica ca sa il pot arunca .. si sa -l arunc de bun nu ma lasa inima =))

Avatar utilizator
black_sweet_crush
Bucatar
Mesaje: 949
Membru din: 23/03/2007 11:23
Localitate: Din Bucuresti-in Dublin

Mesajde black_sweet_crush » 12/08/2011 02:12

crista, asa e, Leo e mai mult cu ''mai scump-mai bun''. nici macar nu stiu cat e un blender, 13 euro nu mi s-a parut mult sau putin pt ca nu stiu cat ar fi pretul mediu, o sa ma uit. o sa-l mai pun la ceva azi, sigur..nici nu mai stiu ce mancare sa mai fac naibi ca mi s-a luat sa tot fac zilnic..nu stau nici un pic, vorba lui Thea, numai in ''office'' ...cred ca iau un pui rotisat ca e acelasi pret cu ala crud si la garnitura poate fac un piure de cartofi cu spanac si morcovi. am facut odata cel mai bun piure posibil din cartofi si morcovi si unt. mie-mi place sa fie foarte cremos si dens si sa se simta aroma de unt bine, iar asta a fost peste asteptari. cred ca repet.


Înapoi la “Sfaturi utile in bucatarie”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 6 vizitatori