Tort sah cu crema de ciocolata

V-a iesit de curand o reteta complexa si migaloasa care a meritat osteneala, dar pe care nu o recomandati incepatorilor? Prezentati-o pentru cei care vor sa-si depaseasca limitele in bucatarie!

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
alina_i
Bucatar Sef
Mesaje: 1691
Membru din: 18/05/2008 10:13
Contact:

Tort sah cu crema de ciocolata

Mesajde alina_i » 11/08/2008 09:44

Mie personal imi plac torturile :D si nu ma pot abtine sa nu fac cate unul... :blushing: Stiu ca este un dulce festiv dar daca nu am motive... le inventez :vis: :clipocit: Deci.... daca aveti ceva indemanare, :wink: mai mult timp liber :?: si nervi de tocat... :oops: iata un bun motiv sa-l incercati!!!
Cu siguranta veti obtine admiratia celor dragi! :flower:

PS - deoarece m-am intrecut cu gluma atunci cand am facut fotografiile :clipocit: detaliile retetei le voi scrie in reteta :) si nu la fiecare imagine :rusine: asa cum v-am obisnuit :hug: :pup: :flower:
Fişiere ataşate
27.jpg
... gata!
27.jpg (38.8 KiB) Vizualizat de 22828 ori
26.jpg
... oricum, inca una... si...
26.jpg (43.97 KiB) Vizualizat de 22828 ori
25.jpg
... dar nu ma pot abtine...
25.jpg (51.16 KiB) Vizualizat de 22828 ori
24.jpg
... cred c-am cam exagerat cu pozele :) ...
24.jpg (45.09 KiB) Vizualizat de 22828 ori
23.jpg
... va mai pun cateva poze...
23.jpg (40.84 KiB) Vizualizat de 22828 ori
22.jpg
Si pentru ca sunt foarte mandra de trandafiri (multumesc,LORY! multumesc, VERO!)...
22.jpg (57.7 KiB) Vizualizat de 22828 ori
29.jpg
... pana nu se termina...
29.jpg (60.06 KiB) Vizualizat de 22828 ori
28.jpg
... daca va place, mai serviti...
28.jpg (61.18 KiB) Vizualizat de 22828 ori
19.jpg
... si ca sa nu va murdariti pe maini, am pus si lingurita...
19.jpg (53.29 KiB) Vizualizat de 22828 ori
17.jpg
Cine doreste poate sa ia o felie...
17.jpg (64.08 KiB) Vizualizat de 22828 ori
31.jpg
... si inca unul facut cu blitz-ul...
31.jpg (64.01 KiB) Vizualizat de 22828 ori
30.jpg
... alt detaliu...
30.jpg (59.55 KiB) Vizualizat de 22828 ori
21.jpg
... iar asa cat de aproape am putut sa fac poza...
21.jpg (57.45 KiB) Vizualizat de 22828 ori
14.jpg
Asa arata taiat...
14.jpg (63.5 KiB) Vizualizat de 22828 ori
13.jpg
... cu trandafiri din pasta de lapte praf...
13.jpg (41.85 KiB) Vizualizat de 22828 ori
12.jpg
...dati la rece, apoi imbracati intr-o glazura facuta din zahar pudra, cacao si lapte rece, neteziti si decorati...
12.jpg (54.83 KiB) Vizualizat de 22828 ori
11.jpg
Fierbeti un sirop simplu din apa si zahar, lasati-l sa se racoreasca si puneti dupa dorinta lichior de ciocolata si esenta de rom. Insiropati bine foile si asezatile alternativ: foaie cu margine maron, jumatate din crema, foaie cu margine alba, restul cre
11.jpg (61.07 KiB) Vizualizat de 22828 ori
10.jpg
Coaceti la foc potrivit aprox 12 min. Faceti doua foi cu marginea maron si una cu marginea alba...
10.jpg (65.82 KiB) Vizualizat de 22828 ori
9.jpg
Taiati cam 1cm din varful fiecarei pungi si puneti cercuri alternative din aluat incercand sa respectati desenul (aici e toata smecheria)
9.jpg (42.95 KiB) Vizualizat de 22828 ori
8.jpg
... ungeti foaia de copt cu ulei (ca sa se vada desenul) si asezati-o pe fundul detasabil al formei ce tort, cu scrisul in jos!
8.jpg (48.49 KiB) Vizualizat de 22828 ori
7.jpg
Din hartie de copt, taiati 3 discuri de dimensiunea formei de tort (21 cm). Desenati cercuri concentrice cu ajutorul compasului...
7.jpg (40.8 KiB) Vizualizat de 22828 ori
6.jpg
... puneti intr-una din parti pudra de cacao iar pe cealalta pastrati-o alba. Puneti aluaturile in doua pungi mai groase.
6.jpg (62.54 KiB) Vizualizat de 22828 ori
5.jpg
Amestecati compozitia de unt cu cea de ou, puneti faina cernuta cu praful de copt, omogenizati apoi impartiti aluatul in doua parti egale...
5.jpg (36.38 KiB) Vizualizat de 22828 ori
4.jpg
amestecati ouale intregi cu vanilia.
4.jpg (55.27 KiB) Vizualizat de 22828 ori
3.jpg
Frecati spuma untul cu zaharul si...
3.jpg (35.91 KiB) Vizualizat de 22828 ori
2.jpg
... iar pentru crema: oua, zahar, lapte praf, cacao si unt.
2.jpg (76.73 KiB) Vizualizat de 22828 ori
1.jpg
Pentru foi este nevoie de unt, zahar, oua, esenta de vanilie, faina, praf de copt si cacao...
1.jpg (55.54 KiB) Vizualizat de 22828 ori
Raul este un bine prost inteles.

