Uscaturi de toate felurile

Cunoasteti mici trucuri usor de realizat, dar care fac diferenta dintre o mancare reusita si una esuata? Prezentati-le aici pentru cei care nu au reusit inca sa le descopere singuri. De asemenea daca aveti nelamuriri privind anumite retete veti primi ajutor din partea membrilor comunitatii.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
iuliajewel
Bucatar de elita
Mesaje: 2283
Membru din: 05/07/2010 12:06
Localitate: Brasov, Romanica

Uscaturi de toate felurile

Mesajde iuliajewel » 09/07/2010 07:28

Cam ce putem usca si folosi iarna, cand nu sunt smeuri, mure, cirese si visine (in afara de muraturi si dulceturi)

La vanatoare de rosii romanesti, cu gust adevarat, smeura de padure, acum vara si la facut Vegeta in casa, colo pe la toamna.

Ciupercile de asemenea, gustul si aroma se concentreaza extraordinar prin uscare, 3-4 cuip sunt suficiente pt a aroma o supa crema dincolo de orice vis delicios de gurmet.

Pastai de fasole, iarasi, mai ales daca dupa uscare le duceti la o cosmelie de afumat (cand veti face o ciorba de post o sa credeti ca mancati ciolan de porc :D pe langa niscai pastai)

Azi am 3 sertare cu rosii si 2 cu smeura:
Fişiere ataşate
P7020121.JPG
P7020121.JPG (40.82 KiB) Vizualizat de 5035 ori
P7020120.JPG
P7020120.JPG (51.78 KiB) Vizualizat de 5035 ori
P7020119.JPG
P7020119.JPG (39.75 KiB) Vizualizat de 5035 ori
P7020116.JPG
P7020116.JPG (41.2 KiB) Vizualizat de 5035 ori

Avatar utilizator
iuliajewel
Bucatar de elita
Mesaje: 2283
Membru din: 05/07/2010 12:06
Localitate: Brasov, Romanica

Rosii, ciuperci, pastai si fructe - uscate

Mesajde iuliajewel » 09/07/2010 09:28

Deocamdata va scriu despre rosii, fiind sezonul lor.

Dupa ce rosiile se usuca in aparat (cam dureaza...depinde cum le taiati, intre 12 ore si poate mai mult - dar aparatul nu consuma mult curent electric si va scuteste de multe alte acareturi) le puneti pur si simplu in borcane, cu mirodeniile care va plac de obicei (usturoi, ardei iute, piper, dafin busuioc, boabe de mustar etc) si turnati deasupra ulei extrafeciorelnic (nu de alta da asta romanesc mai obisnuieste sa rancezeasca in timp...)
ATAT ! Despre felul cum tre sa le folosim, asta stim cu totii, dar nu stiti cat de economica-i treaba asta facuta in casa si nu cumparata din comertul nostru "original" :lol:

Avatar utilizator
mery
Bucatar in devenire
Mesaje: 374
Membru din: 20/02/2007 12:23
Localitate: madrid ( brasov )

Mesajde mery » 10/07/2010 10:25

Ce ideei interesante ne dai tu Iulia ...:pup:
mariana

qadrianaq
Incepator
Mesaje: 252
Membru din: 18/04/2009 10:23
Localitate: Bucuresti

Mesajde qadrianaq » 10/07/2010 11:44

SUPER IDEEA
NE POTI PUNE O POZA CU CEEA CE REZULTA LA FINAL CU ROSII SI ZMEURA USCATA
BV :)

Avatar utilizator
iuliajewel
Bucatar de elita
Mesaje: 2283
Membru din: 05/07/2010 12:06
Localitate: Brasov, Romanica

Mesajde iuliajewel » 10/07/2010 02:04

mery scrie:Ce ideei interesante ne dai tu Iulia ...:pup:

