Triunghiuri foietate cu branza

In aceasta zona alegem in fiecare luna cel mai bun bucatar.
Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Triunghiuri foietate cu branza

Mesajde lucia_bp » 03/07/2016 08:52

Tare, tare gustoase aceste triunghiuri foietate cu branza.
Te surprind cu textura lor incantatoare- crocanta la suprafata si moale in interior, desfacandu-se in foite.
Singurul regret pe care o sa-l aveti este ca se termina prea repede si ca nu ati pregatit din start portie dubla.



Ingrediente pentru 16 buc

Aluat
-500 g faina
-7 g drojdie proaspata (sau 2 g drojdie uscata)
-200 ml lapte
-1 ou, intreg
-1 albus
-1 lingurita zahar
-1 lingurita sare
-4 linguri ulei

Pentru uns
-4 linguri ulei
-50 g untura de porc*, topita, dar calduta sau 60 g unt cu 82 % grasime, topit, dar caldut

Umplutura
-400 g urda / branza de vaci
-100 g telemea, sarata
-1 ou

In plus
-1 galbenus usor batut cu 1 lingura de apa rece
-seminte pentru presarat: mac, susan, negrilica, etc, dupa preferinta ( optional)

* Daca nu aveti untura de porc puteti sa o inlocuiti cu unt gras, dar trebuie sa tineti cont ca untura da o fragezime deosebita aluaturilor si ramane cea mai buna alegere.

Preparare

Aluat
Frecati drojdia proaspata cu zaharul pana se lichefiaza. Adaugati 4 linguri de lapte caldut ( din cantitatea totala) si lasati putin deoparte sa se activeze.

** Daca folositi drojdie uscata, diluati-o impreuna cu zaharul in 4 linguri de lapte caldut si lasati deoparte pana incepe sa faca basicute la suprafata.

Intre timp, cerneti faina intr-un bol mai mare si amestecati-o cu sarea.
Faceti la mijloc o adancitura si turnati oul intreg batut impreuna cu albusul, laptele caldut si drojdia activata.
Framantati un aluat omogen, apoi adaugand pe rand cate 1 lingura de ulei, continuati sa framantati pana cand aluatul devine foarte neted si complet nelipicios
Impartiti aluatul in 16 bucati a cate 55-56 g fiecare si dati-le forma de bile.
Puneti 2 linguri de ulei intr-un vas mic.
Tavaliti pe rand bilele de aluat prin ulei pe masura ce le modelati, astfel incat acestea sa fie bine unse pe toate partile si asezati-le intr-un castron.
Acoperiti totul cu folie alimentara, apoi cu servet de bucatarie si lasati aluatul sa se odihneasca si sa creasca, intr-un loc cald, timp de aproximativ 1 ora.

Umplutura
Amestecati foarte bine ingredientele prevazute la umplutura pana obtineti o compozitie omogena si cremoasa.

Topiti untura/untul, lasati sa se racoreasca, dar sa ramana calduta si amestecati-o cu cele 2 linguri de ulei ramase.
Ungeti putin planul de lucru cu acest amestec.
Luati pe rand cate o bila si intindeti-o intr-o foaie de aluat dreptunghiulara cu o grosime de 2-3 mm si ungeti-o cu amestecul de untura si ulei cu ajutorul unei pensule.
Pastrati restul bilelor in castronul acoperit cu folie.
Prindeti de marginile foii de aluat si trageti usor de ele, astfel incat folosindu-va de elasticitatea aluatului sa obtineti in final un dreptunghi de cca 30x50 cm.

** Foaia de aluat trebuie sa fie foarte subtire, aproape transparenta, iar daca in aluat vor aparea mici perforatii, acestea se vor camufla in procesul plierii aluatului.

Stropiti aluatul cu amestecul de grasime si pliati in doua, pe lungime.
Puneti 1 lingura cu varf de umplutura la unul din capetele noului dreptunghiului format ( lung si ingust).
Aduceti unul din colturile aluatului peste umplutura, astfel incat acoperind-o sa obtineti un triunghi.
Continuati sa pliati aluatul, din partea cu umplutura catre capatul liber, intotdeauna urmand una din laturile triunghiului format, pe toata lungimea dreptunghiului, asa incat sa obtineti la final o forma triunghiulara.
Aduceti marginile aluatului ramase libere dedesubtul triunghiului format si transferati distantat intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Repetati operatiunile pentru toate bilele de aluat ramase.
Ungeti aluatul triunghiurilor cu galbenus si optional, presarati cu semintele preferate.
Dati la cuptorul preancalzit, pentru cca 25-30 min, la 190 grade sau pana ce aluatul este copt si frumos rumenit.
Scoateti-le pe un gratar si lasati sa se racoreasca.

