Trandafir si ciocolata

Esti ahtiata dupa dulciuri? Cunosti retete de prajituri, inghetate, torturi, dulciuri care iti pun in pericol greutatea dar care merita sa-ti asumi riscul a doua – trei kilograme in plus pentru a le manca? Aceasta sectiune este rezervata pentru retete de Dulciuri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

yafa
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4628
Membru din: 12/02/2009 09:26
Contact:

Trandafir si ciocolata

Mesajde yafa » 18/09/2013 12:47

Ingrediente

Blat

4 oua

4 linguri de faina

4 linguri de zahar

coaja de lamaie

1 praf de sare

Sirop

60g zahar

60ml apa

3 linguri de apa de trandafir

Bezea de trandafir

150g de zahar + 20g

2 lingurite de apa de trandafir( sau esenta)

60g de apa

3 albuse

1 praf de sare

colorant alimentar rosu

Crema de ciocolata

1 galbenus

3 linguri de ciocolata in pudra

1lingura de zahar

1 lingura de maizena

150ml de lapte

Finisaj

100 g de ciocolata de menaj

50ml de smantana lichida

20g de unt

3 linguri de dulceata de trandafir

petale de tandafir

zahar candel

Prepararea

Pregatim blatul, amestecam galbenusurile cu sarea si zaharul pana devin spumoase. Incorporam coaja rasa de lamaie.

Batem albusurile spuma tare.

Amestecam pe rand spuma de galbenus cu cate o lingura de faina si cate o parte din spuma de albusuri in asa fel incat cantitatile sa fie aproximativ egale.

Varsam masa obtinuta intr-o tava de tort pregatita cu hartie de copt in prealabil sau unsa cu unt si tapetata cu faina.

Coacem la foc mediu 180°C. Racorim pe un grilaj.

Taiam cu ajutorul unui cutit pentru paine blatul in trei.

Siropul


60ml de apa +60 g de zahar + 3linguri de apa de tarndafir

Crema de ciocolata

Amestecam pudra de ciocolata cu zaharul si maizena.

Adaugam galbenusul si cate un pic din lapte pana incorporam toata cantitatea.

Depunem pe foc mic si amestecam cu o lingura de lemn sau un tel pana cand crema se ingroasa.

Dam la racit.

Bezea de trandafir

150g de zahar impreuna cu apa si apa de trandafir le fierbem pe foc pana la temperatura de 120°C.

Batem albusurile cu praful de sare si cele 20g de zahar pana sunt bine spumoase.

Coboram viteza la mixer si incorporam siropul ajuns la temperatura.

Punem cateva picaturi de colorant rosu alimentar.

Urcam viteza si mai lasam timp pana cand amestecul s-a racorit.

Finisaj

Insiropam blatul cand s-a racorit.

Peste prima felie de blat intindem dulceata de trandafir, asezam a doua felie de blat.

Continuam cu crema racorita , asezam a treia felie de blat.

Cu ajutorul unui poch asezam peste ultima parte de blat bezeaua de trandafir.

Depunem tortul la congelator pentru 2-3 ore.

Topim ciocolata impreuna cu smantana si untul.

Dupa timpul de pauza scoatem tortul si decoram cu ciocolata topita dupa plac.

Asezam petale de trandafir si zahar candel peste ciocolata.

Dam la frigider , servim dupa cel putin o ora.

Pofta buna!
Fişiere ataşate
p1090550c111.jpg
p1090550c111.jpg (145.75 KiB) Vizualizat de 2577 ori
p1090552c111.jpg
p1090552c111.jpg (144.66 KiB) Vizualizat de 2577 ori
p1090553c111.jpg
p1090553c111.jpg (87.63 KiB) Vizualizat de 2577 ori
Life is like a box of chocolate, you never know what you are gonna get!

http://www.cuisineetplaisir.wordpress.com

Avatar utilizator
alejoe
Bucatar de elita
Mesaje: 3679
Membru din: 03/05/2012 09:17
Localitate: BRASOV , ROM

Mesajde alejoe » 18/09/2013 01:53

ce bine arata imi lasa gura apa , imi imaginez gustul trebuie sa fie divin , felicitari :master: :master: :buuun: :buuun:
claudia

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 18/09/2013 02:03

Ei tortul asta cu dulceata de trandafiri trebuie sa-l fac si eu :buuun: :buuun: :buuun: :buuun:

felicitari, arata asa de frumos =D> =D> =D>

Avatar utilizator
Danieluta
Expert in arta culinara
Mesaje: 8946
Membru din: 13/03/2006 07:33

Mesajde Danieluta » 18/09/2013 03:26

Yafa,ce bine arata tortul,felicitari! =D> :master: :flower:

:hug: :pup: :hug:

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 18/09/2013 08:40

Of , ce mi-ai facut tu mie acuma.....mama mea facea ceva asemanator....nu folosea dulceata de trandafiri ( sau poate era??? :? :? :? ) nu mai imi amintesc......
Eram micuta si imi amintesc clar de tot cum culegeam bucatele de zahar candel de pe deasupra tortului si uneori ma chinuiam sa desfac blaturile si sa "ling" o crema rosiatica si sa mananc doar bezeaua aia moale . Era cam dificil dar tot reuseam cu mai eforturi...... eram murdara pana si in par.
Acuma, citind reteta si incercand sa imi imaginez gustul m-am dus cu gandul la amintirea de mai sus.
Inca odata spun, nu stiu daca era tortul asta dar amintirea asa imi spune ....se poate sa fie ceva apropiat de tot.
Dulceata de trandafiri era nelipsita de la bunica si de la mama din casa. Curtea bunicii era plina de trandafiri.... :vis: :vis:
Oricum este, nu pot decat sa spun ca m-ai dat gata cu tortul asta,imi place la nebunie.
Inca ceva....eu nu am folosiyt pudra de ciocolata pana acuma. Chiar am cumparat saptam,anile trecute doua cutiute si nu stiam cum sa le folosesc.
Deci , intrebare......se poate folosi doar la creme fierte sau poti sa folosesti si la creme reci??? :? :? ....te pup draga mea :hug: :hug: :pup: :pup:

yafa
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4628
Membru din: 12/02/2009 09:26
Contact:

Mesajde yafa » 19/09/2013 02:33

alejoe scrie:ce bine arata imi lasa gura apa , imi imaginez gustul trebuie sa fie divin , felicitari :master: :master: :buuun: :buuun:


Claudia multumesc, :hug: , te servesc cu drag cu o feliuta.

:hug: :flower: :pup:
Life is like a box of chocolate, you never know what you are gonna get!



http://www.cuisineetplaisir.wordpress.com

yafa
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4628
Membru din: 12/02/2009 09:26
Contact:

Mesajde yafa » 19/09/2013 02:34

crista scrie:Ei tortul asta cu dulceata de trandafiri trebuie sa-l fac si eu :buuun: :buuun: :buuun: :buuun:

felicitari, arata asa de frumos =D> =D> =D>


Crista, merci, sunt convinsa ca-ti va iesi o minune de tort.

:hug: :pup: :flower:
Life is like a box of chocolate, you never know what you are gonna get!



http://www.cuisineetplaisir.wordpress.com

yafa
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4628
Membru din: 12/02/2009 09:26
Contact:

Mesajde yafa » 19/09/2013 02:34

Danieluta scrie:Yafa,ce bine arata tortul,felicitari! =D> :master: :flower:

:hug: :pup: :hug:


Multumesc Dani, o feliuta la pachet si pentru tine :wink:

:hug: :pup: :flower:
Life is like a box of chocolate, you never know what you are gonna get!



http://www.cuisineetplaisir.wordpress.com

yafa
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4628
Membru din: 12/02/2009 09:26
Contact:

Mesajde yafa » 19/09/2013 02:41

pupi scrie:Of , ce mi-ai facut tu mie acuma.....mama mea facea ceva asemanator....nu folosea dulceata de trandafiri ( sau poate era??? :? :? :? ) nu mai imi amintesc......
Eram micuta si imi amintesc clar de tot cum culegeam bucatele de zahar candel de pe deasupra tortului si uneori ma chinuiam sa desfac blaturile si sa "ling" o crema rosiatica si sa mananc doar bezeaua aia moale . Era cam dificil dar tot reuseam cu mai eforturi...... eram murdara pana si in par.
Acuma, citind reteta si incercand sa imi imaginez gustul m-am dus cu gandul la amintirea de mai sus.
Inca odata spun, nu stiu daca era tortul asta dar amintirea asa imi spune ....se poate sa fie ceva apropiat de tot.
Dulceata de trandafiri era nelipsita de la bunica si de la mama din casa. Curtea bunicii era plina de trandafiri.... :vis: :vis:
Oricum este, nu pot decat sa spun ca m-ai dat gata cu tortul asta,imi place la nebunie.
Inca ceva....eu nu am folosiyt pudra de ciocolata pana acuma. Chiar am cumparat saptam,anile trecute doua cutiute si nu stiam cum sa le folosesc.
Deci , intrebare......se poate folosi doar la creme fierte sau poti sa folosesti si la creme reci??? :? :? ....te pup draga mea :hug: :hug: :pup: :pup:


Pupi draga mea, eu tortuletul l-am facut dupa inspiratie, imi doream neaparat sa incerc bezeaua de trandafiri si asta a iesit. Trandafirii de dulceata si parfumul lor minunat mi-a ramas din copilarie si mie ceva atat de pretios. Mama povesteste de cat de frumos povesteam cum se face dulceata de trandafiri cand eram mica, mica. Probabil stand intre fustele ei si-ale bunicii cand se prepara eu bagam la cap.
Draga mea ce fel de pudra de cioco ai luat? eu am de la caotina sau de la suchard.
La noi se gaseste alba, neagra si cioco cu lapte. In general o folosesc la crema fiarta, dar tinand cont ca e la fel ca si cioco de baut(pus in lapte- poate fi folosita si la asta) cred ca se comporta bine si la crema rece.

Te pup si mi-e "cam" dor de tine :hug: :flower:
Life is like a box of chocolate, you never know what you are gonna get!



http://www.cuisineetplaisir.wordpress.com

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 19/09/2013 06:32

Elo draga measi mie mi-e dor de tine :hug: :pup: ....uite aici o poza de la cutiuta( sticluta) in care este ciocolata.
Praji asta , chiar daca a fost o inspiratie de moment , o dorinta si o curiozitate a ta, tot seamana tare bine cu prajitura ce o facea bunica mea si mama.
Chiar m-am pus ieri sa caut printre retetele lor, am trimis un mail si surorii mele sa vad ce si cum :P :P :hug: :hug: :pup: :pup: .....uite poza aici
Fişiere ataşate
009_jpgcio.jpg
009_jpgcio.jpg (37.45 KiB) Vizualizat de 2434 ori


Înapoi la “Retete Ilustrate - Dulciuri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 10 vizitatori