Unt de casa si unt cu rosmarin

Exista o reteta de mancare sau de dulciuri la care nu ati putea renunta niciodata? E atat de buna incat cu greu va puteti opri din mancat? Convingeti si pe altii sa-l incerce descriind-o aici.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 23/05/2011 05:55

B_S_C, m-ai facut sa rad putin, acuma, asa de dimineata....mi-am imaginat cum aratati acolo in casa, tipand, sarind si razand de bucurie......ma bucur ca ti-a iesit untul, ca l-ai facut in primiul rand si ca iti place.....si eu il pregatesc pentru mancat( sandwich-uri), la prajituri, creme, mancaruri , pun unt de la magazin....cel preparat de mine , parca e muuult prea bun ca sa il stric la creme etcetc....eu de multe ori ma consider norocoasa ca am invatat sa fac cate ceva in casa , sa nu imi cumpar din comert, pentru ca noi, cei placati de acasa ,din tara noastra , nu mai avem posibilitatea de a manca prea multe produse fara chimicale.....in R. daca te mai duci pe la tara, mai ai familie pe undeva in afara orasului, totusi mai ai sanse sa mai te aprovizionezi si cu "sanatate".....aici e mai greu....deci " home made food" e pe primul loc :P la noi in familie.....sper sa iti ramana obicei cat mai mult timp , ( vezi ca margarina nu e buna, e toata plastic si chimicale.....cu unele mici exceptii :wink: ) :hug: :pup:

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 23/05/2011 05:56

Crista, mersi de explicatii....acuma m-ai luminat si pe mine, mersi :hug:

Avatar utilizator
black_sweet_crush
Bucatar
Mesaje: 949
Membru din: 23/03/2007 11:23
Localitate: Din Bucuresti-in Dublin

Mesajde black_sweet_crush » 23/05/2011 06:01

Stiu ca margarina e pacatoasa rau, dar din comoditate o iau pt ca nu se betoneaza la frigider ca untul.Am acasa o cutie mare de margarina si nu stiu ce sa fac cu ea ca e sarata si cica e ''perfect for cakes'' :paguba:. am facut madelenele tale cu ea si au iesit cam sarate, nu f tare, dar se simtea.as arunca-o... :? , sa vedem.
Daaaa, chai am chiuit si am sarit in sus si leo mic cu mine ca asa face el cand ne vedem ca radem, ca aplaudam, face si el la fel. sa ne vezi cum topaiam si am zis la toata lumea ce am facut eu :P. o sticla de smantana e 2 euro si ceva, iar untul la pachet e 2 euro sau pana in 2 euro, dar profitul vine din satisfactie :peace: .

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 23/05/2011 06:11

Asa e, ai dreptate, e mai scump sa faci untul acasa, dar daca pui in balanta gustul fin, nobil, elegant precum si satisfactia de dupa ....termenul de comparatie ( pret) dispare :P :P ....faci ce vrei cu margarina aia, ( poti faca saleuri /saratele cu ea, cruste la prajiturile cu fructe) nu trebuie sa o arunci, dar e treaba ta....doar la Leo mic sa nu ii dai din aia, lui da-i unt de casa......stiu cum e cu timpul, lenea , etc, dar daca tu crezi ca te enerveaza untul ca este beton cand il scoti din frigider , atunci lasa-l pe masa din bucatarie cand te culci seara ( nu are nimic) sau il dai pe razatoarea aia fina de tot si faramiturile obtinute poti foarte bine sa le intinzi pe paine....e un efort de 2 minute( unul la ras si altul la spalat razatoarea :P ) ...asa ma imbii "eu pe mine" :P ... :hug: :pup:


Înapoi la “Retete preferate”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 5 vizitatori