Tort cu ciocolata

In aceasta zona alegem in fiecare luna cel mai bun bucatar.
Avatar utilizator
abetina
Incepator
Mesaje: 2
Membru din: 17/10/2015 08:04

Tort cu ciocolata

Mesajde abetina » 14/02/2019 09:27

Fiindca astazi este o zi a iubirii am zis ca as putea sa sarbatoresc si eu iubirea pentru ciocolata si am pregatit un tort cu multa ciocolata!
Ingrediente pentru blat:
-7 oua,
-150 gr.unt,
-7 linguri zahar pudra,
-7 linguri faina de grau,
-1 plic zahar vanilat,
-1 plic praf de copt,
-150 gr.ciocolata,
-1 varf de cutit de sare.
Ingrediente pentru crema:
-500 gr.smantana cu grasime 30%,
-250 gr,ciocolata,
-100 gr.unt.
Ingrediente pentru forme si ornare:
-100 gr.ciocolata.
Ingrediente pentru insiropare:
-300 ml.suc de mere natural 100%.
Mod de preparare pentru blat:
-Se separa albusurile de galbenusuri.albusurile se mixeaza la robot cu putina sare.
-Se topeste ciocolata la bain marie,se adauga untul la temperatura camerei,zaharul si se mixeaza cu un mixer de mana,dupa omogenizare se adauga galbenusurile,zaharul vanilat si se continua mixarea.
-Se amesteca faina de grau cu praful de copt,se adauga peste compozitia de ciocolata si se amesteca usor cu o paleta pana cand se incorporeaza faina,apoi se toarna albusurile spuma si se amesteca usor cu paleta de sus in jos.
-Intr-o tava rotunda se pune hartie de copt,se toarna compozitia in tava si se da tava la cuptorul incalzit deja,la foc potrivit pentru circa o ora.Se verifica cu o scobitoare sa se vada daca s-a copt si daca nu ramane compozitie pe scobitoare inseamana ca este copt.Se scoate tava din cuptor si se lasa in tava pe aragaz sa se racoreasca.dupa care se va taia in trei foi.
Mod de preparare pentru crema:
-Se pune smantana pe bain marie si se lasa sa ajunga la punctul de fierbere,se adauga ciocolata in bucati si se amesteca usor pana la incorporare si la final se adauga si untul.Se omogenizeaza compozitia si se da vasul la frigider pentru cxirca 15 minute dupa care se poate folosi.
Mod de pregatire pentru tort:
-Se pune o foaie de blat intr-o tava,se umezeste cu sirop de mere,se pun cateva linguri de crema de ciocolata,se intrinde cu o spatula.Se mai pune inca o foaie de blat,se insiropeaza,se unge cu crema de ciocolata si se continua operatiunea cu foaia de blat,sirop si crema de ciocolata,de aceasta data se va pune toata crema si se va intinde peste tort dar si pe marginile tortului.
Mod de preparare a formelor de ciocolata:
-Se rup bucatelele de ciocolata si se pun intr-o punguta de ceolofan mai rezistent,se rasuceste punguta pana langa ciocolata,se prinde punguta cu un clestisor de rufe si se pune punguta la bain marie sa se topeasca,dupa ce se topeste se fac diferite forme si cu restul de ciocolata se orneaza pe marginea tortului.Formele de ciocolata se pun la congelator sa se intareasca,se pune si torul la frigider sa se racoreasca si dupa vreo 15 minute se orneaza cu figurine.Sa aveti pofta si la pofta dragilor la un tort cu multa ciocolata!
Sa sarbatorim ziua iubirii prin iubire de ciocolata!
Fişiere ataşate
dsc0050.jpg
dsc0050.jpg (2 MiB) Vizualizat de 356 ori
dsc0048.jpg
dsc0048.jpg (1.28 MiB) Vizualizat de 356 ori
dsc0030.jpg
dsc0030.jpg (1.21 MiB) Vizualizat de 356 ori
dsc0022.jpg
dsc0022.jpg (1.39 MiB) Vizualizat de 356 ori
dsc0019.jpg
dsc0019.jpg (1.19 MiB) Vizualizat de 356 ori
dsc0016.jpg
dsc0016.jpg (1.79 MiB) Vizualizat de 356 ori
dsc0014.jpg
dsc0014.jpg (1.48 MiB) Vizualizat de 356 ori
dsc0012.jpg
dsc0012.jpg (1.03 MiB) Vizualizat de 356 ori
dsc0011.jpg
dsc0011.jpg (1.54 MiB) Vizualizat de 356 ori
dsc0008.jpg
dsc0008.jpg (1.4 MiB) Vizualizat de 356 ori
dsc0007.jpg
dsc0007.jpg (1.21 MiB) Vizualizat de 356 ori
dsc0006.jpg
dsc0006.jpg (1.37 MiB) Vizualizat de 356 ori
dsc0002.jpg
dsc0002.jpg (1.46 MiB) Vizualizat de 356 ori
dsc0046.jpg
dsc0046.jpg (1.28 MiB) Vizualizat de 356 ori

Înapoi la “Concurs - Bucatarul lunii”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 2 vizitatori