1kgfaina
250 g zahar
250 g miere de albine
250 g untura
2 oua
1 praf de copt
1 lingurita amoniac
1-2 lingurita scortisoare sau un pliculet de mirodenii pentru turte
1 lamaie
Separat pentru glazura 200 g zahar tos
Zaharu,l mierea ,untura se pune pe foc mic si se amesteca pana se dizolva zaharul ( nu se fierbe) apoi se ia de pe foc si se lasa sa se racoresca .Cand este caldut se adauga praful de copt , amoniacul , scortisoarea sau mirodeniile, coaja de la o lamaie si galbenusurile de la 2 oua ,se mixeaza si pe rand se adauga 750 g faina .Se acopera cu folie de plastic si se lasa la loc racoros , dar nu in frigider , pana a doua zi . Pe planseta de lucru se pune restul de faina si se rastoarna aluatul din castron , se framanta pana se incorporeaza toata faina . Apoi se taie bucatele din aluat se modeleaza suluri , care se taie bucatele si se formeaza bilute , se pune in tava tapetata cu hartie de copt si se coace la foc mediu pana se rumenesc .
Glazura se face din 2 albusuri ( ramase de la aluat ) cu 200 g zahar tos si zeama de la o lamaie astfel : albusurile se bat spuma tare dupa care se adauga treptat in 3-4 reprize zaharul , se adauga zeama de lamaie si se mixeaza in continuare pe bain marie pana se dizolva tot zaharul , la urma se pune o lingurita de amidon alimentar sau in lipsa o lingurita de budinca de vanilie ( amidonul ajuta sa se intareasca mai repede bezeaua pe turte si sa nu devina lipicioasa dupa uscare )
Dupa ce am scos turtele din cuptor, lasam sa se racoreasca 2-3 minute , dar sa fie calde , punem intr-o cratita incapatoare si se adauga din glazura 2 linguri de bezea , cu o paleta sau o furculita se tavalesc turtele , apoi se scot pe tava si se lasa 2-3 ore sa se usuce . Eu dupa ce am stins focul , am introdus tavile inapoi in cuptor si am lasat pana a doua zi.
Turte dulci
Turte dulci
- Fişiere ataşate
-
- Rezultatul final
- DSCF9676.JPG (339.67 KiB) Vizualizat de 623 ori
-
- Se aseaza in tava la uscat
- DSCF9669.JPG (307.44 KiB) Vizualizat de 623 ori
-
- Se amesteca cu furculita in bezea
- DSCF9670.JPG (316.17 KiB) Vizualizat de 623 ori