Unt de casa si unt cu rosmarin

Exista o reteta de mancare sau de dulciuri la care nu ati putea renunta niciodata? E atat de buna incat cu greu va puteti opri din mancat? Convingeti si pe altii sa-l incerce descriind-o aici.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
miha1950
Bucatar Sef
Mesaje: 1845
Membru din: 14/12/2005 10:54
Localitate: Maramures
Contact:

Mesajde miha1950 » 11/04/2011 06:05

Pai se schimba povestea! Asta este branza de vaca pe care o poti folosi in prajituri ( amestecata cu oua, zahar, stafide etc) , cu mamaliguta la care mai pui unt si smantana sau pasta de branza despre care pomeneam cu pupi.
Cea despre care spui tu se face cu cheag. Trebuie sa-ti procuri cheag; am facut si eu cu cheag din lapte de capra-este o bunatate; se incalzeste laptele cam la 37 grade si se pune cheagul-trebuie sa scrie pe el cat se pune pt o anume cantitate de lapte; se lasa sa se aleaga zerul si se strecoara. Pe ast o tai calup cat vrei de mare si o poti pune la saramura. Cu lapte din magazin insa....nu stiu daca iese.Cheagul se gaseste la farmaciile veterinare.

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 12/04/2011 12:26

Daca vrei , pentru reteta rapida se poate folosi cu succes laptele din alimentara, pentru cas ( reteta cu cheag) poti folosi la fel, lapte de alimentara...pentru procedeul clasic- branza si smantana de casa, ai nevoie de lapte de la ferma, neprocesat, muls proaspat. Uite iti pun aici link-urile spre retete...sper sa te ajute :hug:

prima ..reteta rapida

http://www.reteteculinare.ro/carte_de_b ... pida-3631/

a doua reteta...cea clasica

http://www.reteteculinare.ro/carte_de_b ... casa-2208/

a treia reteta este branza pe care o cauti--ii spune cas, care poate fi de doua feluri-dulce si sarat-( sau telemea de vaca)

Cheag aici la mine sa gaseste doar la un singur lant de alimentare, la farmacie nu am cautat sau la farmacia veterinara. Noi avem aici pe la ferme ( la unele doar) cheag lichid , ca cel din poza, sau cheag pastile care se gaseste la alimentara( la noi la raionul de jello, budinci praqfuri inghetate) se numeste rennet( JUNCHET- RENNET)...succes...daca mai ai nevoioie de info sant aici...sau poate Miha te ajuta mai bine ptr ca voi acolo in Europa aveti altceva decat avem noi ...eu nu cunosc....imi amintesc doar ca mama cumpara de la farmacie ( pe vremuri cheag pastile- atat_) :hug: :pup:

Miha , mersi ca ai fost aici pentru mine :hug: ....cu 10 ore in urma e cam greu sa tii pasul, poate Flori a avut nevoie atunci pe loc...mersi :hug:

Uite ultima reteta..casul

http://www.reteteculinare.ro/carte_de_b ... vaca-3416/
Ultima oară modificat 12/04/2011 12:33 de către pupi, modificat 1 dată în total.

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 12/04/2011 12:31

Danieluta, mersi...se face asa de usor si e bunaaa :wink: de pus la rana...incearca sa vezi si vezi de te apuca la unt cu o bucatica de paine ciabatta putintel calduta :buuun: :buuun: :buuun:

Avatar utilizator
black_sweet_crush
Bucatar
Mesaje: 949
Membru din: 23/03/2007 11:23
Localitate: Din Bucuresti-in Dublin

Mesajde black_sweet_crush » 12/04/2011 12:35

Wai, fetelor, ma uimiti!!multumesc pt promtitudine!..cheag nu cred ca am de unde sa iau :( ..o sa incerc la macelarie unde sunt romani.Multumesc fetelor, sunteti de aur! :flower:

Avatar utilizator
black_sweet_crush
Bucatar
Mesaje: 949
Membru din: 23/03/2007 11:23
Localitate: Din Bucuresti-in Dublin

Mesajde black_sweet_crush » 12/04/2011 12:37

O sa incerc varianta de branza dulce ca sa fac placinta cu branza, dar trebie cam un kg...plus si de cea sarata, dar asta e principala.

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 13/04/2011 12:02

Danieluta, m-a invatat nevoia :wink: ...idea cu aromele mi-a venit de la Cara...ea a spus odata ca avea un unt cu ceva aroma( nu mai retin ce discutie era) si am incecat atunci sa pregatesc untul asa....a iesit super si am ramas cu fixul de atunci :P :hug: :pup:

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 15/04/2011 10:52

Alina raluca, mersi mult, esti o dulce :hug: ....ce e nou la tine? ....pe Elena deja am auzit-o si felicitat-o :hug:

geoa
Incepator
Mesaje: 3
Membru din: 22/04/2011 11:51
Contact:

Mesajde geoa » 22/04/2011 11:56

Yami yami ,trebuie sa fie delicioasa :lol:

cartederetete.ro
Bucatar
Mesaje: 983
Membru din: 15/02/2011 12:06
Localitate: M-Ciuc
Contact:

Mesajde cartederetete.ro » 23/04/2011 10:04

Si eu fac unt de casa si e cel mai bun unt pe care l-am gustat vreodata. Eu n-am incercat cu frisca din comert, cumpar lapte de la tarani si dupa ce il fierb il pun in frigider,cand s-a racit iau caimacul si cand s-a umplut un borcan mic fac unt. Imi da mama si caimacul ei :D .
Si eu il folosesc ptr uns pe paine.
http://cartederetete.ro

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 23/04/2011 12:17

Mitinita, am vazut reteta ta, nu am facut niciodata sa ca si tine...eu cumpar lapte de la ferma, ala il folosesc si la unt si la branza dulce de vaca si la cas si la telemea....data viitoare am sa aleg si eu caimacul , cu toate ca nu se aduna mult...eu culeg smantana si nu prea ramane mult pe lapte dupa aia...in fine am sa vad ce va fi
daca ma gandesc bine si tu tot cu smantana faci untul...caimacul ala e smantana de frisca :D :hug:


Înapoi la “Retete preferate”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 3 vizitatori