Tort de sfecla rosie cu ciocolata

In aceasta zona alegem in fiecare luna cel mai bun bucatar.
Ema Hurdugaci
Incepator
Mesaje: 5
Membru din: 11/01/2017 01:23

Tort de sfecla rosie cu ciocolata

Mesajde Ema Hurdugaci » 22/02/2018 07:29

Pentru blat:
100 de ml ulei de floarea soarelui
175 de grame sfeclă roșie fiartă sau coaptă
175 de grame zahăr brun
200 de grame făină albă pentru patiserie
1 plic praf de copt
200 de grame iaurt
2 lingurițe esența de vanilie naturală
Pentru glazura:
100 de grame zahăr pudră
50 de grame ciocolată neagră 75%
1 lingura cacao
3 linguri lapte
Pentru topping:
Zmeură, mure proaspete sau congelate
Zahar pudra
Fulgi de ciocolată
Frunze de mentă
Dulceață acrisoara
Zahăr pudră
50 de grame cacao
Ideea acestei prăjituri mi-a venit răsfoind o revistă , iar dacă se înlocuieste iaurtul cu unul de soia, respectiv laptele cu lapte de soia îndulcit sau de migdale, avem o veritabilă rețetă de post.
Pentru început, pasam sfecla sub forma unui piure, eu doar am maruntit-o la robot, preferand să rămână și bucăți mai maricele.
Preincalzim cuptorul la 160 de grade Celsius, pregatim o formă cu diametrul de 20 de cm.
Amestecăm sfecla maruntita cu restul ingredientelor, un praf de sare, așezăm compoziția rezultată în tavă, o coacem cca. 55 de minute.
După ce se răcește, amestecăm toate ingredientele pentru glazura, le lăsăm la foc mic până se îngroașă.
După ce se răcește puțin glazura, o turnam peste tort, presaram fulgi de ciocolată și îl servim ornat cu fructe , frunze de mentă, alături de o dulceață acrisoara.
E fantastic, merită încercat, blatul e moale, pufos, ciocolatos și de ce nu, mai sănătos decât un desert obișnuit !
Poftă bună!

Fişiere ataşate
1519238975388.jpg
1519238975388.jpg (519.86 KiB) Vizualizat de 454 ori
1519319245771.jpg
1519319245771.jpg (602.58 KiB) Vizualizat de 454 ori

Înapoi la “Concurs - Bucatarul lunii”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 4 vizitatori