Tort de mere intregi

Esti ahtiata dupa dulciuri? Cunosti retete de prajituri, inghetate, torturi, dulciuri care iti pun in pericol greutatea dar care merita sa-ti asumi riscul a doua – trei kilograme in plus pentru a le manca? Aceasta sectiune este rezervata pentru retete de Dulciuri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
maria MIHULESCU
Bucatar de elita
Mesaje: 2404
Membru din: 03/09/2006 01:53
Localitate: Valencia

Tort de mere intregi

Mesajde maria MIHULESCU » 18/03/2007 07:40

Astazi am avut toti copiii la masa (au serbat ziua tatalui -ca aici se poarta), si cum nu am avut prea mult timp de pregatiri, am facut un tort rapid.

- 2 kg de mere, decojite s fara samburi,
- zahar pentru caramelizat si tapetat forma de tort,
- gem de prune (sau de care aveti) pentru umplut merele,
- margarina pentru ap pune peste mere (vezi foto)

Pandispan:
- 3 oua,
- 75 gr zahar,
- 65 gr faina,
- un praf de sare,
- un praf de copt stins

Se caramelizeaza zaharul in forma tortului, se pun merele (vezi poza) si se dau la cuptor pana se inmoaie merele.

Intre timp se face pandispanul: galbenusurile se freaca cu zaharul si praful de sare, apoi praful de copt stins, faina si albusurile batute spuma. Se toarna peste merele scoase din cuptor si ... din nou la ...caldurica :P .
Se coace foarte repede, la 180Âş , asa ca nu uitati de cuptor. Ochii pe el :P

Se scoate si se rastoarna pe platoul pe care il servim. Se poate decora dupa preferinta. Eu am pus ciocolata si frisca, ca nu am avut timp sa fac altceva :roll:
Fişiere ataşate
sectiune.JPG
Va invit la o portie. De fapt tot ce a mai ramas sunt... pozele.
sectiune.JPG (53.16 KiB) Vizualizat de 482282 ori
dispare vazand cu ochii.JPG
Abia apuc sa fac poze.
dispare vazand cu ochii.JPG (67.99 KiB) Vizualizat de 482282 ori
un pic de ornament rapid.JPG
Nu au rabdare nici sa ii pun ceva deasupra...
un pic de ornament rapid.JPG (69.62 KiB) Vizualizat de 482282 ori
rasturnat pe un platou.JPG
Apetisant si asa simplu
rasturnat pe un platou.JPG (71.38 KiB) Vizualizat de 482282 ori
tortul scos din cuptor.JPG
ce frumos miroase a mere coapte
tortul scos din cuptor.JPG (67.46 KiB) Vizualizat de 482282 ori
inainte de a merge la cuptor.JPG
inainte de a merge la cuptor.JPG (46.82 KiB) Vizualizat de 482283 ori
merele scoase din cuptor.JPG
merele scoase din cuptor.JPG (63.77 KiB) Vizualizat de 482283 ori
merele se pudreaza cu zahar.JPG
merele se pudreaza cu zahar.JPG (47.89 KiB) Vizualizat de 482283 ori
Merele se umplu cu gem de prune si unt.JPG
Merele se umplu cu gem de prune si unt.JPG (52.62 KiB) Vizualizat de 482283 ori

Avatar utilizator
angelique
Bucatar de elita
Mesaje: 2078
Membru din: 28/12/2005 03:40
Localitate: Binasco

Mesajde angelique » 18/03/2007 07:44

am facut si eu de cateva ori dar nu am copt niciodata merele inainte de a pune pandispanul si acum imi pare rau...dar nu e tarziu azi am mai invatat ceva!Grazie
Fiecare lucru are frumusetea lui, dar nu oricine o vede

Avatar utilizator
maria MIHULESCU
Bucatar de elita
Mesaje: 2404
Membru din: 03/09/2006 01:53
Localitate: Valencia

Mesajde maria MIHULESCU » 18/03/2007 07:46

Se vede ca sunt obosita ca am uitat sa va spun ca inainte de a pune ciocolata am pus un pic de crema de vanilie (facuta dintr-un pliculet de budinca) si sa aiba si un pic de aroma. :roll:

Scuze :rugaciune: Data viitoare sper sa nu mai uit :roll:

Avatar utilizator
maria MIHULESCU
Bucatar de elita
Mesaje: 2404
Membru din: 03/09/2006 01:53
Localitate: Valencia

Mesajde maria MIHULESCU » 18/03/2007 07:50

angelique scrie:am facut si eu de cateva ori dar nu am copt niciodata merele inainte de a pune pandispanul si acum imi pare rau...dar nu e tarziu azi am mai invatat ceva!Grazie


Coapte inainte, merele se inmoaie, daca nu raman tari pentru ca pandispanul se coace imediat; fiind si merele fierbinti nu risti sa ramana necopt din cauza sucului de la mere.

Avatar utilizator
Mona S P
Bucatar de elita
Mesaje: 2076
Membru din: 17/11/2006 11:28
Localitate: Galati - Romania

Mesajde Mona S P » 18/03/2007 07:57

:flower: Este asa cum il fac si eu si pot confirma ca este o bunatate :buuun:se pregateste usor ,dar vai ..se mananca prea repede :D (la mine vorbesc)!Eu in interiorul merelor, in afara de gem ,mai pun si miez de nuca.
Maria :hug: ,felicitari :flower: ai facut un tort super =D> !
Ultima oară modificat 19/03/2007 12:03 de către Mona S P, modificat 1 dată în total.

Avatar utilizator
maria MIHULESCU
Bucatar de elita
Mesaje: 2404
Membru din: 03/09/2006 01:53
Localitate: Valencia

Mesajde maria MIHULESCU » 18/03/2007 08:12

Mona S P scrie::flower: Este asa cum il fac si eu si pot confirma ca este o bunatate :buuun:se pregateste usor ,dar vai ..se mananaca prea repede :D (la mine vorbesc)!Eu in interiorul merelor, in afara de gem ,mai pun si miez de nuca.
Maria :hug: ,felicitari :flower: o facut un tort super =D> !


Se poate pune orice iti place, dupa gustul fiecaruia: nuci, alune, gemuri diferite, stafide... Si eu mai puneam nuci, dar azi nu mi-am amintit. Am gatit pentru zece, asa ca... :( Si pe deasupra, cred ca ma incearca si o raceala :oops:

Avatar utilizator
angelique
Bucatar de elita
Mesaje: 2078
Membru din: 28/12/2005 03:40
Localitate: Binasco

Mesajde angelique » 18/03/2007 08:14

mona pai de aia nu am mai facut eu varianta asta.....dar acum ca am invatat smecheria....
Fiecare lucru are frumusetea lui, dar nu oricine o vede

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 18/03/2007 08:22

Si eu a Maria ... dar cu stafide sau cu gem in mere ... numai ca la mine merele se fac mici cind se coc si ramin locuri libere intre ele :badday: offffffffff nu stiu de ce .. or fii merele ( tipul lor de vina ) fac mereu cu mere golden poate sunt mai pline de apa ?? Sau le las prea mult in cuptor ?? Maria sari de ma salveaza ...

Simona3
Bucatar
Mesaje: 1160
Membru din: 13/02/2007 09:27
Localitate: California

Mesajde Simona3 » 18/03/2007 08:25

Maria, este superb desertul tau, nu am facut niciodata cu mere intregi, face sens sa caramelizezi si coci merele inainte, cred ca este de mare efect, si este foarte sanatos, multe fructe putin pandispan, doar 3 oua, mai deloc grasime!
Felicitari, am sa-l fac si eu miine cind ajung sa iau mere!

Avatar utilizator
maria MIHULESCU
Bucatar de elita
Mesaje: 2404
Membru din: 03/09/2006 01:53
Localitate: Valencia

Mesajde maria MIHULESCU » 18/03/2007 08:27

crista scrie:Si eu a Maria ... dar cu stafide sau cu gem in mere ... numai ca la mine merele se fac mici cind se coc si ramin locuri libere intre ele :badday: offffffffff nu stiu de ce .. or fii merele ( tipul lor de vina ) fac mereu cu mere golden poate sunt mai pline de apa ?? Sau le las prea mult in cuptor ?? Maria sari de ma salveaza ...


Merele sunt golden, cele pe care le-am folosit eu aici. Intre merele intregi, am pus bucatele de mar sa nu las locuri goale. Untul (eu am pus margarina) ajuta sa se coaca repede si sa se pastreze forma si culoarea. Am facut in orice anotimp, iar in cuptor le las pana se inmoaie (am incercat cu un betisor (inainte foloseam un pai de matura :P ). Daca intra usor, sunt gata.

Mai incearca. Sper ca pozele sa te ajute sa iti faci o idee. :hug:


Înapoi la “Retete Ilustrate - Dulciuri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 8 vizitatori