Tort de mere intregi

Esti ahtiata dupa dulciuri? Cunosti retete de prajituri, inghetate, torturi, dulciuri care iti pun in pericol greutatea dar care merita sa-ti asumi riscul a doua – trei kilograme in plus pentru a le manca? Aceasta sectiune este rezervata pentru retete de Dulciuri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
maria MIHULESCU
Bucatar de elita
Mesaje: 2404
Membru din: 03/09/2006 01:53
Localitate: Valencia

Mesajde maria MIHULESCU » 18/03/2007 08:33

Simona3 scrie:Maria, este superb desertul tau, nu am facut niciodata cu mere intregi, face sens sa caramelizezi si coci merele inainte, cred ca este de mare efect, si este foarte sanatos, multe fructe putin pandispan, doar 3 oua, mai deloc grasime!
Felicitari, am sa-l fac si eu miine cind ajung sa iau mere!


Simona, cu forma caramelizata nu se lipesc merele si nici pandispanul la copt. Cand il rastorni, iese tortul singur si intreg. Este dietetic, usor , racoros ,dar are o mare problema.... nu te poti opri din mancat pana nu se termina. =)) de aceea eu il fac cand suntem multi la masa :P

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 18/03/2007 08:36

Gracias....
credeam ca merele sunt buba .. uite ca eu intre ele nu puneam nimic , o sa pun de acum inainte... si eu pun margarina ( dar eu maninc numai margarina ca nu imi place untul ... 8) )...

Simona3
Bucatar
Mesaje: 1160
Membru din: 13/02/2007 09:27
Localitate: California

Mesajde Simona3 » 18/03/2007 08:38

Maria, ai dreptate, cum noi sintem cel putin 5 intotdeanuna (spun cel putin ca mai in fiecare zi mai am vreo 2-3 alti copii la noi), cred sa sint safe daca il fac sa fie gata la cina cind sintem toti acasa!
Maria, ce este in tava sub mere, arata ca o foita galbena, si ce forma de tava ai folosit?
Multumesc,
Simona

cara
antitalent culinar
Mesaje: 4260
Membru din: 05/12/2005 11:51

Mesajde cara » 18/03/2007 08:39

e un tort foarte aspectuos! nu am facut niciodata dar tare ma tenteaza sa incerc. arata super!!

Avatar utilizator
maria MIHULESCU
Bucatar de elita
Mesaje: 2404
Membru din: 03/09/2006 01:53
Localitate: Valencia

Mesajde maria MIHULESCU » 18/03/2007 08:45

Simona3 scrie:Maria, ai dreptate, cum noi sintem cel putin 5 intotdeanuna (spun cel putin ca mai in fiecare zi mai am vreo 2-3 alti copii la noi), cred sa sint safe daca il fac sa fie gata la cina cind sintem toti acasa!
Maria, ce este in tava sub mere, arata ca o foita galbena, si ce forma de tava ai folosit?
Multumesc,
Simona


"Foita" este zaharul caramelizat. Este o tava normala de aluminiu (drept pentru care nu am putut carameliza zaharul pe aragaz, ci l-am bagat in cuptor) :roll:

Avatar utilizator
maria MIHULESCU
Bucatar de elita
Mesaje: 2404
Membru din: 03/09/2006 01:53
Localitate: Valencia

Mesajde maria MIHULESCU » 18/03/2007 08:49

cara scrie:e un tort foarte aspectuos! nu am facut niciodata dar tare ma tenteaza sa incerc. arata super!!


Cred ca o poti manca linistita ca nu are lactoza (cred). Imi imaginez ca in loc de unt sau margarina (daca nu poti consuma) poti incerca sa ungi merele cu putin ulei :?:

cara
antitalent culinar
Mesaje: 4260
Membru din: 05/12/2005 11:51

Mesajde cara » 18/03/2007 08:54

margarina e ok (daca e vegetala se potriveste foarte bine); chiar si untul e ok pentru ca am gasit (minus L)
merele nu-mi priesc foarte bine, dar..poate coapte sa aiba alt efect

Simona3
Bucatar
Mesaje: 1160
Membru din: 13/02/2007 09:27
Localitate: California

Mesajde Simona3 » 18/03/2007 10:19

maria MIHULESCU scrie:
Simona3 scrie:Maria, ai dreptate, cum noi sintem cel putin 5 intotdeanuna (spun cel putin ca mai in fiecare zi mai am vreo 2-3 alti copii la noi), cred sa sint safe daca il fac sa fie gata la cina cind sintem toti acasa!
Maria, ce este in tava sub mere, arata ca o foita galbena, si ce forma de tava ai folosit?
Multumesc,
Simona


"Foita" este zaharul caramelizat. Este o tava normala de aluminiu (drept pentru care nu am putut carameliza zaharul pe aragaz, ci l-am bagat in cuptor) :roll:

Ah, da, caramelizezi putin zahar in tava inainte de a pune merele, asa este?

stela
Incepator
Mesaje: 10
Membru din: 18/03/2007 09:41
Localitate: ireland

Mesajde stela » 18/03/2007 10:22

Vai de mine,chiar acum au vazut copii mei tortul de mere,vor sa le fac si lor arata minunat :vis: :flower:
STELA

Avatar utilizator
Leila
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 5215
Membru din: 15/02/2007 10:25

Mesajde Leila » 18/03/2007 10:31

Nu mai am cuvinte :o e tare de tot :roll: sigur am sa-l incerc si aceasta reteta pe care o si salvez la documentele mele secrete :wink: :P
Felicitari Maria =D> =D> =D>


Înapoi la “Retete Ilustrate - Dulciuri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 9 vizitatori