Tort de nunta

V-a iesit de curand o reteta complexa si migaloasa care a meritat osteneala, dar pe care nu o recomandati incepatorilor? Prezentati-o pentru cei care vor sa-si depaseasca limitele in bucatarie!

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Tort de nunta

Mesajde pupi » 28/06/2010 10:40

Asa cuma am spus , am avut de facut un tort pentru nunta unui coleg.L-am " comis" :P
Am facut un tort de patru nivele, dar cum la sfarsit a fost prea greu pentru suport , a trebuit ca tortuletul mic sa il las deoparte...oricum nu era planificat pentru mancat ci pentru tinut pana la aniversarea unui an de casatorie....asa e obiceiul aici


deci
8 blaturi Madeira cake ( 2 din fiecare marime)
crema de ciocolata
crema de capsuni
crema de vanilie
crema de unt ( swis meringue buttercream)

Link-urile catre modul de preparare a cremelor si a blatului le pun imediat.



http://www.reteteculinare.ro/carte_de_b ... snit-2207/


http://www.reteteculinare.ro/forum/disc ... day_-7254/


http://www.reteteculinare.ro/forum/disc ... ira_-7239/

Primul link este de la crema de vanilie, al doilea de la cremele de ciocolata si capsuni , iar ultimul de la blatul ,Madeira...Crema de unt se face in felul urmator

8 oua( albusurile doar)
450 gr zahar
34o gr unt la temperatura camerei
praf de sare


Se pune un vas cu apa pe foc, albusele se pun in alt vas care se va pune la baia de abur. SE bat putin albusele ca sa se desprinda, se pune un praf de sare si se pun pe vasul cu apa deja fierbinte. Se bate cu mixerul , se adauga zaharul. Cand tot zaharul e topit ( se ia cu 2 degete putin din crema , se freaca putin intre degete, daca nu se simte nici o granula atunci e ok, daca se simte mai trebuie batut putin albusul pe abur) . Se ia de pe foc, se pune in alt vas mai mare si se continua baterea pana crema devine tare si lipicioasa. Se schimba telul masinii cu paleta si se trece din nou la baterea albusului, de data asta introducandu-se tot cate o bucatica de unt. Inainte de a incepe sa introducem untul trebuie verificat fundul vasului sa nu fie cald absolut de loc. Se continua baterea pe tot parcursul introducerii untului. La sfarsit o sa avem o crema cu un aspect cam grunjos, dar daca mai batem cateva secunde se va schimba intr=-o crema matasoasa si lucitoare.
Fişiere ataşate
039 Ted's cake.jpg
039 Ted's cake.jpg (33.7 KiB) Vizualizat de 10074 ori
038 Ted's cake.jpg
038 Ted's cake.jpg (30.59 KiB) Vizualizat de 10074 ori
036 Ted's cake.jpg
036 Ted's cake.jpg (20.92 KiB) Vizualizat de 10074 ori
034 Ted's cake.jpg
034 Ted's cake.jpg (25.34 KiB) Vizualizat de 10074 ori
032 Ted's cake.jpg
032 Ted's cake.jpg (31.8 KiB) Vizualizat de 10074 ori
031 Ted's cake.jpg
031 Ted's cake.jpg (26.8 KiB) Vizualizat de 10074 ori
026 Ted's cake.jpg
026 Ted's cake.jpg (22.4 KiB) Vizualizat de 10074 ori
025 Ted's cake.jpg
025 Ted's cake.jpg (24.94 KiB) Vizualizat de 10074 ori
024 Ted's cake.jpg
024 Ted's cake.jpg (23.92 KiB) Vizualizat de 10074 ori
019 Ted's cake.jpg
019 Ted's cake.jpg (26.43 KiB) Vizualizat de 10074 ori
017 Ted's cake.jpg
017 Ted's cake.jpg (23.91 KiB) Vizualizat de 10074 ori
016 Ted's cake.jpg
016 Ted's cake.jpg (27.98 KiB) Vizualizat de 10074 ori
015 Ted's cake.jpg
015 Ted's cake.jpg (36.76 KiB) Vizualizat de 10074 ori
014 Ted's cake.jpg
014 Ted's cake.jpg (31.3 KiB) Vizualizat de 10074 ori
010 Ted's cake.jpg
010 Ted's cake.jpg (23.57 KiB) Vizualizat de 10074 ori
007 Ted's cake.jpg
007 Ted's cake.jpg (36.54 KiB) Vizualizat de 10074 ori
004 Ted's cake.jpg
004 Ted's cake.jpg (45.44 KiB) Vizualizat de 10074 ori
002 ted's cake.jpg
002 ted's cake.jpg (42 KiB) Vizualizat de 10074 ori
039 Ted's cake.jpg
039 Ted's cake.jpg (33.7 KiB) Vizualizat de 10074 ori

