Tort `Vibrator` - Rezgo Torta

Esti ahtiata dupa dulciuri? Cunosti retete de prajituri, inghetate, torturi, dulciuri care iti pun in pericol greutatea dar care merita sa-ti asumi riscul a doua – trei kilograme in plus pentru a le manca? Aceasta sectiune este rezervata pentru retete de Dulciuri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
Leila
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 5215
Membru din: 15/02/2007 10:25

Tort `Vibrator` - Rezgo Torta

Mesajde Leila » 23/07/2009 10:24

Este un dulce foarte usor de preparat care nu necesita folosirea cuptorului ,si e format din 3 straturi. Deci ...., atentie !!!!... e indicat de preparat in zilele toride de vara !

Ingrediente : Stratul 1

3 oua
1 plic zahar vanilat
6 linguri zahar praf
2 linguri cu varf de cacao
150 ml apa
1 plic gelatina fina

Stratul 2:

500 ml smantana
6 linguri zahar praf
1 plic gelatina fina
150 ml apa

Stratul 3:

2 plicuri gelatina fructe ( eu am folosit de la Dr Oetker Tort gelle)
500 ml apa (aceasta cantitate e trecuta pe plic)
4 linguri zahar tos


Preparare :

Stratul 1 :

Cele 3 oua impreuna cu 6 linguri zahar praf si 1 plic zahar vanilat cu ajutorul mixerului il mixam timp de 1 minut la viteza mare.Adaugam 2 linguri de cacao si continuam sa mixam inca cateva secunde pana cacaua se incorporeaza bine si nu raman cocoloase. In 150 ml apa punem 1 plic de gelatina si il incalzim pana acesta se dizolva . Gelatina astfel preparata se toarna la amestecul de mai sus se mixeaza pret de cateva secunde si se toarna intr-o forma de tort(forma mea are diametrul de 23 cm) captusita cu folie (am folosit cea de aluminiu caci alta nu aveam la indemana) si se lasa la rece la inchegat(trebuie sa lasati la rece pana nu se prinde de deget compozitia,devine ca o gelatina). Cand este inchegat bine ne apucam de stratul 2.

Stratul 2:

500 ml smantana se amesteca cu 6 linguri zahar praf si adaugam celalt plic de gelatina preparata ca la stratul 1. Acest strat se toarna peste cel cu cacao si il dam din nou la rece pana se incheaga si acesta.

Stratul 3:

Intr-un vas punem 4 linguri zahar la care adaugam cele 2 plicuri de gelatina si adaugam treptat apa . Se pune la foc si se fierbe 1 minut de cand da in clocot. Se lasa un pic la racit si se toarna peste stratul 2(daca il puneti fierbinte peste stratul cu smantana acesta se va topi ,deci atentie!!!!).Se da la rece pentru cateva ore ,apoi se poate servi daca doriti si cu frisca sau doar simplu.

Parerea mea : in stratul de smantana daca se adauga si niscavai fructe.... e delicios :roll:
Fişiere ataşate
Picture 018.jpg
Picture 018.jpg (25.08 KiB) Vizualizat de 5676 ori
Picture 019.jpg
Picture 019.jpg (32.68 KiB) Vizualizat de 5676 ori
Picture 016.jpg
Picture 016.jpg (38.22 KiB) Vizualizat de 5676 ori
Picture 011.jpg
Picture 011.jpg (46.9 KiB) Vizualizat de 5676 ori
Picture 010.jpg
Picture 010.jpg (55.66 KiB) Vizualizat de 5676 ori
Picture 009.jpg
Picture 009.jpg (40.85 KiB) Vizualizat de 5676 ori
Picture 008.jpg
Picture 008.jpg (71.86 KiB) Vizualizat de 5676 ori
Picture 007.jpg
Picture 007.jpg (31.23 KiB) Vizualizat de 5676 ori
Picture 006.jpg
Picture 006.jpg (62.25 KiB) Vizualizat de 5676 ori
Picture 005.jpg
Picture 005.jpg (42.95 KiB) Vizualizat de 5676 ori
Picture 004.jpg
Picture 004.jpg (49.06 KiB) Vizualizat de 5676 ori
Picture 003.jpg
Picture 003.jpg (26.59 KiB) Vizualizat de 5676 ori
Picture 002.jpg
Picture 002.jpg (66.21 KiB) Vizualizat de 5676 ori

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 24/07/2009 12:27

=D> =D> =D> ce bine arata, poze de revista...sper sa il fac si eu cat de curand.... se anunta temperaturi mari de tot aici la mine ( 100 F).
E bine venit pe caldurile astea . :hug: :hug:

Avatar utilizator
kalogitonas
Incepator
Mesaje: 78
Membru din: 10/12/2008 03:39
Localitate: grecia-atena

Mesajde kalogitonas » 24/07/2009 08:55

E super. Am sa-l fac si eu astazi si maine am sa-ti arat o poza cum mi-a iesit.
kalogitonas mixaela

Avatar utilizator
adry
Bucatar de elita
Mesaje: 2434
Membru din: 17/11/2006 05:16
Localitate: Salerno-Italia

Mesajde adry » 24/07/2009 05:35

Leila, super arata!! =D> =D> =D>

P.S recunosc ca numele tortului m-a amuzat putin :P :P :P :P

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Mesajde nicoleta64 » 24/07/2009 05:45

Chiar ca este simplu de facut si racoritor pe vremea asta! :buuun: :roll:

Avatar utilizator
adry
Bucatar de elita
Mesaje: 2434
Membru din: 17/11/2006 05:16
Localitate: Salerno-Italia

Mesajde adry » 25/07/2009 12:44

Leila, smantana este cea pentru frisca, nu?

Avatar utilizator
kalogitonas
Incepator
Mesaje: 78
Membru din: 10/12/2008 03:39
Localitate: grecia-atena

Mesajde kalogitonas » 25/07/2009 08:28

cind spui un plic de gelatina la cita gelatina te referi pt ca aici plicurile au diferite gramaje
kalogitonas mixaela

Avatar utilizator
alinaraluca2000
Bucatar
Mesaje: 1209
Membru din: 11/03/2007 01:58
Localitate: Baia Mare
Contact:

Mesajde alinaraluca2000 » 25/07/2009 04:39

adry scrie:Leila, super arata!! =D> =D> =D>

P.S recunosc ca numele tortului m-a amuzat putin :P :P :P :P


acelasi lucru il spun si eu
ImagineImagineImagine

Avatar utilizator
Leila
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 5215
Membru din: 15/02/2007 10:25

Mesajde Leila » 25/07/2009 06:36

adry scrie:Leila, smantana este cea pentru frisca, nu?


nu ! este smantana normala :)

Avatar utilizator
Leila
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 5215
Membru din: 15/02/2007 10:25

Mesajde Leila » 25/07/2009 06:40

kalogitonas scrie:cind spui un plic de gelatina la cita gelatina te referi pt ca aici plicurile au diferite gramaje


plicul de gelatina folosit de mine are 10 gr , iar cel de tort gelle are 8 gr plicul . :)


Înapoi la “Retete Ilustrate - Dulciuri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 7 vizitatori