Tort de mere intregi

Esti ahtiata dupa dulciuri? Cunosti retete de prajituri, inghetate, torturi, dulciuri care iti pun in pericol greutatea dar care merita sa-ti asumi riscul a doua – trei kilograme in plus pentru a le manca? Aceasta sectiune este rezervata pentru retete de Dulciuri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 24/03/2007 05:22

ahaaaaaaaa ... n-ai zis sa nu le gauresc .... dar nu.i nimic ca nu e de expozitie ... a iesit tare bun si marmelada cursa prin gaura s-a imprietenit cu caramelul.... :P Eu cred ca am facut si ceva mai mult caramel, nu l-am lasat nici sa se raceasca bine inainte sa pun merele si sa le dau la cuptor dar nu imi pare rau caci e cu aderat bun :buuun:

:hug:

nancy
Incepator
Mesaje: 18
Membru din: 06/05/2007 04:50

Mesajde nancy » 17/05/2007 12:09

Am incercat si eu astazi acest tort, din pacate nu cred sa iasa destul de bine(e inca la cuptor) Merele au lasat foarte multa zeama, cred ca am facut si ceva cam mult caramel plus ca gemul pus a fost mai degraba un gel care s-a topit s-a scurs si amestecat cu caramelul.
Desi la mancaruri nu ma prea pricep, la prajituri m-as considera o experta mi-ar pare rau sa nu iasa ceva...bun...de mancat totusi...O sa-i mai pun cateva intrebari Mariei poate ma lamureste ea... Nancy
lara

Avatar utilizator
maria MIHULESCU
Bucatar de elita
Mesaje: 2404
Membru din: 03/09/2006 01:53
Localitate: Valencia

Mesajde maria MIHULESCU » 19/05/2007 02:40

Nancy, nu am putut sa iti raspund pana acum pentru ca nu am fost acasa. Sper sa iti fi iesit tortul. Ma surprinde ca merele au lasat multa zeama. Intotdeauna mi-au iesit fara sa lase zeama, iar gemul, chiar daca se inmoaie, cand se raceste tortul, ar trebui sa se intaresca la loc.

Daca se ti se mai intampla ca merele sa lase multa zeama, inainte de a pune pandispanul, presara un pic de gris peste mere. Grisul absoarbe lichidul, nu schimba valoarea tortului si cred ca iese chiar mai bun. Eu folosesc acesta tehnica la placinta (cu mere sau branza- daca este prea moale branza) si iese foarte buna.

Iti raspund cu placere la orice intrebare.

lucimariana
Incepator
Mesaje: 1
Membru din: 12/10/2015 12:06

Tort de mere intregi

Mesajde lucimariana » 12/10/2015 12:08

Buna! Explicati-mi si mie cum caramelizez zaharul. Asta e....nu le am cu prajiturile. Dar mi se pare usor de facit. Mersi


Înapoi la “Retete Ilustrate - Dulciuri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 11 vizitatori