Tort zebra

Esti ahtiata dupa dulciuri? Cunosti retete de prajituri, inghetate, torturi, dulciuri care iti pun in pericol greutatea dar care merita sa-ti asumi riscul a doua – trei kilograme in plus pentru a le manca? Aceasta sectiune este rezervata pentru retete de Dulciuri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
Nally
Bucatar
Mesaje: 1376
Membru din: 28/09/2005 01:57
Localitate: Bucuresti
Contact:

Tort zebra

Mesajde Nally » 25/07/2006 12:12


Acest tort il dedic intregii echipe de profesionisti din spatele "cortinei" care si.au pus toata priceperea si indemanarea si au dat nastere acestui forum minunat, unde eu ma simt la mine in bucatarie si unde mi.am facut prietene minunate! :love: :flower:

La multi ani dragii mei! :party: Sa fiti sanatosi si baftosi in tot ceea ce va propuneti in viata si profesie! :hug: :pup: :love:


Ne trebuie:

Blat:
3 oua, 75 gr zahar, 1 plic praf de budinca de ciocolata, 1 lingurita praf de copt, un plic zahar vanilat, 90 gr faina

Creme:
10 foi de gelatina, 4 galbenusuri, 200 gr zahar, 250 ml lapte, 750 urda dulce sau Ricotta, sucul de la o lamaie, 500 ml frisca, 2 linguri cacao

Preparare:

1. Pentru blat, se separa ouale. Sebat galbenusurile cu 3 linguri apa fierbinte, se adauga zaharul tos si zaharul vanilat, se inglobeaza faina amestecata cu praful de budinca, urmata de albusurile batute spuma. Se toarna intr.o forma tapetata cu hartie de copt doar pe fund. Se coace cca. 25de min. la 190 de grade, se lasa sa se raceasca in forma.

2. Se amesteca galbenusurile cu zahar si alpte si se dau in fiert, se iau de pe foc si se dizolva inauntru gelatina. Se lasa sa se raceasca si se inglobeaza branza amestecata cu suc de lamaie, apoi frisca batuta. Se imparte in doua crema si in jumatate se inglobeaza cacao.

3. Blatul se aseaza pe un platou, cu un inel pentru torturi imprejur. In mijloc se aseaza un polonic de crema alba, deasupra un polonic de crema de ciocolata si tot asa, pana se termina. Tortul se da la rece.

Ps. am folosit in loc de urda crema de branza dulce... :)

Pofta buna!

Merita incercat :peace:
Fişiere ataşate
12.jpg
12.jpg (40.48 KiB) Vizualizat de 21446 ori
11.jpg
11.jpg (43.97 KiB) Vizualizat de 21446 ori
10.jpg
10.jpg (41.71 KiB) Vizualizat de 21446 ori
9.jpg
9.jpg (44.4 KiB) Vizualizat de 21446 ori
8.jpg
8.jpg (43.18 KiB) Vizualizat de 21446 ori
7.jpg
7.jpg (41.02 KiB) Vizualizat de 21446 ori
6.jpg
6.jpg (44.64 KiB) Vizualizat de 21446 ori
5.jpg
5.jpg (37.2 KiB) Vizualizat de 21446 ori
4.jpg
4.jpg (31.91 KiB) Vizualizat de 21446 ori
3.jpg
3.jpg (53.88 KiB) Vizualizat de 21446 ori
2.jpg
2.jpg (50.8 KiB) Vizualizat de 21447 ori
1.jpg
1.jpg (70.9 KiB) Vizualizat de 21447 ori
''Incepe ce poti face, sau ce poti visa: indrazneala are geniu, putere si magie...'' J. W. von Gheothe

www.retete-apetisante.ro

Avatar utilizator
Nally
Bucatar
Mesaje: 1376
Membru din: 28/09/2005 01:57
Localitate: Bucuresti
Contact:

Mesajde Nally » 25/07/2006 12:14

Iertati.mi data de pe poze... am facut pozele cu un aparat care nu imi apartine si nu m.am priceput sa ii schimb data pe care era el setat! :blushing:
''Incepe ce poti face, sau ce poti visa: indrazneala are geniu, putere si magie...'' J. W. von Gheothe



www.retete-apetisante.ro

Avatar utilizator
roxanavmv
Bucatar de elita
Mesaje: 2186
Membru din: 04/04/2006 11:54
Localitate: los angeles
Contact:

Mesajde roxanavmv » 25/07/2006 02:34

mai, nally, sunt muta de admiratie. De fapt muta inca nu, ca mai am multe de zis, dar este minunat tortul asta. Arata mai bine decat orice am vazut eu pana acum. Felicitari!!! =D> :master: de-abia astept sa termin cu "dieta" asta si sa-l incerc si eu.