Serviti caldute, dar sunt la fel de bune si reci.
Fişiere ataşate
cimg4658_1990.jpg
cimg4658_1990.jpg (58.91 KiB) Vizualizat de 13035 ori
c1_triunghiuri_foietate_cu_branza.jpg
c1_triunghiuri_foietate_cu_branza.jpg (87 KiB) Vizualizat de 13035 ori
cimg4659.jpg
cimg4659.jpg (46.73 KiB) Vizualizat de 13035 ori
c2_triunghiuri_foietate_cu_branza.jpg
c2_triunghiuri_foietate_cu_branza.jpg (89.33 KiB) Vizualizat de 13035 ori
cimg4660.jpg
cimg4660.jpg (71.4 KiB) Vizualizat de 13035 ori
c3_triunghiuri_foietate_cu_branza.jpg
c3_triunghiuri_foietate_cu_branza.jpg (63.76 KiB) Vizualizat de 13035 ori
c4_triunghiuri_foietate_cu_branza.jpg
c4_triunghiuri_foietate_cu_branza.jpg (64.3 KiB) Vizualizat de 13035 ori
cimg4661_6598.jpg
cimg4661_6598.jpg (84.6 KiB) Vizualizat de 13035 ori
cimg4662.jpg
cimg4662.jpg (93.52 KiB) Vizualizat de 13035 ori
cimg4663.jpg
cimg4663.jpg (99.69 KiB) Vizualizat de 13035 ori
cimg4664.jpg
cimg4664.jpg (119.1 KiB) Vizualizat de 13035 ori
cimg4665_5694.jpg
cimg4665_5694.jpg (114.78 KiB) Vizualizat de 13035 ori
cimg4666_5004.jpg
cimg4666_5004.jpg (111.54 KiB) Vizualizat de 13035 ori
cimg4667.jpg
cimg4667.jpg (95.94 KiB) Vizualizat de 13035 ori
Ultima oară modificat 04/07/2016 09:56 de către lucia_bp, modificat 1 dată în total.
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
mikirafaela
Bucatar de elita
Mesaje: 2795
Membru din: 19/01/2013 05:58

Mesajde mikirafaela » 03/07/2016 10:52

Leeeeeesin! :shock: :D :roll: :buuun:
Perfecte Lucia, peeeeerfecteeeeeee.....numai bune de savurat la ora asta :cafea: :cafea: :cafea: ! :love:
MIKI

felicia1
Incepator
Mesaje: 11
Membru din: 02/07/2016 07:37

Mesajde felicia1 » 03/07/2016 11:05

Stimata doamna,

Mi-am facut cont pe acest site doar ca sa pot sa va felicit pentru toate retetele minunate pe care le-ati postat si din care am pregatit multe preparate grozave. Felicitari ! :hug:

mara05
Incepator
Mesaje: 30
Membru din: 02/07/2016 04:12

Mesajde mara05 » 03/07/2016 11:38

Daca tot am intrat pe acest site in cautare de ceva retete cu fructe am citit si aceasta reteta. Aveti maini de aur doamna Lucia :!: Nu m asi incumeta sa fac asa ceva. Mie frica ca nu o sa reusesc :cry: Aveti toata stima mea :master:

viorela1
Incepator
Mesaje: 11
Membru din: 02/07/2016 07:44

Mesajde viorela1 » 03/07/2016 11:49

Grozave ! Mai ceva ca la patiserie !

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 03/07/2016 12:43

mikirafaela scrie:Leeeeeesin! :shock: :D :roll: :buuun:
Perfecte Lucia, peeeeerfecteeeeeee.....numai bune de savurat la ora asta :cafea: :cafea: :cafea: ! :love:


Da, ai dreptate :peace: Chiar sunt grozave :!: :buuun: :buuun: :buuun: Nu pot sa sper decat ca le vei pregati si tu

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-

bianka95
Incepator
Mesaje: 6
Membru din: 02/07/2016 12:28

Mesajde bianka95 » 03/07/2016 12:56

Arata excelent ! Felicitari !

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 03/07/2016 01:52

felicia1 scrie:Stimata doamna,

Mi-am facut cont pe acest site doar ca sa pot sa va felicit pentru toate retetele minunate pe care le-ati postat si din care am pregatit multe preparate grozave. Felicitari ! :hug:


Multumesc, felicia1 :master: :master: :master:
Ma bucur sa aud ca parte din retetele postate de mine, ajung sa fie pregatite, servite si apreciate si de alte persoane, inafara familiei si prietenilor.
Te invit sa poposesti mai des pe acest site si te asigur ca vei gasi multe retete care iti vor fi pe plac si de ce nu, ai putea sa ne spui sau sa ne prezinti poze cu ce ai facut. Deasemenea, ne-am bucura sa ne faci cunoscute si alte retete de ale tale.
Daca iti place site-ul, te invitam sa ne vizitezi si pe facebook si sa sa ne dai cate un like :!:

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-

micael
Incepator
Mesaje: 6
Membru din: 03/07/2016 12:37

Nu li se spuneau "brinzoici"?

Mesajde micael » 03/07/2016 05:46

(poate le confund :)

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 03/07/2016 06:10

mara05 scrie:Daca tot am intrat pe acest site in cautare de ceva retete cu fructe am citit si aceasta reteta. Aveti maini de aur doamna Lucia :!: Nu m asi incumeta sa fac asa ceva. Mie frica ca nu o sa reusesc :cry: Aveti toata stima mea :master:


Draga mea, esti bine venita pe acest site :hug: :hug: :hug: Te primim cu toata :love:
Multumesc pentru comentarii; vad ca ai scris la mai multe retete postate de mine; multumesc :pup:
Cat despre aceste triunghiuri foietate, sa nu te sperii de ele :D Daca urmezi pasii din reteta, cu siguranta le vei obtine mult mai frumoase ca ale mele. Succes :!:

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-


Înapoi la “Concurs - Bucatarul lunii”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator