Tort nins cu cocos si crema de visine

Esti ahtiata dupa dulciuri? Cunosti retete de prajituri, inghetate, torturi, dulciuri care iti pun in pericol greutatea dar care merita sa-ti asumi riscul a doua – trei kilograme in plus pentru a le manca? Aceasta sectiune este rezervata pentru retete de Dulciuri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

biu
Incepator
Mesaje: 17
Membru din: 08/10/2015 05:56
Localitate: brasov

Tort nins cu cocos si crema de visine

Mesajde biu » 20/10/2016 02:50

Pentru blat de tort:
5 oua
120 g zahar
80 g faina
50 g fulgi nuca de cocos
1 lg ulei
un praf sare
coaja de la o lamaie
Pentru crema:
150 g visine
400 g frisca lichida neindulcita (30% grasime - Pilos)
5g gelatina granule (Dr. Oetker)
30 ml apa rece
Crema exterior:
200 g frisca lichida neindulcita (30% grasime - Pilos)
60 g zahar
Pentru insiropat:
2 lg zahar
60 ml apa
Decor:
fulgi de nuca de cocos
ciocolata alba
coacaze
Albusuriile se separa de galbenusuri si se mixeaza spuma tare cu praful de sare. Se pune zaharul in 2 transe si se mixeaza pana cand se dizolva.
Se adauga galbenusuriile peste albusuri si se mixeaza cateva secunde.Punem uleiul si mixam din nou.
Faina se amesteca cu cocosul,se pune peste albusuri impreuna cu coaja rasa si se amesteca bine.
Se tapeteaza o forma cu hartie de copt (24cm diametru) si se toarna compozitia.
Se da la cuptorul preincalzit pentru 20 minute sau pana cand acesta este gata.
Cand sa copt,se scoate din cuptor si se lasa blatul sa se raceasca complet,dupa care se taie pe orizontala.

Pentru crema:
Se hidrateaza gelatina in apa rece timp de 10 minute apoi se dizolva pe baie de aburi.
Se mixeaza frisca lichida pana cand aceasta creste in volum si devine aerata.
Visinele se spala bine, se curata de samburi si se pun in robotul de bucatarie pana cand devine o pasta,se amesteca cu frisca mixata.
Se pune si gelatina calduta si se mixeaza cateva minute.

Pentru insiropare:
Se pune zaharul impreuna cu apa la foc mic pentru circa 5 minute,dupa care se lasa sa se raceasca.

Se pune o felie de blat de tort intr-un inel reglabil pentru torturi,se insiropeaza,se pune crema de visine si se da la frigider pentru circa 2 ore.
Punem cealalta felie de blat,se insiropeaza si se da la frigider pentru alte 2 ore.


Crema pentru exterior:

Se mixeaza frisca lichida rece cu zaharul pana cand creste in volum si devine aerata.

Se scoate tortul din inelul reglabil,se imbraca tortul cu frisca obtinuta,si se acopera peste tot cu fulgi de cocos.
Deasupra se orneaza cu fulgi de cocos,fulgi de ciocolata alba si coacaze.
Se da la rece pentru 2 ore dupa care se poate servii.
Pofta buna
Fişiere ataşate
20160704-124302.jpg
20160704-124302.jpg (108.22 KiB) Vizualizat de 1283 ori
20160703-183454.jpg
20160703-183454.jpg (154.11 KiB) Vizualizat de 1283 ori
20160704-162821.jpg
20160704-162821.jpg (159.04 KiB) Vizualizat de 1283 ori

Înapoi la “Retete Ilustrate - Dulciuri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 9 vizitatori