Avatar utilizator
angelique
Bucatar de elita
Mesaje: 2078
Membru din: 28/12/2005 03:40
Localitate: Binasco

Mesajde angelique » 25/07/2006 07:33

f. reusit ,brava nally!
Fiecare lucru are frumusetea lui, dar nu oricine o vede

Avatar utilizator
Sandra Donaghey
Bucatar in devenire
Mesaje: 459
Membru din: 09/07/2006 02:40
Localitate: Netherland

Mesajde Sandra Donaghey » 25/07/2006 09:46

Foarte frumos tortul Nally :flower: =D>
kiss for you

Avatar utilizator
beius47
Bucatar in devenire
Mesaje: 517
Membru din: 18/03/2006 07:46
Localitate: franta

Mesajde beius47 » 25/07/2006 06:23

foarte frumos :flower: si foarte bun ma gandesc :flower: si usor de realizat :flower:

Avatar utilizator
Theodora
Bucatar in devenire
Mesaje: 301
Membru din: 29/08/2005 02:23
Localitate: Atena,Grecia
Contact:

Mesajde Theodora » 26/07/2006 11:02

WAW!!!
Foarte frumos si usor!
Cand ma adun de pe plaja si din plimbari...mai in toamna adica,sa intru iar in bucatarie,sigur o sa incerc!!!
Imagine
Imagine
Imagine

Avatar utilizator
lili777
Bucatar in devenire
Mesaje: 661
Membru din: 30/12/2005 01:59
Localitate: Germania

Mesajde lili777 » 26/07/2006 11:57

Nally...m-ai lasat fara grai draga mea.....sa fii sanatoasa si la mai multe torturi!!!!!
liliana

Avatar utilizator
nebunia
Bucatar in devenire
Mesaje: 465
Membru din: 12/03/2006 05:43
Localitate: bucuresti

Mesajde nebunia » 29/07/2006 10:35

EU O PUN DE O GREVA PE ACEST FORUM!!!

PROTESTEZ:

1. CONTLA TUTULOL CALE FAC ASEMENEA TORTURI
2. CONTLA TUTULOL CALE FAC ASEMENEA TORTURI
3.CONTLA TUTULOL CALE FAC ASEMENEA TORTURI
4-> INFINIT
CONTLA TUTULOL CALE FAC ASEMENEA TORTURI

GREVA!

P.S. :flower: :buuun: :love: :love: :love: :love: :love:

Avatar utilizator
Nally
Bucatar
Mesaje: 1376
Membru din: 28/09/2005 01:57
Localitate: Bucuresti
Contact:

Mesajde Nally » 02/08/2006 06:40

Fetele va multumesc pentru aprecieri :blushing: sunteti super dragute cu mine! :love: :flower:

Nebunia ai iesit din greva? :pup:

Ma tin de ceva zile sa scriu la acest tort ceva ce am omis din graba si oboseala cand am postat reteta! :blushing:

Deci... inainte de a turna crema in interiorul inelului asigurati-va ca nu are pe unde sa se scurga pe margini... au m-am trezit ca turnam si turnam si nu se mai umplea inelul... cand m-am uitat de ce pe langa el.. raspunsul era simplu ca se ducea pe masa :blushing: asa ca am "sigilat" in fuga cu niste servetele pe marginile inelului dupa ce am indepartat crema iesita... noroc ca am inelul cu diametru mic si am avut de unde completa ... :D

Si ... reteta o puteti gasi si in revista Ioana special - Torturi si prajituri de luna aceasta! E probata si aprobata de mine si colegele mele de la servici care au savurat tortul! :peace: Iese sigur ... si nici nu e greu de realizat! :wink:
''Incepe ce poti face, sau ce poti visa: indrazneala are geniu, putere si magie...'' J. W. von Gheothe



www.retete-apetisante.ro


Înapoi la “Retete Ilustrate - Dulciuri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 11 vizitatori