www.pasiunilealinei.blogspot.com

ala2008
Incepator
Mesaje: 2
Membru din: 26/07/2008 12:26

Mesajde ala2008 » 11/08/2008 10:41

Arata super tortul tau. Am sa incerc si eu reteta ta. Am o rugaminte trandafirasii ii faci tu sau ii cumperi. Daca ii faci tu poti sa imi dai si mie reteta?
Multumesc!

Avatar utilizator
AlexyaPui
Bucatar in devenire
Mesaje: 344
Membru din: 18/04/2008 06:39
Localitate: Iasi,Romania
Contact:

Mesajde AlexyaPui » 11/08/2008 11:11

:flower: ca intodeauna inventiva .. foarte super... am incercat cateva din retetele tale si sunt super.. :master: :hug: :flower: :flower: :flower:
Experienta este cel mai prost invatator. Ea ne da intai examenul si numai dupa aceea lectiile !

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

OF!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Mesajde lucia_bp » 12/08/2008 06:34

chiar sunteti niste experte!!!!!!!!!!!!!! :master: :master: :master: :master: MULTUMESC PENTRU INVITATIE !Am indraznit(cu timiditate)sa ma servesc si eu cu o felie si a fost UN DELICIU!!!!!!!!!!!!!!!!! :D :D :D ASTEPT RETETA!!!!!!!!!!!

Avatar utilizator
miha1950
Bucatar Sef
Mesaje: 1845
Membru din: 14/12/2005 10:54
Localitate: Maramures
Contact:

Mesajde miha1950 » 12/08/2008 06:55

Grozava ideea cu cercuril alternative. Mai vazusem reteta cu bblaturi in 2 culori si combinate. Mi se parte mai simplu asa ( pt. rabdarea mea :D )
Felicitari. alina.
Lucia, bine ai venit!
Te rog mult nu mai scrie cu majuscule. Poate nu stii, dar in limbajul net-ului, asta inseamna ca...tipi la noi :P
Ultima oară modificat 12/08/2008 12:25 de către miha1950, modificat 1 dată în total.

Avatar utilizator
Micul
Bucatar
Mesaje: 947
Membru din: 21/03/2008 12:50
Localitate: Iasi

Mesajde Micul » 12/08/2008 08:16

Alina, dar tu esti o adevarata experta. :master:
Splendid arata si, asa cum zicea si Miha, mi se pare mult mai simpla metoda ta, decat ce am vazut pana acum. :pup: :flower:
" Cine calca si din greseala pe partia de schi, sa nu se mire daca va aluneca."

Avatar utilizator
LORY
Bucatar de elita
Mesaje: 2231
Membru din: 26/03/2007 03:25
Localitate: Barlad
Contact:

Mesajde LORY » 12/08/2008 09:04

=D> =D> =D> =D> eu indraznesc sa tip... E MINUNAT!!! :flower: :flower: :flower: trandafirii ti-au iesit excelenti de tort ce sa mai zic :buuun: :buuun: .....ideia e geniala trebuie sa-l incerc neaparat :flower:
"Prietenii sunt ingeri tacuti care ne pun pe picioare atunci cand aripile noastre uita cum sa zboare."


Bucataresele Vesele

Avatar utilizator
yaya6
Bucatar de elita
Mesaje: 2693
Membru din: 27/07/2007 10:34

Mesajde yaya6 » 12/08/2008 11:38

si eu folosesc aceeasi metoda pentru facut blaturile,de doua ori am facut si eu tipul asta de tort,iti cam i-a un pic de timp dar la urma rezultatul este minunat,felicitari!!!

Avatar utilizator
oana86
Bucatar in devenire
Mesaje: 314
Membru din: 30/01/2008 03:33
Localitate: NAPOLI

Mesajde oana86 » 12/08/2008 12:38

arata minunat tortul si foarte inventiv , idea cu cercurile e foarte buna :flower:

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Mesajde nicoleta64 » 12/08/2008 03:43

Adevarat ingenios...foarte frumos ! =D> Trebuie sa fie super bun cu ciocolata... :buuun:
Cand ai timp, sa ne pui si cantitatile la ingrediente. :? :flower:


Înapoi la “Retete recomandate expertilor”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator