Un dar dulce...

Esti ahtiata dupa dulciuri? Cunosti retete de prajituri, inghetate, torturi, dulciuri care iti pun in pericol greutatea dar care merita sa-ti asumi riscul a doua – trei kilograme in plus pentru a le manca? Aceasta sectiune este rezervata pentru retete de Dulciuri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
Onna
Bucatar in devenire
Mesaje: 438
Membru din: 10/03/2007 10:23
Localitate: Romania

Un dar dulce...

Mesajde Onna » 26/03/2007 08:19

In weekend am fost in vizita la niste prieteni sa le vedem bebelusul nou-nascut. Pe aici se obisnuieste sa i se duca mamicii un dar dulce. Si am realizat acest cosulet cu negrese. Reteta am nascocit-o pe loc, cu ce aveam prin casa si din experienta altor retete. Le-a placut foarte mult.

Negrese cu smochine si banane ďż˝ de post (25-30 bucati)

INGREDIENTE:
Pentru negrese: 2 banane mixate, 150gr smochine tocate, 1 praf de copt, 1 varf de lingurita bicarbonate de sodium alimentar, 2 linguri cacao, 1 lingurita esenta rom, 1 lingurita esenta portocale, ďż˝ lingurita coaja rasa de portocale, aproximativ 500 gr faina, 1 canita zahar, 1 canita ulei, 2 canite suc de portocale cu acid (tip Fanta).
Pentru sirop: 1 canita apa, 6 linguri zahar, 1 lingura margarina, 1 lingura cacao, 1 lingurita esenta rom, ďż˝ lingurita esenta de portocale.
Pentru d�cor: 1 ciocolata de post 100gr, 250gr zahar pudra, 1 plic gelatina alimentara, coloranti alimentari.
Altele: forme pentru minitarte (5cm), ulei si faina pentru tapetat formele

PREPARARE:
Negrese:
1. Se preincalzeste cuptorul foc mediu.
2. Se pun intr-un vas zaharul, sucul, bananele, smochinele.
3. Se formeaza un amestec din: 400 gr faina, bicarbonate, praf de copt, cacao care se cerne peste piureul de banane.
4. Se adauga uleiul, esentele si faina pana se obtine o compozitie ca o smantana groasa.
5. Se ung formele de tarta cu ulei, se tapeteaza cu faina si se umplu formele 3/4. cu compozitie.
6. Se lasa in cuptor aproximativ 30 min, se incearca cu o scobitoare.
7. Se scot si se lasa la racit.
8. Se curate cu un penson uscat de surplusul de faina.
Siropul:
1. Se pun pe foc apa, zaharul, margarina, cacaua si se lasa sa se ingroase.
2. Se opreste focul si se pune esenta.
3. Negresele racite se inteapa cu o scobitoare in mai multe locuri si se toarna cate 2-3 lingurite de sirop fierbinte pe fiecare negresa.
4. Se muta de pe tava pe care au fost insiropate (sa nu se inmoaie prea tare la baza)
Decorare:
1. Cu o seara inainte se face o pasta din zahar pudra si putina gelatina prepara astfel: continutul unui plic se lasa la inmuiat in 20 ml apa rece, apoi se topeste incet fara sa se dea in clocot.
2. Se imparte pasta in mai multe parti si se coloreaza in diferit.
3. Se modeleaza flori care se lasa la uscat peste noapte pe o folie de aluminiu
4. A doua zi, dupa insiroparea negreselor, se topeste ciocolata si se glazureaza fiecare negresa iar deasupra se aseaza cate o floare de zahar.
5. Se dau la frigider 30 minute.

Sunt intr-adevar migaloase, dar merita din plin! Au fost aprecite si de efect.
Eu le-am asezat in hartie speciala pentru briose si le-am pus intr-un cosulet de nuiele, un servetel colorat si folie alimentara. A iesit o alternativa interesanta la produsele de pe piata.

Pofta buna!

Ultimele doua fotografii sunt negrese din aluat classic, realizate cu alta ocazie.

O saptamana frumoasa!


:pup:
Fişiere ataşate
05.2.negrese.jpg
05.2.negrese.jpg (68.71 KiB) Vizualizat de 2977 ori
05.negrese.jpg
05.negrese.jpg (107.57 KiB) Vizualizat de 2977 ori
04.negrese.jpg
04.negrese.jpg (87.58 KiB) Vizualizat de 2977 ori
03.negrese.jpg
03.negrese.jpg (91.86 KiB) Vizualizat de 2977 ori
02.negrese.jpg
02.negrese.jpg (89.13 KiB) Vizualizat de 2988 ori
01.negrese.jpg
01.negrese.jpg (79.5 KiB) Vizualizat de 2988 ori
06.negrese.jpg
06.negrese.jpg (90.16 KiB) Vizualizat de 2989 ori
1 negresa.jpg
1 negresa.jpg (62.03 KiB) Vizualizat de 2990 ori
07.negrese.jpg
07.negrese.jpg (94.22 KiB) Vizualizat de 2990 ori
1 negresa2.jpg
1 negresa2.jpg (65.53 KiB) Vizualizat de 2991 ori
floare.jpg
Multumesc Adi.
floare.jpg (48.71 KiB) Vizualizat de 3014 ori
Ultima oară modificat 27/03/2007 07:19 de către Onna, modificat de 6 ori în total.

