Tort Ferrero Rocher

Esti ahtiata dupa dulciuri? Cunosti retete de prajituri, inghetate, torturi, dulciuri care iti pun in pericol greutatea dar care merita sa-ti asumi riscul a doua – trei kilograme in plus pentru a le manca? Aceasta sectiune este rezervata pentru retete de Dulciuri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

gaby_d
Incepator
Mesaje: 28
Membru din: 06/04/2015 07:46

Tort Ferrero Rocher

Mesajde gaby_d » 03/09/2015 09:29

Blat

7 oua mari
170 gr zahar pudra
120 gr faina grau
40 gr cacao
200 gr nuca tocata marunt
o lingurita praf copt

Crema ciocolata

400 gr Nuttela
200 gr mascarpone
100 gr ciocolata cu lapte
1/2 cana alune tocate marunt

Crema de frisca

350 ml frisca lichida
200 gr mascarpone
2 linguri zahar pudra

Sirop

200 ml ciocolata calda gata preparata
2 lingurite esenta de rom

Ganache ciocolata

100 ml frisca
100 gr ciocolata
o lingura unt
<br/><br/> Blat

Separa albusurile de galbenusuri.
Mixeaza spuma albusurile impreuna cu sarea si adauga treptat zaharul.
Mixeaza pana la diluarea completa.
Adauga galbenusurile si omogenizeaza.
Amesteca faina cu praful de copt, cacaua si nuca, adauga-le peste oua si omogenizeaza totul amestecand de jos in sus, usor , usor.
Toarna amestecul intr-o tava rotunda, inalta, cu diametrul de 28-30 cm.
Niveleaza si introdu tava in cuptorul preincalzit, coace blatul la foc mic pana trece testul cu scobitoarea.
Lasa sa se raceasca complet si taie-l in doua, pe orizontala.

Crema de ciocolata

Intr-un bol pune mascarpone si Nutella. Mixeaza-le usor pana la omogenizare.
Pune ciocolata intr-un ibric pe care-l introduci intr-un vas cu apa clocotita si amesteci usor ciocolata pana se topeste.
O adaugi peste crema de ciocolata, adaugi si alunele si omogenizezi.

Crema de frisca.

Pui intr-un bol ingredientele si mixezi pana ajungi la consistenta dorita.

Siropul il obtii prin amestecarea ingredientelor.

Asamblare

Asezi primul blat. Il insiropezi cu 1/2 din cantitatea de sirop de ciocolata.

Intinzi 1/2 din crema de ciocolata, nivelezi si intinzi crema de frisca.

Asezi al doilea blat, insiropezi cu siropul ramas si apoi intinzi restul de crema de ciocolata. Nivelezi si dai tortul la rece.

Pentru moatele de ciocolata am omogenizat la foc mic ingredientele apoi am dat vasul la rece pentru 2 ore.

Am mixat amestecul racit pana am obtinut o crema fina, pufoasa pe care am spritat-o cu un posh.

Daca doresti poti intinde direct glazura peste tort, sa n-o mai dai la rece sa prepari crema :).

Tapeteaza peretii tortului cu alune tocate. Deasupra poti pune cateva bomboane Ferrero Rocher. <br/><br/> rece
Fişiere ataşate
fererro.jpg
fererro.jpg (358.5 KiB) Vizualizat de 1349 ori
cats1.jpg
cats1.jpg (336.7 KiB) Vizualizat de 1349 ori
ferrero2.jpg
ferrero2.jpg (254.16 KiB) Vizualizat de 1349 ori

Avatar utilizator
angela_de
Bucatar
Mesaje: 1064
Membru din: 25/07/2015 04:09

Mesajde angela_de » 05/09/2015 10:46

Maai Gabi, m-ai dat deja gata cu Tortul Egiptean, dar asta chiar ca-i pune capacul, cu compozitie de bomboane Rocher (moartea mea!):buuun: :buuun:

Atita maiestrie ma lasa muta de admiratie (si invidie!). Bravo! =D> =D> =D>


Înapoi la “Retete Ilustrate - Dulciuri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 8 vizitatori