Draga mea, ideile nu-mi vin mie asa din senin ci din aspra negociere cu spatiul congelatorului :x , care in cele trei dimensiuni ale sale (fixe si neinduplecate) nu-mi permite fantezii ci doar necesitati :evil:

Cu totul altfel sta treaba cu borcanele sau pungile de hartie in care putem pastra CU ANII, produse care prin uscare isi micsoreaza volumul si sunt mult mai induratoare cu spatiul nostru si-asa mic (da-i unei femei doua dulapuri si-o camara, mai vrea si-un dressing room =)) ...cam asa sta treaba si cu agoniseala pt. iarna :wink:)

Avatar utilizator
iuliajewel
Bucatar de elita
Mesaje: 2283
Membru din: 05/07/2010 12:06
Localitate: Brasov, Romanica

Mesajde iuliajewel » 10/07/2010 02:11

qadrianaq scrie:SUPER IDEEA
NE POTI PUNE O POZA CU CEEA CE REZULTA LA FINAL CU ROSII SI ZMEURA USCATA
BV :)

Asteptam impreuna finalul, ca nu vreau sa pun poza cu borcane de anul trecut (cat despre smeura, ea nu rezista prea mult - e rontaita de cineva care lungeste pauzele intre tigari :D - bombonele de smeura, visine si caise uscate)

Avatar utilizator
iuliajewel
Bucatar de elita
Mesaje: 2283
Membru din: 05/07/2010 12:06
Localitate: Brasov, Romanica

Mesajde iuliajewel » 10/07/2010 06:41

Iacata cum arata 2 kg. de rosii uscate (intr-un bol de 15cm diametru :D ) Urmeaza sa le pun intr- una buc. borcan de 450ml, cu uleiul si busuiocul ce li se cuvin.
Fişiere ataşate
P7030118.JPG
P7030118.JPG (64.08 KiB) Vizualizat de 4796 ori
P7030119.JPG
P7030119.JPG (57.09 KiB) Vizualizat de 4796 ori
P7030116.JPG
P7030116.JPG (54.77 KiB) Vizualizat de 4796 ori

Avatar utilizator
iuliajewel
Bucatar de elita
Mesaje: 2283
Membru din: 05/07/2010 12:06
Localitate: Brasov, Romanica

Mesajde iuliajewel » 11/07/2010 02:09

Uite si bombonelele de smeura (restul au luat drumul tratamentului termic - dulceata...)

Aparatul de uscat fructe si legume nu atinge temperaturi mari (se poate tine mana pe el in timp ce usuca) deci nu-l putem trece in categoria tratamentelor termice (adica fierbere, coacere etc)
Fişiere ataşate
P7030125.JPG
P7030125.JPG (48.69 KiB) Vizualizat de 4751 ori
P7030127.JPG
P7030127.JPG (67.62 KiB) Vizualizat de 4751 ori
P7030122.JPG
P7030122.JPG (76.06 KiB) Vizualizat de 4751 ori

qadrianaq
Incepator
Mesaje: 252
Membru din: 18/04/2009 10:23
Localitate: Bucuresti

Mesajde qadrianaq » 11/07/2010 03:07

super!!
cred ca iti poti face un super ceai iarna din orice fruct
vrem si noi masina asta munune!!
:)

Avatar utilizator
iuliajewel
Bucatar de elita
Mesaje: 2283
Membru din: 05/07/2010 12:06
Localitate: Brasov, Romanica

Mesajde iuliajewel » 11/07/2010 03:15

qadrianaq scrie:super!!
cred ca iti poti face un super ceai iarna din orice fruct
vrem si noi masina asta munune!!
:)

S-o vreti, ca e una din cele mai bune investitii (pe langa masina de paine si cuptorul cu convectie si halogen - ma felicit de 5 ani, in fiecare zi, ca mi le-am cumparat :D )

Stai sa vezi ce-a facut uscatorul in timp ce eu faceam nani :sleepy: ...


Înapoi la “Sfaturi utile in bucatarie”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator