tortul diplomat

Esti ahtiata dupa dulciuri? Cunosti retete de prajituri, inghetate, torturi, dulciuri care iti pun in pericol greutatea dar care merita sa-ti asumi riscul a doua – trei kilograme in plus pentru a le manca? Aceasta sectiune este rezervata pentru retete de Dulciuri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
LORY
Bucatar de elita
Mesaje: 2231
Membru din: 26/03/2007 03:25
Localitate: Barlad
Contact:

tortul diplomat

Mesajde LORY » 18/04/2007 02:08

am sa va trimit o poza cu tortul diplomat ca l-am facut la PASTE.Reteta este foarte usoara si rapid de preparat.Sper sa va placa.Poza este facuta cu telefonul si nu e prea clara
Fişiere ataşate
tort de paste.JPG
tort de paste.JPG (42.64 KiB) Vizualizat de 17568 ori
Ultima oară modificat 18/05/2008 07:25 de către LORY, modificat 1 dată în total.
"Prietenii sunt ingeri tacuti care ne pun pe picioare atunci cand aripile noastre uita cum sa zboare."


Bucataresele Vesele

Avatar utilizator
LORY
Bucatar de elita
Mesaje: 2231
Membru din: 26/03/2007 03:25
Localitate: Barlad
Contact:

Mesajde LORY » 18/04/2007 02:16

nu stiu unde am gresit de a iesit poza atat de mare .Astept baiatul meu de la scoala si am sa vad cum remediez problema.SCUZE!!!!!
"Prietenii sunt ingeri tacuti care ne pun pe picioare atunci cand aripile noastre uita cum sa zboare."





Bucataresele Vesele

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Mesajde nicoleta64 » 18/04/2007 06:34

Arata foarte bine tortul tau diplomat! :roll:
Ai putea sa ne dai reteta? :flower:

Avatar utilizator
miha1950
Bucatar Sef
Mesaje: 1845
Membru din: 14/12/2005 10:54
Localitate: Maramures
Contact:

Mesajde miha1950 » 18/04/2007 07:25

Lory, ti-am redimensionat eu poza. Din pacate are pe ea semnatura mea, pt ca am trecut-o prin calculatorul meu.
Te rog sa pui si reteta

Avatar utilizator
Mona S P
Bucatar de elita
Mesaje: 2076
Membru din: 17/11/2006 11:28
Localitate: Galati - Romania

Mesajde Mona S P » 18/04/2007 09:51

Lory,arata super :roll: tortul tau diplomat!
Felicitari =D> :flower: !

Avatar utilizator
Leila
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 5215
Membru din: 15/02/2007 10:25

Mesajde Leila » 18/04/2007 10:32

Ti-a mai ramas o felie ? As vrea si eu macar reteta daca tort nu primesc :cry:

:flower: :flower: Felicitari =D> =D>

Avatar utilizator
LORY
Bucatar de elita
Mesaje: 2231
Membru din: 26/03/2007 03:25
Localitate: Barlad
Contact:

Tort Diplomat

Mesajde LORY » 18/04/2007 11:04

MATERIE PRIMA
=BLAT=
-5LG ZAHAR
-5LG FAINA
-5 OUA
-ESENTA VANILIE
-=MOD DE PREPARARE=-
-Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se bat cu 3 lg de zahar iar galbe, cu 2 lg zahar se amesteca cele doua compozitii se adauga faina si esenta se amesteca si se coace la foc mic.Se taie in doua capace.

=CREMĂ=
-0,5 KG SMANTANA
-2 OUA
-0.3KG ZAHAR
-2PL. GELATINA
-2PL. INTARITOR FRISCA
-1 CUTIE ANANAS
-1 ESENTA VANILIE
=MOD DE PREPARARE=
=Se bate smantana cu 100g zahar si intaritorul de frisca, gelatina se inmoaie in 150 ml apa calduta ,ouale si zaharul se amesteca pe foc 15 min. apoi se raceste ,ananasul se taie cubulete mici .Toate se amesteca si se toarna intre cele doua capace insiropate in forma care sa copt blatul.Se da la rece 3 ore .Se rastoarna pe platou si se orneaza.

SIROP=
-0.2KG ZAHAR
-0.4L APA
-1 LAMAIE

=MOD DE PREPARARE
Se fierbe apa cu zaharul se raceste apoi se rade lamaia .Se insiropeaza blatul .

=DÉCOR=
-0.5L FRISCA VEGETALA
-0.1KG CIOCOLATA-
FRUCTE
"Prietenii sunt ingeri tacuti care ne pun pe picioare atunci cand aripile noastre uita cum sa zboare."





Bucataresele Vesele

Avatar utilizator
LORY
Bucatar de elita
Mesaje: 2231
Membru din: 26/03/2007 03:25
Localitate: Barlad
Contact:

Mesajde LORY » 18/04/2007 11:18

Se poate folosi foarte bine si piscoturi de sampanie in loc de blat, dar blatul este mai usor de facut.
Am facut o notatie(LG=O LINGURA obisnuita)
Cantitatile sunt ptr. un tort cu diametru de 24 cm
Daca mai aveti nelamuriri sa ma intrebati

La revedere !!! Va pup! :pup: :pup:
"Prietenii sunt ingeri tacuti care ne pun pe picioare atunci cand aripile noastre uita cum sa zboare."





Bucataresele Vesele

Avatar utilizator
Onna
Bucatar in devenire
Mesaje: 438
Membru din: 10/03/2007 10:23
Localitate: Romania

Mesajde Onna » 19/04/2007 12:08

Superb!!! :flower: :flower: :flower: Arata foarte bine iar dupa reteta.... :buuun: :buuun: voi ramane cu cosmaruri ca nu am papat si eu. :( Felicitari! =D> =D>

Eu vreau sa pun doua intrebari:
1. de ce nu participi cu ea la concursul de luna asta? ca este minunat pur si simplu tortul tau si foarte potrivit pentru Paste!
2. ornamentele sunt facute de tine sau din comert?

:pup:

Avatar utilizator
LORY
Bucatar de elita
Mesaje: 2231
Membru din: 26/03/2007 03:25
Localitate: Barlad
Contact:

Mesajde LORY » 19/04/2007 09:18

Pai asi vrea sa particip dar am crezut ca tortul meu nu merge acolo.Sper sa pot sa o trimit nu stiu exact cum se face. :vis:
DA ornamentele sunt facute de mine inafara de epurasi puteam sa-i fac din aceiasi pasta ca trandafirii dar nu am mai avut materie prima si timp asa ca i-am cumparat.
Trandafirii se fac foarte usor chiar daca nu ai instrumente speciale.
eu nu am gasit colorant verde ca sa fac si frunzulite dar mai caut
Am sa fac zilelea astea cateva ornamente ptr tortul fiicei mele si a sotului ptr Sf. Gheorghe si poate am sa pot posta si procesul tehnologic atat a tortului cat si a ornamentelor(in imagini)
VA MULTUMESC CA VA PLACUT RETETA MEA!!!!!! =D> =D> =D> :flower: :flower:
"Prietenii sunt ingeri tacuti care ne pun pe picioare atunci cand aripile noastre uita cum sa zboare."





Bucataresele Vesele


Înapoi la “Retete Ilustrate - Dulciuri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 17 vizitatori