TORT EXOTIC

V-a iesit de curand o reteta complexa si migaloasa care a meritat osteneala, dar pe care nu o recomandati incepatorilor? Prezentati-o pentru cei care vor sa-si depaseasca limitele in bucatarie!

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

gecuza
Incepator
Mesaje: 74
Membru din: 23/01/2009 06:26
Localitate: Bucuresti, Romania
Contact:

TORT EXOTIC

Mesajde gecuza » 19/03/2009 07:58

Imagine


INGREDIENTE

blat 125 g zahar pudra

125 g pudra de migdale 3 oua

1 galbenus

100 g unt

25 g amidon

40 g pasta de fistic 3 albusuri

25 g zahar pudra

Pasta de fistic 50 g fistic 25 g zahar pudra putin ulei

Jeleu de ananas si rodie 400 ml suc de la compotul de ananas + 200 ml apa

600 g ananas din conserva 1 rodie

25 g gelatina 15 g amidon 60 g zahar esenta de rom (sau Rom alb, cine isi permite)

Mousse cocos

1 conserva lapte de cocos (400 ml) sau lapte 1 cutie de lapte condensat (385 ml) sau 320 ml frisca lichida 300 ml frisca lichida 1 lingurita esenta de vanilie 2 plicuri gelatina (14 g) 50 g nuca de cocos rasa, rumenita putin intr-o tigaie antiaderenta

PREPARARE

Pasta de fistic

Fisticul pus putin la cuptor sa se rumeneasca (sau pe foc intr-o tigaie antiadeziva) se curată cat de cat de coaja rosiatica si se da prin robot, impreuna cu zaharul pudra. Se adauga putin ulei, iar pasta rezultata, destul de consistenta, se înveleşte in film alimentar, ca sa nu se intareasca.

Blat

Se amesteca la robot zaharul cernut cu pudra de migdale, ouale, galbenusul, amidonul, untul si pasta de fistic pana se omogenizeaza bine. Albusurile se bat spuma cu zaharul pudra si se adauga apoi peste compozitie, amestecand usor cu telul in forma de para sau cu o spatula. Tava de tort cu pereti detasabili se unge cu margarina si se tapeteaza doar pe fund cu hartie de copt. Se imparte compozitia in doua si se coc doua foi. 13-15 min la 180 C.

Jeleu de ananas si rodie Ananasul taiat bucatele, amestecat cu zaharul si amidonul se pune intr-un vas la foc mic pana se topeste zaharul. Apoi se adauga si lichidul (suc de ananas + apa) se lasa sa dea un clocot, si sepusne deoparte la racit. Intre timp am pus gelatina la inmuiat cu apa rece, apoi am pus-o la bain-marie sa se dizolve complet, si am pregatit si samburii de rodie. Se amesteca toate, apoi tava (aceeasi in care am copt blatul) am imbracat-o in film alimentar si am turnat o jumatate din cantitatea de jeleu in ea. Am pus tava la frigider pana ce a inceput jeleul sa se intareasca o idee (nu total) si apoi am intors unul din blaturi peste jeleu, am presat putin, apoi am invelit cu totul in film si am dat la frigider sa se intareasca complet si sa faca priza cu blatul.

Mousse de cocos Laptele de cocos se amesteca cu laptele condensat, nuca de cocos si esenta de vanilie. Frisca se bate. Gelatina amestecata cu apa rece, ca sa se umfle, apoi dizolvata complet la bain-marie se amesteca in compozitia de mai sus si gata mousse-ul

Aranjarea tortului In reteta de pe site-ul francez se facea montarea prajiturii in felul urmator:

Peste blatul cu jeleul de ananas scos din frigider, se punea moussul de cocos, aldoilea blat, se dadea la rece apoi se rasturna, ramanand cu jeleul de ananas si rodie deasupra.

Eu am preferat sa fac doua torturi mai mici (mai ales ca unul voiam sa-l fac cadou si voiam sa ramana si acasa):

I. Peste blatul din frigider, rasturnat cu blatul copt in jos, asezat pe platou, am asezat inelul de la tava de copt, am pus o jumatate din mouss-ul de cocos si l-am dat la frigider sa se intaresca. A doua zi l-am scos, l-am imbracat cu pasta de zahar si l-am ornate cu trandafiri din pasta de lapte praf si miere.

II. In tava in care am copt blaturile, invelita in film alimentar am pus mouss-ul de cocos ramas, peste care am pus jumatatea de jeleu de ananas si rodie si celalalt blat. A doua yi l-am rasturnat cu atentie pe platou, am indepartat filmul alimentar si l-am ornate cu frisca, samburi de rodie si trandafirii ramasi.

Ambele torturi au fost foarte appreciate.
Imagine[/img]

Înapoi la “Retete recomandate expertilor”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 2 vizitatori