Tort cu fructe de padure

Esti ahtiata dupa dulciuri? Cunosti retete de prajituri, inghetate, torturi, dulciuri care iti pun in pericol greutatea dar care merita sa-ti asumi riscul a doua – trei kilograme in plus pentru a le manca? Aceasta sectiune este rezervata pentru retete de Dulciuri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

joujou
Incepator
Mesaje: 87
Membru din: 27/05/2009 05:40

Tort cu fructe de padure

Mesajde joujou » 16/09/2009 09:16

Tort cu fructe de padure

Ingrediente pentru 10 persoane
Timp de preparare 70 de min
Complexitate medie



Blatul:

8 oua
8 linguri faina
8 linguri zahar
1 pliculet zahar vaniliat
½ lingurita razatura de portocale

Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, apoi se adauga cate o lingura de zahar si se bate pana se topeste zaharul. Se adauga pe rand galbenusurile si se amesteca dupa fiecare galbenus. Se adauga si faina cate putin si se amesteca cu lingura de lemn de jos in sus ca sa iasa blatul pufos. Se tapeteaza o forma unsa cu hartie de copt si se coace blatul la 150 grade 35 de min.

Crema:

450 gr fructe de padure congelate
150 gr zahar
15 gr gelatina transparenta
500 gr frisca lichida
100 gr ciocolata neagra
150 ml suc de fructe de padure
Zeama unei cutii de compot de ananas sau caise
1 pliculet intaritor de frisca

Preparare:

Fructele se lasa la scurs in strecuratoare pana se dezgheata si se zdrobesc in blender impreuna cu zaharul. Separat se dizolva gelatina in putin suc de fructe iar apoi se adauga la restul de suc incalzit Se amesteca bine si se toarna caldut peste fructele de padure. Frisca se bate bine cu intaritorul si se adauga piureul de fructe. Se pune apoi ciocolata topita.(ciocolata nu va schimba culoarea cremei)
Blatul se taia in doua, se insiropeaza cu ajutorul unei pensule cu zeama din compot, si se umple cu crema la mijloc. Peste crema se pun capsuni taiate pe din doua sau orice alte fructe doriti si se aseaza al doilea blat insiropat. Se orneaza dupa preferinte.

Asamblare tort:

Am pus folie alimentara in tava in care am copt blatul de mijloc apoi am tapetat marginile tortului cu fasiile de pandispan cu picatele si am pus primul blat, crema, capsunile, al doilea blat si am bagat 1 ora la rece. Am scos tava si am intors-o invers scotand folia. Am uns tortul cu frisca colorata, am garnisit cu fructe lasand marginile fara frisca pentru a se vedea modelul.

Cine doreste aceea margine din pandispan cu picatele:

Pentru marginea cu picatele aveti nevoie de jumatate din cantitatea unui pandispan obisnuit de tort( de ex 4 oua 4lg de faina si 4 lg de zahar) din care se opreste un sfert de compozitie care se amesteca cu cacao pentru cerculete.
Se ia o foaie de hartie de copt cu care vom tapeta doar fundul unei tavi mai late din care vom taia fasii cu care vom tapeta marginile tavii unde vom asambla tortul(rotunda in forma de tort cu inel detasabil sau dreptunghiulara. Pe aceasta hartie vom desena cu pixul cerculete sau orice alt model doriti lasand o distanta mica intre ele. Se va intoarce foaia invers , cu scrisul in jos pentru a nu ramane pix in blatul de pandispan, si se aseaza pe fundul tavii unsa cu ulei. Cerculetele desenate se umpu cu un posh cu compozitia de pandispan si cacao.Se baga imediat tava la congelator pana ingheata desenul. Peste acest desen se varsa restul de compozitie de pandispan si se da la cuptor ca pe un blat normal. Dupa racire se taie fasii de dimensiunea marginilor tavii in care se asambleaza tortul.Se imbraca marginile si in interiorul formei se va asambla tortul.

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 17/09/2009 06:32

Ce tort !
Si ce prezentare !
Iti vine sa intri in poza....
:hug: :hug: :hug:
:flower: :flower: :flower:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
Leila
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 5215
Membru din: 15/02/2007 10:25

Mesajde Leila » 17/09/2009 08:33

=D> =D> =D> joujou

este o reteta excelenta :peace:

felicitari =D> =D> =D> =D> :flower:

Avatar utilizator
LORY
Bucatar de elita
Mesaje: 2231
Membru din: 26/03/2007 03:25
Localitate: Barlad
Contact:

Mesajde LORY » 17/09/2009 08:42

frumos decor =D> =D> imi place :flower: ...de gust nu mai zic :) cred ca a fost un deliciu :roll:
"Prietenii sunt ingeri tacuti care ne pun pe picioare atunci cand aripile noastre uita cum sa zboare."


Bucataresele Vesele

joujou
Incepator
Mesaje: 87
Membru din: 27/05/2009 05:40

Mesajde joujou » 17/09/2009 01:12

Multumesc pentru felicitari. A fost si foarte bun. Revin cu retete

yafa
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4628
Membru din: 12/02/2009 09:26
Contact:

Mesajde yafa » 17/09/2009 02:10

Bravo Joujou, arata superb si gustul cred ca a fost minunat =D> =D> =D> =D> =D>
:hug: :flower:
Life is like a box of chocolate, you never know what you are gonna get!

http://www.cuisineetplaisir.wordpress.com

galateea
Bucatar in devenire
Mesaje: 307
Membru din: 17/12/2007 07:51
Localitate: Constanta,Romania
Contact:

Mesajde galateea » 17/09/2009 02:24

Doamne,nu iti vine sa iti ei ochii de la tortul intreg si eu una ,nu m-as fi indurat sa-l tai,dar si feliile arata M I N U N AT!
L-am trecut la catastif si astept o ocazie buna sa il fac si eu.Ma voi stradui sa arate bine si al meu,da* nu pot sa jur!Bravo,Joujou,felicitari =D> =D>
galateea

Avatar utilizator
oana86
Bucatar in devenire
Mesaje: 314
Membru din: 30/01/2008 03:33
Localitate: NAPOLI

Mesajde oana86 » 17/09/2009 03:01

wow arata minunat tortul , imi place mult cum l-ai decorat =D> =D>


Înapoi la “Retete Ilustrate - Dulciuri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 6 vizitatori