Unt de casa

Bucataria este o enigma pentru voi, dar sunt totusi cateva mancaruri care va reusesc neconditionat? Sau sunteti expert(a) in ale bucatariei, dar timpul va forteaza sa va limitati la mancaruri gatite usor si rapid? Veniti in ajutorul celor ca voi prezentand aici reusitele voastre rapide.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
LORY
Bucatar de elita
Mesaje: 2231
Membru din: 26/03/2007 03:25
Localitate: Barlad
Contact:

Mesajde LORY » 12/03/2009 10:25

alina_i scrie:Vaaaai, Lory.... cat este de bun untul!!! Bunica avea vaca si batea putineiul si ce mai unt iesea :vis: galben si cu un gust minunat :vis: :vis: :vis:

=D> :master: :hug: :pup:


Alina intradevar e foarte bun untul de casa :buuun: ...pozele astea sunt facute de ceva vreme...dar de atunci tot l-am mai facut...si ai dreptate putinei se cheama instrumentul cu, care se facea untul inainte :vis:
"Prietenii sunt ingeri tacuti care ne pun pe picioare atunci cand aripile noastre uita cum sa zboare."


Bucataresele Vesele

Avatar utilizator
LORY
Bucatar de elita
Mesaje: 2231
Membru din: 26/03/2007 03:25
Localitate: Barlad
Contact:

Mesajde LORY » 12/03/2009 10:29

pupi scrie:=D> =D> =D> Lory esti super buna. Si mie mi-ai starnit amintiri placute. Sa stii ca am sa incerc si eu neaparat. Chiar acuma am pus laptele la prins ( pentru branza) am adunat smantana, si am sa incerc. Nu am un kg dar am sa fac cu cat am adunat sa vad ce iese. Am sa te tin la curent. Uf sant super incantata si nerabdatoare sa vad ce iese. :hug: :master: :master: :master:


Pupi eu zic sa tii smantana la frigider macar o zi ...trebuie sa fie groasa ...asa se separa mult mai usor :)
Spor la treaba ...sa vii cu poze :)
"Prietenii sunt ingeri tacuti care ne pun pe picioare atunci cand aripile noastre uita cum sa zboare."





Bucataresele Vesele

Avatar utilizator
LORY
Bucatar de elita
Mesaje: 2231
Membru din: 26/03/2007 03:25
Localitate: Barlad
Contact:

Mesajde LORY » 12/03/2009 10:31

melianda scrie:Lory mai am si eu cred ca vreo 600 g smantana prin casa si voi incerca sa fac unt din el ca margarina nu prea folosesc pe tartine..


Melianda sper ca ti-a iesit untul :) ...nu trebuie sa renunti daca vezi ca in primele minute nu incepe sa se separe....
"Prietenii sunt ingeri tacuti care ne pun pe picioare atunci cand aripile noastre uita cum sa zboare."





Bucataresele Vesele

Avatar utilizator
adry
Bucatar de elita
Mesaje: 2434
Membru din: 17/11/2006 05:16
Localitate: Salerno-Italia

Mesajde adry » 13/03/2009 12:13

Lory, m-am intors cu gandul la multi, multi ani in urama cand acasa mama facea uneori unt! As face cu mare placere dar de unde sa iau eu smantana grasa si proaspata aici in Italia :? :? :? Chiar n-am idee!
O invidiez pe Pupi de nu mai pot ca a reusit in America sa-si procure lapte tocmai muls! :vis: :vis: :vis:

Avatar utilizator
adriana_stefan
Bucatar in devenire
Mesaje: 307
Membru din: 09/12/2008 12:26
Localitate: calarasi romania

Mesajde adriana_stefan » 13/03/2009 07:10

Unt adevarat!!Asa facea bunica mea si avea un gust nemaipomenit.Felicitari!! :buuun:
Poti avea tot ce-ti doresti,trebuie doar sa vrei cu adevarat
MICHAEL NEIL

Avatar utilizator
LORY
Bucatar de elita
Mesaje: 2231
Membru din: 26/03/2007 03:25
Localitate: Barlad
Contact:

Mesajde LORY » 13/03/2009 04:23

adry scrie:Lory, m-am intors cu gandul la multi, multi ani in urama cand acasa mama facea uneori unt! As face cu mare placere dar de unde sa iau eu smantana grasa si proaspata aici in Italia :? :? :? Chiar n-am idee!
O invidiez pe Pupi de nu mai pot ca a reusit in America sa-si procure lapte tocmai muls! :vis: :vis: :vis:


Nici nu pot sa-mi inchipui cum este sa nu poti cumpara lapte de vaca natural,smantana sau branza de vaci :? ...cred ca mi-ar veni foarte greu sa ma acomodez in astfel de locuri :(
Adry cand vii in tara recuperezi :) :hug:
"Prietenii sunt ingeri tacuti care ne pun pe picioare atunci cand aripile noastre uita cum sa zboare."





Bucataresele Vesele

Avatar utilizator
LORY
Bucatar de elita
Mesaje: 2231
Membru din: 26/03/2007 03:25
Localitate: Barlad
Contact:

Mesajde LORY » 13/03/2009 04:26

adriana_stefan scrie:Unt adevarat!!Asa facea bunica mea si avea un gust nemaipomenit.Felicitari!! :buuun:

Adriana eu de la mama am invatat...ea facea mereu...ii facuse tata si putinei :D ....acum nu mai face ca a vandut vaca :(
"Prietenii sunt ingeri tacuti care ne pun pe picioare atunci cand aripile noastre uita cum sa zboare."





Bucataresele Vesele

whitedance
Incepator
Mesaje: 4
Membru din: 15/08/2008 04:00

Mesajde whitedance » 14/03/2009 01:31

eu am un magazin "mixt" mai maricel ca sa zic asa....prin zona.....si mereu tipa de acolo aduce smintina si brinza de vaci proaspete varsate.....cred ca o ia de la tarani....cu aia as putea prepara untul?

pare foarte bun si usor de preparat....si mi-e o pofta nebuna de unt de casa....si deja nu mai am rabdare :P

Avatar utilizator
LORY
Bucatar de elita
Mesaje: 2231
Membru din: 26/03/2007 03:25
Localitate: Barlad
Contact:

Mesajde LORY » 14/03/2009 07:34

whitedance daca e facuta in casa smantana sunt sigura ca poti face unt din ia....trebuie doar sa o tii la frigider ca sa fie grosuta :)
Spor la treaba :hug:
"Prietenii sunt ingeri tacuti care ne pun pe picioare atunci cand aripile noastre uita cum sa zboare."





Bucataresele Vesele

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 15/03/2009 12:26

Uite Lory, vin cu poze dar inainte te anunt ca "vacile aici la noi :P :rusine: nu dau lapte pentru unt =)) =)) . Am facut exact ca la reteta ta si a iesit ceva ....nici frisca nici smantana =)) . Am mutat in alt vas si am sa il mai bat si ai tarziu sa vad poate se mai transforma in altceva Am sa mai revin cu poza finala =))


Înapoi la “Usor de gatit”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 3 vizitatori