Avatar utilizator
d_dana_a
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4140
Membru din: 04/11/2009 10:51
Localitate: Sibiu, Romania

Mesajde d_dana_a » 28/06/2010 12:17

Imi place foarte mult tortul :hug: s-ar potrivii foarte bine si la nunta mea (20 august 2011) :wink:
Ideea de ornare este fenomenala :master: :master: :master:
O comanda online se poate :wink:
Imi place sa gatesc...
Imagine

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 28/06/2010 02:56

De unde aveti atata talent si har...merita imortalizate toate operele voastre de arta, pentru ca fiecare in parte este un unicat !!!

:master: :master: :master:

Te admir sincer si din tot sufletul !!!

:flower: :flower: :flower: :flower: :flower: :flower: :flower:
=D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D>
:flower: :flower: :flower: :flower: :flower: :flower: :flower:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

marianac_68
Incepator
Mesaje: 109
Membru din: 15/03/2010 04:02
Localitate: Aachen,Germany

Mesajde marianac_68 » 28/06/2010 03:00

Buna Pupi,

=D> =D> =D> Foarte frumoasa torta,i-mi place foarte foarte mult,esti o adevarata specialista :master: :master: :master: iar trandafirii sint superbi!
Cit timp ti-a luat o astfel de torta???????????
Ori cum s-a meritat munca!!!!!
=D> =D> =D> :flower: :flower: :flower:
Salutari din Aachen MarianaImagine

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 28/06/2010 04:34

Dana pacat ca nu stai mai aproape de mine , oricum sant sigura ca vei avea un tort de nunta foarte frumos....mersi de apreciere :hug: :pup:

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 28/06/2010 04:36

Lucia, mersi, ca in totdeauna, ai cuvinte frumoase , cuvinte care merg la suflet, mersi , te pup :hug: :pup:

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 28/06/2010 04:41

Mariana, blaturile le-am facut din timp, cate unul in fiecare zi ( au fost 8 in total) pentru ca am si lucrat si nu mi-a permis timpul sa procedez altfel.....cremele le-am facut cu 2 zile inainte , iar crema de unt , umplutul tortului , cu fazele de rigoare ( inghetat pana la intarirea cremei etc) imbracatul tortului si decoratul , mi-a luat o zi ....este foarte migalos sa lucrezi in creme si sa ii dai aspectul unui tort imbracat in fondant ( ma refer ca aspect)......mersi si incearca sa mai treci pe RC char daca lucrezi in schimburi....e o deconectare placuta :hug: :pup:

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Mesajde nicoleta64 » 28/06/2010 06:30

Foarte,foarte,foarte...migalos ...as spune :D
Felicitari =D> :flower:

Avatar utilizator
5august
Bucatar
Mesaje: 861
Membru din: 13/11/2006 11:16
Localitate: Turda

Mesajde 5august » 28/06/2010 07:50

:master: :master: :master: :master:
Minunat tort, Anca. =D> =D> =D> =D> Esti binecuvantata cu talent si rabdare pentru a face asemena opere culinare :flower: :flower: :flower:
Ultima oară modificat 14/08/2010 01:50 de către 5august, modificat 1 dată în total.

Avatar utilizator
LORY
Bucatar de elita
Mesaje: 2231
Membru din: 26/03/2007 03:25
Localitate: Barlad
Contact:

Mesajde LORY » 28/06/2010 07:52

Anca felicitarii!!!ai facut un tort super!!!sunt sigura ca asa bunatate a fost pe placul lor =D> =D> :flower: :flower:
"Prietenii sunt ingeri tacuti care ne pun pe picioare atunci cand aripile noastre uita cum sa zboare."


Bucataresele Vesele


Înapoi la “Retete recomandate expertilor”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 2 vizitatori