Tort Raffaello cu blat de krantz

In aceasta zona alegem in fiecare luna cea mai bune reteta.

Moderatori: Nally, adi, kia, adinush

Avatar utilizator
anisoara67
Bucatar in devenire
Mesaje: 553
Membru din: 18/10/2009 01:56
Localitate: Cernavoda

Tort Raffaello cu blat de krantz

Mesajde anisoara67 » 09/01/2018 05:11

Tort Raffaello cu blat de krantz
DSC00642.JPG
DSC00642.JPG (793.12 KiB) Vizualizat de 626 ori

Un desert deoset;gustul amarui al krantzului se completeaza cu gustul acrisor al jeleului de ananas si aroma delicioasa a cremei aromate de branzica si aroma de nuca de cocos!

Ingrediente(pentru forma de diametrul de 22 cm)
blat din krantz;200 g miez de nuca prajit si maruntit,o cana de zahar,3 oua,100 g biscuiti maruntiti
prima umplutura;ananasul maruntit dintr-un compot ,scurs de sirop,un plic de gelatina(10 g),o cescuta mica din compotul scurs
umplura 2;100 ml frisca licjida,o lingura de zahar cu aroma de vanilie,150 g branza proaspata de vaci,o lingura de smantana grasa,un plic de gelatina(10 g)
decor,3 linguri de nuca de cocos deshidratata,bomboane Raffaello
Preparare;
Se caramelizeaza zaharul apoi se adauga miezul de nuca ,se trage de pe foc si imediat se adauga si ouale batute.Se amesteca continuu pana se incorporeaza bine ouale si obtinem un caramel omogen.Se adauga biscuitii maruntiti,se amesteca bine cu o lingura apoi se intinde in forma nivelend cu dosul lingurii.
Se da la blender ananasul cu cescuta de compot pana obtinem iun piure fluid,de consistenta unei smantani.Se incorporeaza si gelatina hidratata in 100 ml apa rece si apoi topita la bain marin.Se toarna peste blatul din forma si se lasa 15 minute la rece.
Intre timp mixam frisca cu zaharul pudra vanilat pana se intareste.Se da la blender branzica dulce cu smantana apoi se incorporeaza in frisca si se adauga in gelatina hidratata in 100 ml apa rece si topita la bain marin.Se toarna peste piureul de ananas si deasupra se presara nuca de cpcos deshidratata si se decoreaza cu bomboane Raffaello.Se da la rece 2 ore apoi se portioneaza.
Pofta buna!
DSC00587.JPG
DSC00587.JPG (726.94 KiB) Vizualizat de 626 ori
DSC00588.JPG
DSC00588.JPG (769.95 KiB) Vizualizat de 626 ori
DSC00590.JPG
DSC00590.JPG (991.81 KiB) Vizualizat de 626 ori
DSC00591.JPG
DSC00591.JPG (680.49 KiB) Vizualizat de 626 ori
DSC00592.JPG
DSC00592.JPG (474.21 KiB) Vizualizat de 626 ori
DSC00594.JPG
DSC00594.JPG (857.6 KiB) Vizualizat de 626 ori
DSC00596.JPG
DSC00596.JPG (927.8 KiB) Vizualizat de 626 ori
DSC00597.JPG
DSC00597.JPG (896.59 KiB) Vizualizat de 626 ori
DSC00599.JPG
DSC00599.JPG (745.16 KiB) Vizualizat de 626 ori
DSC00601.JPG
DSC00601.JPG (498.06 KiB) Vizualizat de 626 ori
DSC00604.JPG
DSC00604.JPG (708.88 KiB) Vizualizat de 626 ori
DSC00628.JPG
DSC00628.JPG (687.32 KiB) Vizualizat de 626 ori
DSC00619.JPG
DSC00619.JPG (820.99 KiB) Vizualizat de 626 ori
DSC00649.JPG
DSC00649.JPG (769.56 KiB) Vizualizat de 626 ori
DSC00690.JPG
DSC00690.JPG (766.92 KiB) Vizualizat de 626 ori
DSC00697.JPG
DSC00697.JPG (899.44 KiB) Vizualizat de 626 ori
anisoara

Înapoi la “Concurs - Reteta Lunii”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 6 vizitatori