Tort Padurea Intunecata

Esti ahtiata dupa dulciuri? Cunosti retete de prajituri, inghetate, torturi, dulciuri care iti pun in pericol greutatea dar care merita sa-ti asumi riscul a doua – trei kilograme in plus pentru a le manca? Aceasta sectiune este rezervata pentru retete de Dulciuri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
voica
Incepator
Mesaje: 115
Membru din: 31/01/2013 06:25

Tort Padurea Intunecata

Mesajde voica » 17/02/2013 07:43

INGREDIENTE

unt 250 gr

oua 8 buc

zahar 250 gr

cacao 150 gr

apa 2/3 pahar

faina 2 linguri rase

nuci 50 gr

visine din dulceata

smanatana de frisca 400 gr

sare un varf de cutit

- se freaca untul spuma dupa care se adauga unul cate unul galbenusurile, amestecand bine pana ce fiecare se incorporeaza, inainte de a-l adauga pe urmatorul;

- separat se pune intr-un vas gros zaharul, un pic de sare si cacaoa si se pune pe foc mic amestecand pana ce zaharul se topeste si prinde mirosul de zahar caramelizat. Se stinge cu apa turnata usurel si se mai lasa pe foc, amestecand pana cand se obtine o crema fluida, de consistenta unei mieri groase;

- cand siropul s-a racit se adauga peste crema de unt frecat cu galbenusuri si se amesteca bine pana cand se obtine o crema omogena;

- compozitia obtinuta se imparte in doua. In prima punem faina si albusurile batute spuma, in a doua nucile maruntite din cutit.

- Se unge o forma cu unt si se tapeteaza cu faina. Se toarna in ea prima compozitie si se tine la cuptor o jumatate de ora - proba cu scobitoarea esta necesara fiindca aluatul este deosebit de greu si mocirlos;

- se scoate si se lasa la racit. Se taie blatul in doua si se umple in felul urmator: punem intai crema cu nuci maruntite, un strat de frisca in care presaram visinele din dulceata si inca un strat de frisca. Se pune capac a doua felie de blat si se incepe ornarea;

- se imbraca tortul in frisca si se decoreaza cu visine, nuca ori scalii de ciocolata.

- insiroparea nu este necesara la acest fel de blat deoarece este umed in interior.

Pofta buna!
Fişiere ataşate
Tort Padurea Neagra 061.jpg
Tort Padurea Neagra 061.jpg (108.6 KiB) Vizualizat de 4433 ori
Tort Padurea Neagra 056.jpg
Tort Padurea Neagra 056.jpg (52.71 KiB) Vizualizat de 4433 ori
Tort Padurea Neagra 053.jpg
Tort Padurea Neagra 053.jpg (51.39 KiB) Vizualizat de 4433 ori
Tort Padurea Neagra 052.jpg
Tort Padurea Neagra 052.jpg (68.61 KiB) Vizualizat de 4433 ori
Tort Padurea Neagra 048.jpg
Tort Padurea Neagra 048.jpg (48.95 KiB) Vizualizat de 4433 ori
Tort Padurea Neagra 045.jpg
Tort Padurea Neagra 045.jpg (73.91 KiB) Vizualizat de 4433 ori
Tort Padurea Neagra 043.jpg
Tort Padurea Neagra 043.jpg (72.88 KiB) Vizualizat de 4433 ori
Tort Padurea Neagra 030.jpg
Tort Padurea Neagra 030.jpg (77.4 KiB) Vizualizat de 4433 ori
Tort Padurea Neagra 040.jpg
Tort Padurea Neagra 040.jpg (66.96 KiB) Vizualizat de 4433 ori
Tort Padurea Neagra 036.jpg
Tort Padurea Neagra 036.jpg (75.19 KiB) Vizualizat de 4433 ori
Tort Padurea Neagra 029.jpg
Tort Padurea Neagra 029.jpg (61.87 KiB) Vizualizat de 4433 ori
Tort Padurea Neagra 027.jpg
Tort Padurea Neagra 027.jpg (53.36 KiB) Vizualizat de 4433 ori
Tort Padurea Neagra 022.jpg
Tort Padurea Neagra 022.jpg (55.33 KiB) Vizualizat de 4433 ori
Tort Padurea Neagra 020.jpg
Tort Padurea Neagra 020.jpg (104.77 KiB) Vizualizat de 4433 ori
Tort Padurea Neagra 018.jpg
Tort Padurea Neagra 018.jpg (62.66 KiB) Vizualizat de 4433 ori
Tort Padurea Neagra 011.jpg
Tort Padurea Neagra 011.jpg (83.22 KiB) Vizualizat de 4433 ori
Tort Padurea Neagra 009.jpg
Tort Padurea Neagra 009.jpg (111.73 KiB) Vizualizat de 4433 ori
Tort Padurea Neagra 007.jpg
Tort Padurea Neagra 007.jpg (60.68 KiB) Vizualizat de 4433 ori
Tort Padurea Neagra 003.jpg
Tort Padurea Neagra 003.jpg (51.36 KiB) Vizualizat de 4433 ori
Tort Padurea Neagra 001.jpg
Tort Padurea Neagra 001.jpg (65.53 KiB) Vizualizat de 4433 ori
Tort Padurea Neagra 067.jpg
Tort Padurea Neagra 067.jpg (64.54 KiB) Vizualizat de 4433 ori
Ultima oară modificat 17/02/2013 11:49 de către voica, modificat de 2 ori în total.

Avatar utilizator
xanora
Bucatar Sef
Mesaje: 1528
Membru din: 24/03/2011 12:57
Localitate: El Poble Nou de Benitachell, Comunidad Valenciana

Mesajde xanora » 17/02/2013 08:26

Imi place cum l-ai decorat. In rest nu pot zice nimic caci trebuie sa il fac si sa il gust :D Si dupa ce stiu eu si gustul meu lipseste lichiorul de cirese din blat. Asta e gustul meu, nu oricine face praji cu alcool :D
:hug: :flower:
xanora
"Eu sunt o-mperechere de straniu
Şi comun,
De aiurări de clopot
Şi frământări de clape -
În suflet port tristeţea planetelor ce-apun,
Şi-n cântece, tumultul căderilor de ape..." Ion Minulescu " Ecce homo"

Avatar utilizator
biaskitchen
Bucatar de elita
Mesaje: 2074
Membru din: 08/12/2012 08:52
Contact:

Re: Tort Padurea Neagra

Mesajde biaskitchen » 17/02/2013 08:30

Cred ca este o reteta delicioasa.Treuie testata neaparat!
Felicitari!
:flower: :love: :flower:

Avatar utilizator
voica
Incepator
Mesaje: 115
Membru din: 31/01/2013 06:25

Mesajde voica » 17/02/2013 08:43

xanora scrie:Imi place cum l-ai decorat. In rest nu pot zice nimic caci trebuie sa il fac si sa il gust :D Si dupa ce stiu eu si gustul meu lipseste lichiorul de cirese din blat. Asta e gustul meu, nu oricine face praji cu alcool :D
:hug: :flower:


Nu l-am decorat ca lumea! Umbla mama dupa mine cu poshul si-mi spunea ca trebuie umplut intai poshul cu frisca si facute moatze frumoase. Eu am oroare de posh...Probabil ca ma voi obisnui cu el mai incolo - e primul tort pe care-l fac :sfant:

Draga mea, tortul cu blat si cirese unde se foloseste chirsh (licoare alcoolica rezultata in urma imbatarii cireselor in spirtoase tari) nu este Padurea Neagra, este altul. la fel de bun dar altfel. Si ai mei folosesc alcoale in diverse prajituri, nu sunt deloc impotriva :D Aici insa nu se foloseste.

Multumesc Roxana :master:

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 17/02/2013 08:51

Asta e un tort super bun. Dupa cate stiu eu el se face cu fructe proaspete si din compot ( maraschini cherries) nu din dulceata si se pune kirsch neaparat ( lichior de cirese) ...uite ce scrie wiky despre asta.....

"" German statutory interpretation states Kirschwasser as a mandatory ingredient, otherwise the cake is legally not allowed to be marketed as Schwarzwälder Kirschtorte""' :? :?
La noi acasa are mare trecere tortul asta, uneori il pregatesc si portii individuale gen muffins....e bun, tare bun tortul :hug:

Avatar utilizator
voica
Incepator
Mesaje: 115
Membru din: 31/01/2013 06:25

Re: Tort Padurea Neagra

Mesajde voica » 17/02/2013 08:51

biaskitchen scrie:Cred ca este o reteta delicioasa.Treuie testata neaparat!
Felicitari!
:flower: :love: :flower:


Este delicios tortul, te asigur bia! Nu degeaba este vestit, m-am si mirat ca nu se afla pe site (l-am cautat cu optiunea "Cauta" si nu l-am gasit, deci, m-am apucat sa-l fac, cu toate riscurile de rigoare :? )

Multumesc :master:

Sper sa-l incerci fiindca nu te va dezamagi (daca faci frisca din caimacul adunat de pe lapte, cu atat mai mare iti va fi satisfactia :wink: )

Avatar utilizator
biaskitchen
Bucatar de elita
Mesaje: 2074
Membru din: 08/12/2012 08:52
Contact:

Re: Tort Padurea Neagra

Mesajde biaskitchen » 17/02/2013 09:02

voica scrie:
biaskitchen scrie:Cred ca este o reteta delicioasa.Treuie testata neaparat!
Felicitari!
:flower: :love: :flower:


Este delicios tortul, te asigur bia! Nu degeaba este vestit, m-am si mirat ca nu se afla pe site (l-am cautat cu optiunea "Cauta" si nu l-am gasit, deci, m-am apucat sa-l fac, cu toate riscurile de rigoare :? )

Multumesc :master:

Sper sa-l incerci fiindca nu te va dezamagi (daca faci frisca din caimacul adunat de pe lapte, cu atat mai mare iti va fi satisfactia :wink: )


Voica , ce lapte folosesti pt caimac ?Cu ce % de grasime ? Eu folosesc deobicei 0,1% si asta nu face deloc caimac ,deci sigur trebuie un lapte gras dar care mai exact?

P.s.promit ca il testez weekendul viitor(pana atunci poate se clarifica si enigma cu sau fara lichior ?!?)
:pup: :master:

Avatar utilizator
voica
Incepator
Mesaje: 115
Membru din: 31/01/2013 06:25

Mesajde voica » 17/02/2013 09:02

pupi scrie:Asta e un tort super bun. Dupa cate stiu eu el se face cu fructe proaspete si din compot ( maraschini cherries) nu din dulceata si se pune kirsch neaparat ( lichior de cirese) ...uite ce scrie wiky despre asta.....

"" German statutory interpretation states Kirschwasser as a mandatory ingredient, otherwise the cake is legally not allowed to be marketed as Schwarzwälder Kirschtorte""' :? :?
La noi acasa are mare trecere tortul asta, uneori il pregatesc si portii individuale gen muffins....e bun, tare bun tortul :hug:


Vai! Am dat-o in bara! Inainte de wiky o am pe mama si ea....ma rog, asa face acest tort decand il stiu. Nici prin cap nu mi-a trecut s-o verific pe mama cu wiky :P

Trebuie sa fiu mai atenta de-acum! Dar peste faptul ca ma bag si eu in bucatarie ca o neofita ce ma aflu, sa mai si caut prin wikypedia, e prea mult :badday:

Doamna pupi, va rog iertare pentru chestii de-astea de care, cred ca veti mai avea parte (cu timpul ma voi invata si n-o sa mai gresec)

Multumesc :master:

Avatar utilizator
voica
Incepator
Mesaje: 115
Membru din: 31/01/2013 06:25

Mesajde voica » 17/02/2013 09:12

Bia, ai mei au lapte direct de la vacute. Nu stiu cata grasime are dar ei fac din el unt si branzeturi. Caimacul este de doua degete in cratita, inainte de-a fi degresat laptele.

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 17/02/2013 09:23

Voica :wink: ....incerci sa ma derutezi :wink: :P ....uite scrii aici ( citez) "Trebuie sa fiu mai atenta de-acum! Dar peste faptul ca ma bag si eu in bucatarie ca o neofita ce ma aflu, sa mai si caut prin wikypedia, e prea mult "".
Dupa retetele pe care le postezi nu pari incepatoare absolut deloc, dincontra :) , plus ca am vazut un comentariu foarte strict in legatura cu gastronomia ( ma rog o mica, mica parte din ea :P :P ) iar dupa mesajele trimise nu pari nici asa de "copila" cum arata poza( asta daca esti tu in ea :peace: ).
Ai retete bune, frumoase, complexe dar mereu ma intreb ( urmare a spuselor tale :P ) ...mama ta sta langa tine cand gatesti??? :P .....te citez :P ...""! Umbla mama dupa mine cu poshul si-mi spunea ca trebuie umplut intai poshul cu frisca si facute moatze frumoase""
:P :P :P ....imi imaginam mama si fata in bucatarie, mama fugind cu poshul dupa fata :P


Înapoi la “Retete Ilustrate - Dulciuri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 6 vizitatori