Tort de mere intregi

Esti ahtiata dupa dulciuri? Cunosti retete de prajituri, inghetate, torturi, dulciuri care iti pun in pericol greutatea dar care merita sa-ti asumi riscul a doua – trei kilograme in plus pentru a le manca? Aceasta sectiune este rezervata pentru retete de Dulciuri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
maria MIHULESCU
Bucatar de elita
Mesaje: 2404
Membru din: 03/09/2006 01:53
Localitate: Valencia

Mesajde maria MIHULESCU » 19/03/2007 12:20

Ioana scrie:acum am vazut tortul! e foarte fain, imi place mult neornat arata mai interesant. =D>


Este bun si neornat, dar mai putin dulce, de aceea il ornez cu ceva.... ca poate fi orice fel de crema, gelatina (dar trebuie sa il lasi mai mult la frigider). Presupun ca daca pui mai mult zahar la facut, s-ar putea sa nu se coaca bine pandispanul pentru ca merele isi vor lasa mai mult suc. Cand il rastorni, ai sa vezi ca pandispanul se insiropeaza de la sucul lasat de mere.

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Mesajde nicoleta64 » 19/03/2007 01:32

=D> Este un tort bun de tot! :buuun: Il faceam des in RO.Unica diferenta, eu las merele sa se raceasca si apoi pun compozitia de pandispan.Vad ca iese f.bine si cum ai facut tu. :wink: :flower:

Avatar utilizator
maria MIHULESCU
Bucatar de elita
Mesaje: 2404
Membru din: 03/09/2006 01:53
Localitate: Valencia

Mesajde maria MIHULESCU » 19/03/2007 03:18

nicoleta64 scrie:=D> Este un tort bun de tot! :buuun: Il faceam des in RO.Unica diferenta, eu las merele sa se raceasca si apoi pun compozitia de pandispan.Vad ca iese f.bine si cum ai facut tu. :wink: :flower:


Nico, la inceput lasam si eu merele sa se raceasca, dar mi-am dat seama ca isi lasa mai mult suc si cand pui pandispanul, se amesteca cu el si nu se coace la fel de bine, iar cand se rastoarna pe platou, nu se mai insiropeaza la fel de bine. :hug:

Avatar utilizator
Nally
Bucatar
Mesaje: 1376
Membru din: 28/09/2005 01:57
Localitate: Bucuresti
Contact:

Mesajde Nally » 19/03/2007 03:29

Maria :hug: si uitasem de tortul cu mere... chiar ma intrebam ce combinatie sa ii mai fac piticului meu cu mere (este fanul cel mai fan al acestor fructe! :love: )

Am sa il execut chiar azi! :clipocit:

Revin cu poze! :pup:
''Incepe ce poti face, sau ce poti visa: indrazneala are geniu, putere si magie...'' J. W. von Gheothe

www.retete-apetisante.ro

Avatar utilizator
maria MIHULESCU
Bucatar de elita
Mesaje: 2404
Membru din: 03/09/2006 01:53
Localitate: Valencia

Mesajde maria MIHULESCU » 19/03/2007 07:59

Nally scrie:Maria :hug: si uitasem de tortul cu mere... chiar ma intrebam ce combinatie sa ii mai fac piticului meu cu mere (este fanul cel mai fan al acestor fructe! :love: )

Am sa il execut chiar azi! :clipocit:

Revin cu poze! :pup:


Spor la treaba, Lilly. Sunt convinsa ca o sa-i placa :hug: . Astept pozele tale :wink:

Avatar utilizator
Nally
Bucatar
Mesaje: 1376
Membru din: 28/09/2005 01:57
Localitate: Bucuresti
Contact:

Mesajde Nally » 19/03/2007 08:57

Maria abia astept mileul din partea ta! :wink: :pup: :flower:

Tortul e gata dar cred ca voi deschide subiect separat pentru el! A iesit un dezastruuuuu =)) mi-e si rusine sa il pun pe masa in fata sotului :paguba: ...

Ce cred ca nu am luat in calcul a fost marimea vasului in care am facut tortul... caci a fost extrem de putin pandispan si nu a legat merele ... am facut intocmai cantitatile tale fara sa tin cont de acest mic aspect :D ... si ca sa ii pun capac am ornat cu frisca imediat ce l-am rasturnat... adica era inca foarteee cald :P ... ca atare frisca numai a frisca nu arata pe el =))

Am numai satisfactia ca lui Sebi nu ii trebuie prea multa eleganta in farfurie ca sa manance tot! :D

Merci pentru reteta ... data viitoare voi face cantitatea dubla de pandispan... a si am uitat... nu am putut scoate cotoarele fara sa nu dau in doua merele... nu am dispozitivul necesar... dar le-am lipit dupa ce le-am umplut cu dulceata de prune!

Inca nu am descarcat pozele dupa ce il culc pe pitic cred ca voi reusi! :clipocit:
''Incepe ce poti face, sau ce poti visa: indrazneala are geniu, putere si magie...'' J. W. von Gheothe



www.retete-apetisante.ro

Avatar utilizator
maria MIHULESCU
Bucatar de elita
Mesaje: 2404
Membru din: 03/09/2006 01:53
Localitate: Valencia

Mesajde maria MIHULESCU » 19/03/2007 09:24

Nally scrie:Maria abia astept mileul din partea ta! :wink: :pup: :flower:

Tortul e gata dar cred ca voi deschide subiect separat pentru el! A iesit un dezastruuuuu =)) mi-e si rusine sa il pun pe masa in fata sotului :paguba: ...

Ce cred ca nu am luat in calcul a fost marimea vasului in care am facut tortul... caci a fost extrem de putin pandispan si nu a legat merele ... am facut intocmai cantitatile tale fara sa tin cont de acest mic aspect :D ... si ca sa ii pun capac am ornat cu frisca imediat ce l-am rasturnat... adica era inca foarteee cald :P ... ca atare frisca numai a frisca nu arata pe el =))

Am numai satisfactia ca lui Sebi nu ii trebuie prea multa eleganta in farfurie ca sa manance tot! :D

Merci pentru reteta ... data viitoare voi face cantitatea dubla de pandispan... a si am uitat... nu am putut scoate cotoarele fara sa nu dau in doua merele... nu am dispozitivul necesar... dar le-am lipit dupa ce le-am umplut cu dulceata de prune!

Inca nu am descarcat pozele dupa ce il culc pe pitic cred ca voi reusi! :clipocit:


Imi cer scuze Nally. Raman datoare cu mielul =))

Cand am inceput sa il fac si eu, prima data, am patit ceva asemanator, dar ca sa "acopar" dezastru, am facut repede o crema de cacao si am "salvat " aparentele =))

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Mesajde nicoleta64 » 19/03/2007 10:04

maria MIHULESCU scrie:
nicoleta64 scrie:=D> Este un tort bun de tot! :buuun: Il faceam des in RO.Unica diferenta, eu las merele sa se raceasca si apoi pun compozitia de pandispan.Vad ca iese f.bine si cum ai facut tu. :wink: :flower:


Nico, la inceput lasam si eu merele sa se raceasca, dar mi-am dat seama ca isi lasa mai mult suc si cand pui pandispanul, se amesteca cu el si nu se coace la fel de bine, iar cand se rastoarna pe platou, nu se mai insiropeaza la fel de bine. :hug:

De acum incolo il voi face asa,am vazut ca iese perfect. :hug:

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 24/03/2007 03:36

am facut tortul ... MARIA E MINUNAT !! =D> Usor de facut .... rapid ... eu cred ca l-am lasat ceva mai mult in cuptor ca trebuia sa intind rufele si s-a cam maronit dar nu e ars ... acum poate nu o fii de laa sta ci pt ca s-a intilnit marmelada cu zaharul caramel ?? .. Nu conteaza e fff bun , nu e dulce sa te lesine ... :buuun:


N-am apucat sa fac poza la tortul intreg .. oricum e urit caci e neornat ... dar mie imi place neornat .. asa mai putin dulce e mai dupa gustul meu ...poate cu ceva ingheteta de vanilie ar fii mers bine ... dar asta la vara :)
Fişiere ataşate
Immagine 001.jpg
Immagine 001.jpg (51.95 KiB) Vizualizat de 3657 ori

Avatar utilizator
maria MIHULESCU
Bucatar de elita
Mesaje: 2404
Membru din: 03/09/2006 01:53
Localitate: Valencia

Mesajde maria MIHULESCU » 24/03/2007 04:23

Crista, ma bucur ca ti-a placut. Este usor de facut, si mai usor de ....mancat :P .

Merelor, cand le scoti cotorul, incerci sa nu le partunzi pana in cealalta parte, astfel nu va curge gemul, sau ce pui in ele. Astfel, nu se lipeste si nu se amesteca cu zaharul caramelizat.

Cred ca este un amanunt care mi-a scapat de specificat. :? Imi cer scuze. :rugaciune:


Înapoi la “Retete Ilustrate - Dulciuri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 13 vizitatori