Tort cu spuma de zmeura si ciocolata

Exista o reteta de mancare sau de dulciuri la care nu ati putea renunta niciodata? E atat de buna incat cu greu va puteti opri din mancat? Convingeti si pe altii sa-l incerce descriind-o aici.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

madi_marin
Incepator
Mesaje: 0
Membru din: 06/11/2015 11:46

Tort cu spuma de zmeura si ciocolata

Mesajde madi_marin » 14/06/2017 06:35

Blat:
3 ouă
3 linguri de zahăr
3 linguri de făină
1/2 plic praf de copt
1 lingură cu cacao
3 linguri de ulei
Spuma de zmeură:
150 ml frişcă lichidă
200 g zmeură
1 lingură cu zahăr pudră vanilat
Crema de ciocolată:
150 ml frişcă lichidă
150 g ciocolată
1 lingură cu cacao
esenţă de rom
Sirop:
100 g zahăr brun
200 ml apă
2 linguri de miere
esenţă de rom
Ornat:
zmeură
ciocolată albă rasă
Se prepară întâi crema de ciocolată care trebuie să stea la frigider până pregătim blatul şi spuma de zmeură.

Se pun ciocolata, frişca, cacaua şi esenţa de rom într-un vas, la foc mic. Se amestecă până la omogenizare, apoi se dă la rece.

Pentru blat : se bat albuşurile spumă tare cu un praf de sare şi cu zahărul, se adaugă gălbenuşurile frecate cu ulei, apoi se pun făina, praful de copt şi cacaua cernute. Se omogenizează compoziţia şi se pune în crăticioara cu diametrul de 18 cm tapetată cu hârtie de copt. Se coace la foc mic, cam 15-20 de minute. Se face testul scobitorii.

Pentru spuma de zmeură, se bate frişca rece cu zahărul pudră, apoi se adaugă zmeura. Iniţial o sa aiba un aspect de cremă tăiata, dar se bate cu lingura foarte bine şi o să capete consistenţa cremoasă dorită. Se dă la rece.

Siropul se prepară caramelizând zahărul, apoi se adaugă apa, se lasă să făarbă 10 minute, apoi se dă deoparte de pe foc şi se adaugă mierea şi esenţa.

Se montează tortul: vasul în care am copt blatul, se tapetează cu folie de plastic. Blatul se taie în 3. Peste folie se pune prima foaie (care va fi cea de deasupra la urma, pentru că îl vom rasturna) însiropată, se unge cu un strat subţire de ciocolată, se adaugă spuma de zmeură, apoi cea de-a doua foaie de tort însiropată şi unsă cu ciocolată pe ambele părţi şi la urmă, ultima foaie de tort uşor însiropată. Se dă la rece câteva ore.

Se răstoarnă tortul pe un platou, se toarnă deasupra restul de ciocolată şi se lasă să se scurgă uşor pe margini, apoi se ornează cu zmeură şi ciocolată albă rasă fin.

Poftă bună!
Fişiere ataşate
tort-6.jpg
tort-6.jpg (163.58 KiB) Vizualizat de 797 ori

Înapoi la “Retete preferate”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 5 vizitatori