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 26/03/2007 08:28

Onna prezentarea e nemaipomenita =D> =D> Si negresele colorate si vesele ..
Bravooo!

si nu in ultimul rind sanatate si noroc puiutului cel mic si mamicii lui!!

Avatar utilizator
Onna
Bucatar in devenire
Mesaje: 438
Membru din: 10/03/2007 10:23
Localitate: Romania

Mesajde Onna » 26/03/2007 08:55

Multumesc Crista. :hug:

Avatar utilizator
albinuzza
Bucatar
Mesaje: 780
Membru din: 13/02/2007 09:04
Localitate: ZĂźrich , ElveĹŁia
Contact:

bravo

Mesajde albinuzza » 26/03/2007 09:29

Onna,esti pe sufletul meu!
Faci niste prajituri si nu numai prajituri,absolut delicioase(doar din cat se poate vedea)!
Imi place ideea cu nascocitul.Asa mai fac si eu uneori!
Toate felicitarile!

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Mesajde nicoleta64 » 26/03/2007 09:39

Bravo,nemaipomenite! :buuun: Nota 10 pentru realizare si prezentare! :peace:
O saptamana buna si tie! :hug:

cara
antitalent culinar
Mesaje: 4261
Membru din: 05/12/2005 11:51

Mesajde cara » 26/03/2007 09:54

eu cand ajung la retete noi postate de onna.., recunosc, :blushing: admir foarte rapid prezentarea schematizata, punctuala, a modului de preparare (chiar si culorile folosite pentru a evidentia anumite aspecte importante, care nu trebuie uitate) si apoi ma uit pe indelete la poze (sunt mereu bine facute, din unghiuri inspirat alese, au rezolutie buna, detalii etc)

daca o sa ne decidem vreodata sa scoatem o carte de bucate a acestui site, cred ca o o sa solicitam pe simona3, onna, theodora si octavian sa fotografieze totul (sa faca si deplasari la domiciliile noastre in scopul asta :wink: )

:hug:

Avatar utilizator
Onna
Bucatar in devenire
Mesaje: 438
Membru din: 10/03/2007 10:23
Localitate: Romania

Mesajde Onna » 26/03/2007 09:58

Albinuzza, multumesc. :blushing: :hug: Si mie imi place ce 'nascocesti' tu :P (scuzati cuvantul copilaros). Reteta ta de briose a fost un dintre primele retete pe care le-am vazut cand am acccesat prima data site-ul RC. Si a avut impact... :) pentru ca mi-a starnit curiozitatea. Abia astept sa treaca postul si sa le incerc si eu...

Nicoleta, multumesc pentru nota! :) Numai ca in realitate e un 7, nu un 10, pentru ca am avut 'ajutoare' la facut floricele: copilasii mei. :wink:

:pup:

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Mesajde nicoleta64 » 26/03/2007 10:04

Onna scrie:Albinuzza, multumesc. :blushing: :hug: Si mie imi place ce 'nascocesti' tu :P (scuzati cuvantul copilaros). Reteta ta de briose a fost un dintre primele retete pe care le-am vazut cand am acccesat prima data site-ul RC. Si a avut impact... :) pentru ca mi-a starnit curiozitatea. Abia astept sa treaca postul si sa le incerc si eu...

Nicoleta, multumesc pentru nota! :) Numai ca in realitate e un 7, nu un 10, pentru ca am avut 'ajutoare' la facut floricele: copilasii mei. :wink:

:pup:

Atunci dau nota 10 si lor,pentru realizarea floricelelor! :pup:

Avatar utilizator
Onna
Bucatar in devenire
Mesaje: 438
Membru din: 10/03/2007 10:23
Localitate: Romania

Mesajde Onna » 26/03/2007 10:27

Multumesc Cara. :blushing: Nu merit o 'cronica' atat de frumoasa. :hug:
In general, incerc sa acord atentie fiecarui detaliu...si in special cand postez pe site din respect fata de voi: sa va placa, sa nu pierdeti timpul gandindu-va la ce am vrut sa spun sau incercand variante, sa nu para greu de facut retetele...Si eu am simtit respect in felul vostru de va prezenta. :flower: :flower: :flower:

:pup:

Avatar utilizator
Onna
Bucatar in devenire
Mesaje: 438
Membru din: 10/03/2007 10:23
Localitate: Romania

Mesajde Onna » 26/03/2007 10:32

Nicoleta, le voi transmite...dar trebuie sa-mi asum un risc: sa vad din nou bucataria colorata si lipicioasa. :wink: :P Pentru ca imi vor cere pasta sa faca noi 'opere de arta'... =))

:pup:


Înapoi la “Retete Ilustrate - Dulciuri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator