Tort de mere intregi

Esti ahtiata dupa dulciuri? Cunosti retete de prajituri, inghetate, torturi, dulciuri care iti pun in pericol greutatea dar care merita sa-ti asumi riscul a doua – trei kilograme in plus pentru a le manca? Aceasta sectiune este rezervata pentru retete de Dulciuri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Simona3
Bucatar
Mesaje: 1160
Membru din: 13/02/2007 09:27
Localitate: California

Mesajde Simona3 » 18/03/2007 10:34

Oare stie cineva daca se poate folosi aluatul pentru langosi cu brinza???

Avatar utilizator
Leila
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 5215
Membru din: 15/02/2007 10:25

Mesajde Leila » 18/03/2007 10:41

Simona3 scrie:Oare stie cineva daca se poate folosi aluatul pentru langosi cu brinza???


Simo despre care aluat vb sa se potriveasca la langosi ca nu inteleg :?:

Avatar utilizator
mery
Bucatar in devenire
Mesaje: 374
Membru din: 20/02/2007 12:23
Localitate: madrid ( brasov )

Mesajde mery » 18/03/2007 10:48

Tortul e super aratos si bun!Il fac si eu mereu,ca parca cate o data te mai saturi de atatea creme.

Simona3
Bucatar
Mesaje: 1160
Membru din: 13/02/2007 09:27
Localitate: California

Mesajde Simona3 » 18/03/2007 11:16

Leila scrie:
Simona3 scrie:Oare stie cineva daca se poate folosi aluatul pentru langosi cu brinza???


Simo despre care aluat vb sa se potriveasca la langosi ca nu inteleg :?:

Of, este cel de gogoase, am scris la subiectul gresit, scuza-ti!

Avatar utilizator
maria MIHULESCU
Bucatar de elita
Mesaje: 2404
Membru din: 03/09/2006 01:53
Localitate: Valencia

Mesajde maria MIHULESCU » 19/03/2007 03:48

Simona3 scrie:
maria MIHULESCU scrie:
Simona3 scrie:Maria, ai dreptate, cum noi sintem cel putin 5 intotdeanuna (spun cel putin ca mai in fiecare zi mai am vreo 2-3 alti copii la noi), cred sa sint safe daca il fac sa fie gata la cina cind sintem toti acasa!
Maria, ce este in tava sub mere, arata ca o foita galbena, si ce forma de tava ai folosit?
Multumesc,
Simona


"Foita" este zaharul caramelizat. Este o tava normala de aluminiu (drept pentru care nu am putut carameliza zaharul pe aragaz, ci l-am bagat in cuptor) :roll:

Ah, da, caramelizezi putin zahar in tava inainte de a pune merele, asa este?


In functie de cat este tava de mare, se pun 2-3 linguri de zahar sa se caramelizeze (fara sa se arda) si se distribuie peste tot, inclusiv pe margini si il lasi deoparte in timp ce pregatesti merele

Pe masura ce se raceste, se sparge zaharul precum gheta pe lac:wink: Desi stiam ca se intampla asta, am uitat si in timp ce stateam eu concentrata cu merele, am tras o sperietura... :P

Simona3
Bucatar
Mesaje: 1160
Membru din: 13/02/2007 09:27
Localitate: California

Mesajde Simona3 » 19/03/2007 04:29

Ultima intrebare, caramelizezi in cuptor sau pe foc?
multumesc,
Simona :hug:

Ioana
Bucatar Sef
Mesaje: 1700
Membru din: 15/11/2005 03:44
Localitate: Cluj-Napoca

Mesajde Ioana » 19/03/2007 10:07

acum am vazut tortul! e foarte fain, imi place mult neornat arata mai interesant. =D>

Avatar utilizator
thea
Bucatar de elita
Mesaje: 2672
Membru din: 08/02/2007 12:04
Localitate: Arad

Mesajde thea » 19/03/2007 11:18

maria draga! chiar ieri am vrut sa fac o prajitura cu mere- deci! vreau sa-ti spun ca reteta ta e super! eu faceam cu mere taiate felii pe care le puneam peste zaharul caramelizat si le lasam acolo pe plita pana cand se inmuiau; e delicioasa prajitura si abia astept sa fac varianta ta!!!! :flower: :flower: :flower:

Avatar utilizator
Gabriella
Bucatar in devenire
Mesaje: 636
Membru din: 17/11/2006 06:13
Localitate: reggiana de Brasov

Mesajde Gabriella » 19/03/2007 11:47

saru'mana Maria pentru reteta si instructiuni de lucru. :wink: o sa il fac si eu saptamana asta. tortul asta de mere e specialitatea mamei si mi-a promis ca imi face cand vine la mine dar nu o mai astept si fac eu prima. :clipocit:
:flower: multumesc

Avatar utilizator
maria MIHULESCU
Bucatar de elita
Mesaje: 2404
Membru din: 03/09/2006 01:53
Localitate: Valencia

Mesajde maria MIHULESCU » 19/03/2007 12:14

Simona3 scrie:Ultima intrebare, caramelizezi in cuptor sau pe foc?
multumesc,
Simona :hug:


Poti carameliza in amandua felurile, depinde de tava pe care o folosesti. De data asta eu am caramelizat in cuptor pentru ca nu se putea pune la foc. Este de aluminiu si riscam sa se deformeze.


Înapoi la “Retete Ilustrate - Dulciuri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 9 vizitatori