Tort cu ciocolata si zmeura

In aceasta zona alegem in fiecare luna cea mai bune reteta.

Moderatori: Nally, adi, kia, adinush

Avatar utilizator
andraconstantinescu
Incepator
Mesaje: 69
Membru din: 16/01/2016 01:19

Tort cu ciocolata si zmeura

Mesajde andraconstantinescu » 29/06/2018 12:17

Blat:
5 oua
1 praf de sare
10 linguri zahar
5 linguri ulei
esenta de rom
2 linguri cu varf de cacao
5 linguri cu varf de faina
1 plic de praf de copt (10 g)
Diametru tava: 22 cm
Sirop:
5 linguri zahar
400 ml apa
esenta de rom
Crema:
400 g ciocolata cu lapte
500 ml frisca lichida indulcita
In plus:
300 g zmeura
100 g ciocolata amaruie
50 ml frisca lichida indulcita
Blat:
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Se separa albusurile de galbenusuri.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul pana cand devin ca o bezea. Se adauga galbenusurile, uleiul si esenta de rom si se omogenizeaza. Se incorporeaza cacaua, apoi faina (treptat) si praful de copt, amestecand aluatul de jos in sus, usor, cu o spatula de silicon. Compozitia se toarna intr-o tava detasabila unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt si se introduce la cuptor pana cand trece de testul scobitorii. Se scoate blatul din cuptor si se lasa sa se racoreasca 10-15 minute. Cu ajutorul unui cutit se desprinde de marginile tavii si se scoate din aceasta.
Se lasa sa se raceasca de tot inainte de a-l taia.

Sirop:
Intr-o craticioara se caramelizeaza zaharul, apoi se adauga apa si se lasa sa fiarba pana cand se topeste tot caramelul. Se opreste focul si se adauga esenta de rom. Se lasa siropul sa se raceasca.

Crema:
Ciocolata se rupe in bucati, se pune intr-o craticioara si se topeste impreuna cu 300 ml frisca lichida. Se transfera apoi intr-un castron mare si se lasa sa se raceasca. Dupa aceea, se adauga restul de frisca (rece) peste ea si se mixeaza.


Asamblare:
Blatul se taie in trei.
Pe un platou se pune inelul detasabil de la forma de copt si se pune prima foaie de blat. Se insiropeaza. Se adauga 1/3 din crema, apoi 1/3 din zmeura. Se asaza cealalta foaie de blat, apasand usor pe ea. Se insiropeaza, se adauga jumatate din crema ramasa, apoi jumatate din zmeura ramasa. Se asaza ultima foaie de blat, se insiropeaza si se niveleaza crema peste ea. Se da tortul la rece pentru a se inchega.
Se scoate apoi inelul detasabil (se baga cutitul pe langa tort, pe margini, pentru a-l desprinde de forma), se orneaza tortul pe margini cu ajutorul cremei ramase. Se topeste ciocolata amaruie impreuna cu frisca lichida si se lasa sa se racoreasca (eu am pus-o intr-un recipient pentru ornat, dar daca nu aveti va puteti descurca si cu lingura), apoi se orneaza tortul cu ea doar pe margini. Se asaza zmeura ramasa in mijlocul tortului si se stropeste cu picaturi de ciocolata amaruie (eu am mai facut o reteta cu ciocolata alba, asa ca am pus si putina ciocolata alba peste ea). Se orneaza marginile de pe langa zmeura cu crema ramasa. Se da tortul din nou la rece.
Fişiere ataşate
11.jpg
11.jpg (5.59 MiB) Vizualizat de 183 ori
10.jpg
10.jpg (6.22 MiB) Vizualizat de 183 ori
9.jpg
9.jpg (5.48 MiB) Vizualizat de 183 ori
7.jpg
7.jpg (4.67 MiB) Vizualizat de 183 ori
6.jpg
6.jpg (5.06 MiB) Vizualizat de 183 ori
4.jpg
4.jpg (4.01 MiB) Vizualizat de 183 ori
3.jpg
3.jpg (4.45 MiB) Vizualizat de 183 ori
2.jpg
2.jpg (3.53 MiB) Vizualizat de 183 ori
1.jpg
1.jpg (3.32 MiB) Vizualizat de 183 ori
5.jpg
5.jpg (4.38 MiB) Vizualizat de 183 ori

Înapoi la “Concurs - Reteta Lunii”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 16 vizitatori