Turte dulci

In aceasta zona alegem in fiecare luna cel mai bun bucatar.
akezdi
Incepator
Mesaje: 4
Membru din: 29/12/2015 04:18

Turte dulci

Mesajde akezdi » 26/11/2017 07:31

1kgfaina
250 g zahar
250 g miere de albine
250 g untura
2 oua
1 praf de copt
1 lingurita amoniac
1-2 lingurita scortisoare sau un pliculet de mirodenii pentru turte
1 lamaie
Separat pentru glazura 200 g zahar tos
Zaharu,l mierea ,untura se pune pe foc mic si se amesteca pana se dizolva zaharul ( nu se fierbe) apoi se ia de pe foc si se lasa sa se racoresca .Cand este caldut se adauga praful de copt , amoniacul , scortisoarea sau mirodeniile, coaja de la o lamaie si galbenusurile de la 2 oua ,se mixeaza si pe rand se adauga 750 g faina .Se acopera cu folie de plastic si se lasa la loc racoros , dar nu in frigider , pana a doua zi . Pe planseta de lucru se pune restul de faina si se rastoarna aluatul din castron , se framanta pana se incorporeaza toata faina . Apoi se taie bucatele din aluat se modeleaza suluri , care se taie bucatele si se formeaza bilute , se pune in tava tapetata cu hartie de copt si se coace la foc mediu pana se rumenesc .
Glazura se face din 2 albusuri ( ramase de la aluat ) cu 200 g zahar tos si zeama de la o lamaie astfel : albusurile se bat spuma tare dupa care se adauga treptat in 3-4 reprize zaharul , se adauga zeama de lamaie si se mixeaza in continuare pe bain marie pana se dizolva tot zaharul , la urma se pune o lingurita de amidon alimentar sau in lipsa o lingurita de budinca de vanilie ( amidonul ajuta sa se intareasca mai repede bezeaua pe turte si sa nu devina lipicioasa dupa uscare )
Dupa ce am scos turtele din cuptor, lasam sa se racoreasca 2-3 minute , dar sa fie calde , punem intr-o cratita incapatoare si se adauga din glazura 2 linguri de bezea , cu o paleta sau o furculita se tavalesc turtele , apoi se scot pe tava si se lasa 2-3 ore sa se usuce . Eu dupa ce am stins focul , am introdus tavile inapoi in cuptor si am lasat pana a doua zi.
Fişiere ataşate
DSCF9676.JPG
Rezultatul final
DSCF9676.JPG (339.67 KiB) Vizualizat de 515 ori
DSCF9669.JPG
Se aseaza in tava la uscat
DSCF9669.JPG (307.44 KiB) Vizualizat de 515 ori
DSCF9670.JPG
Se amesteca cu furculita in bezea
DSCF9670.JPG (316.17 KiB) Vizualizat de 515 ori
DSCF9666.JPG
Cele trei faze - necop, copt si glazurat
DSCF9666.JPG (2.19 MiB) Vizualizat de 515 ori
DSCF9667.JPG
Bilute marimea unei nuci se pun pe hirtie de copt
DSCF9667.JPG (1.43 MiB) Vizualizat de 515 ori

Înapoi la “Concurs - Bucatarul lunii”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator