Tort Ideal pentru Barbati

Esti ahtiata dupa dulciuri? Cunosti retete de prajituri, inghetate, torturi, dulciuri care iti pun in pericol greutatea dar care merita sa-ti asumi riscul a doua – trei kilograme in plus pentru a le manca? Aceasta sectiune este rezervata pentru retete de Dulciuri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
alinaraluca2000
Bucatar
Mesaje: 1209
Membru din: 11/03/2007 01:58
Localitate: Baia Mare
Contact:

Tort Ideal pentru Barbati

Mesajde alinaraluca2000 » 14/02/2010 07:35

Am reusit fetelor sa fac un tort pe cinste (zic eu) si tin neaparat sa-l arat si voua, si inca ceva, va rog sa scuzati fundalul, nu am fost prea inspirata atunci cand s-au facut pozele sa las doar tava in cadrul pozei nu si alte brizbriz-uri.

Blat:
- 6 oua;
- 5 linguri apa fiarta;
- 5 linguri ulei;
- 10 linguri zahar;
- 10 linguri faina;
- un plic praf de copt;
- un plic zahar vanilinat;
- un varf de sare;
- 3 linguri cu cacao.

Crema de ciocolata:
- 2 tablete de ciocolata cu lapte;
- 500 ml frisca lichida;
- un plic de gelatina;
- un plic de budinca de cacao;
- 3 linguri de zahar;
- 400 ml lapte.

Crema de vanilie:
- 2 tablete de ciocolata alba;
- 500 ml frisca lichida;
- un plic de gelatina;
- un plic budinca de vanilie;
- 3 linguri de zahar;
- 400 ml lapte.


Siropul cu care insiropam blatul:
- 400 ml apa;
- 5 linguri cu zahar;
- o sticluta mica cu esenta de migdale.

Preparare:

Se separa galbenusurile de albusuri.
Intr-un vas se bat albusurile cu un varf de sare. Intr-un alt vas se bat galbenusurile cu cele 10 linguri de zahar (care se pun pe rand) pana cand compozitia devina cremoasa. Apoi se pun cele 5 linguri de apa fiarta, apoi cele 5 linguri de ulei si se bat cu mixerul in continuare.

In continuare se pune plicul cu zaharul vanilinat, iar apoi pe rand cele 10 linguri de faina si plicul cu praf de copt, cele doua linguri de cacao si se amesteca.

Albusurile batute spuma se rastoarna incet peste compozitia galbenusurilor se se amesteca incet cu o lingura de lemn.
Compozitia rezultata se toarna intr-o tava unsa cu margarina si tapetata cu putina faina sau tapetata cu hartie pentru copt. Se da pentru aprox. 30 min. la cuptor (cuptor preincalzit), la foc mediu.

Pentru crema de ciocolata - am incalzit la bain marie cele 500 ml de frisca lichida si am topit in ea ciocolata (rupta bucatele). Am dizolvat gelatina in 3-4 linguri de apa iar dupa ce compozitia de frisca s-a racorit putin adaugam gelatina si amestecam bine pentru a se dizolva gelatina. Apoi pregatim budinca de ciocolata cu cele 400 ml de lapte si cele 3 linguri de zahar, lasam la racorit putin si o incorporam in crema de ciocolata.

Pentru crema de vanilie - am procedat la fel ca si la crema de ciocolata doar ca in loc de budinca de ciocolata am adaugat budinca de vanilie (vreau sa va spun ca nu de mult am facut o combinatie de creme si a rezultat aceasta crema care imi place foarte mult).

Pentru siropul pentru blat - incalzim cele 400 ml de apa, in care punem cele 5 linguri de zahar, sticluta de sirop de migdale si lasam pe foc pana se topeste zaharul, apoi lasam la racit.

Sa trecem la asamblare:
In primul rand mi-am facut un tipar din hartie, adica bustul.

Luam blatul de tort, punem pe el tiparul si decupam cu un cutit bine ascutit. Apoi taiem blatul in doua, il insiropam bine si incepem sa punem prima data crema de ciocolata iar apoi deasupra crema de vanilie, iar apoi acoperim cu cealalta bucata de blat si insiropam bine din nou. Bucatile mici de blat care au ramas dupa ce am decupat bustul, le-am pus in doua cesti, le-am insiropat, am pus crema si le-am dat o ora la frigider apoi le-am rasturnat incet pe tort pentru a forma sanii.

Dupa aceea am acoperit tot tortul cu unt pentru a se mula foarte bine pasta de zahar. Am format pasta de zahar, in care am pus colorant roz si am intins-o pe tort.

Am facut doar poza finala a tortului pentru ca sincer m-am grabit foarte tare sa-l termin, ca sa-l pot duce la timp sarbatoritului (adica cumnatului meu provizoriu). Poza cu sectiunea tortului am sa o pun maine cand o s-o am.
Fişiere ataşate
11.jpg
11.jpg (60.75 KiB) Vizualizat de 7780 ori
22.jpg
22.jpg (53.45 KiB) Vizualizat de 7780 ori
poza 1.jpg
poza 1.jpg (59.54 KiB) Vizualizat de 8195 ori
p2.jpg
p2.jpg (63.82 KiB) Vizualizat de 8195 ori
p3.jpg
p3.jpg (57.5 KiB) Vizualizat de 8195 ori
p4.jpg
p4.jpg (50.69 KiB) Vizualizat de 8195 ori
p5.jpg
p5.jpg (63.82 KiB) Vizualizat de 8195 ori
Ultima oară modificat 15/02/2010 08:57 de către alinaraluca2000, modificat 1 dată în total.
ImagineImagineImagine

Avatar utilizator
d_dana_a
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4140
Membru din: 04/11/2009 10:51
Localitate: Sibiu, Romania

Mesajde d_dana_a » 14/02/2010 07:52

Ffffffffffffffff.....foarte interesant tortul =D> =D> =D> foarte interesant corsetul :master: (presupun ca urmeaza varianta pentru femei :P :P :P )
:hug: :pup: :flower: :hug: :pup: :flower:
Imi place sa gatesc...
Imagine

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 14/02/2010 08:45

d_dana-a a fost mai rapida decat mine....varianta pentru femei pe cand? =)) =))
=D> =D> =D> vad ca pe timp ce trece tot mai mult te specializezi, =D> =D> =D> , imi place si tortul si indemanarea ta :pup: :hug:

yafa
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4628
Membru din: 12/02/2009 09:26
Contact:

Mesajde yafa » 14/02/2010 10:29

=D> =D> =D> Alina super, vad ca te-ai specializat =D> nu gluma ... :pup: :hug:
Life is like a box of chocolate, you never know what you are gonna get!

http://www.cuisineetplaisir.wordpress.com

ratatouille
Bucatar in devenire
Mesaje: 589
Membru din: 01/11/2009 07:46

Mesajde ratatouille » 15/02/2010 06:31

ai avut ceva de munca, arata super :peace:
cum ai facut pasta de zahar?
:flower:

Avatar utilizator
alinaraluca2000
Bucatar
Mesaje: 1209
Membru din: 11/03/2007 01:58
Localitate: Baia Mare
Contact:

Mesajde alinaraluca2000 » 15/02/2010 09:17

Fetelor ca bine ziceti, chiar m-am specializat nu gluma, prima data ii mai greu, stiti mi-am dat seama ca cu fiecare tort pe care il fac invat tot mai multe smecherii, de exemplu de data asta am intins putin mai subtire pasta si s-a rupt intr-un loc, asa ca data viitoare stiu sa nu o mai fac asa de subtire, cand am dus tortul din masina, afara picura si au ramas stropii pe ploaie imprimati ca un model (se si vad in poza punctuletele), asa ca data viitoare nu il mai expun la picuri si asa mai departe.
Apropo, in legatura cu varianta pentru femei, chiar se faceau glume la mica petrecere pe seama asta, ca de ziua mea sa imi fac o stiti voi ce .... :P

Pasta de zahar nu stiu daca este corect sa o spun eu pentru ca o am de pe un blog, de fapt de unde m-am inspirat si pentru acest tort (blog-lissa cake).
ImagineImagineImagine

Avatar utilizator
dana67
Bucatar in devenire
Mesaje: 681
Membru din: 15/05/2009 09:27

Mesajde dana67 » 15/02/2010 12:18

=D> =D> =D> felicitari Alina ... chiar ai avut de lucru nu gluma... =D> =D>

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 15/02/2010 02:31

FELICITARI, Alinaraluca2000 !!!
:master: :master: :master:
Cred ca nu mai este nevoie sa spun mai multe !
=D> =D> =D>
:flower: :flower: :flower:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
aquarius
Bucatar in devenire
Mesaje: 380
Membru din: 20/04/2009 08:17

Mesajde aquarius » 15/02/2010 05:14

:shock: :shock: :shock: ...FELICITARI! :pup: :pup:

Avatar utilizator
alinaraluca2000
Bucatar
Mesaje: 1209
Membru din: 11/03/2007 01:58
Localitate: Baia Mare
Contact:

Mesajde alinaraluca2000 » 15/02/2010 08:43

multumesc!!!!!!!!
ImagineImagineImagine


Înapoi la “Retete Ilustrate - Dulciuri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 4 vizitatori