Tort cu cafea si glazura de ciocolata

Esti atat de mandra de reusita ta culinara incat ai simtit nevoia sa o imortalizezi intr-o fotografie? Ai aici ocazia sa atasezi poza la reteta culinara si sa o arati tuturor. Sectiunea este rezervata pentru retete de Mancaruri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
pampkin
Incepator
Mesaje: 8
Membru din: 09/11/2015 10:12
Localitate: Hunedoara
Contact:

Tort cu cafea si glazura de ciocolata

Mesajde pampkin » 02/09/2016 03:50

Pentru blat:
4 oua mari
4 linguri zahar brut
1 praf de sare
2 linguri cafea boabe proaspat macinata(tonuri: vanilie bourbon, fructe, caramel, nuci)
1 lingura cacao neagra
4 linguri faina
1 lingurita praf de copt
Pentru insiropat blatul: 1 cafea expresso lunga
Pentru crema:
250 gr mascarpone
2 galbenusuri
4 linguri zahar brut
1 cafea expresso scurta
1 lingura gelatina granule
Pentru glazura:
100 gr ciocolata amara
100 gr ciocolata cu lapte si alune
200 ml smantana pentru frisca
Pentru decor:
Cacao neagra, bombonele, boabe de cafea trase in ciocolata
<br/><br/> Pentru blat: se separa albusurile de galbenusuri. Se mixeaza albusurile cu praful de sare timp de 2 minute. Se adauga cate o lingura de zahar si se mixeaza pana obtinem o bezea ferma. Se adauga cate un galbenus, se mixeaza dupa fiecare pana la incorporare. Se amesteca faina cu praful de copt, cafeaua macinata, cacaoa. Se adauga ingredientele uscate la cele umede, se amesteca cu mixerul la viteza cea mai mica sau cu o spatula. Se pune aluatul intr-o tava de 24 cm(din silicon am folosit eu) cu fundul captusit cu hartie de copt. Se da la cuptorul incins la 175 grade pentru 25-30 minute, pana trece testul cu scobitoarea. Se scoate pe un gratar, se inlatura hartia de copt si se lasa sa se raceasca complet. Se taie blatul in doua, obtinand doua foi.
Pentru crema: cele doua galbenusuri se amesteca cu zaharul. Se mixeaza pe baie de aburi pana se topeste zaharul, aproximativ 15-20 minute. Gelatina granule se pune la hidratat in cafeaua rece. Dupa 10 minute se pune pe flacara foarte mica pana gelatina este dizolvata. Se adauga la crema de galbenusuri. Se adauga mascarponele si se mixeaza usor pana la incorporare. Se da crema la congelator pentru 15 minute. Eu am lucrat cu congelatorul din criza de timp, se poate da si la frigider, dar atunci lasati putin mai mult…
Asamblare: se insiropeaza primul blat cu jumatate din cafeaua pregatita si racita. Se adauga jumatate de crema, se intinde si se uniformizeaza crema. Se pune al doilea blat, se insiropeaza cu restul de cafea. Cele doua tipuri de ciocolata se rup in bucati, se adauga smantana pentru frisca si se topeste pe baie de aburi. Ciocolata astfel topita se toarna peste tort, doar jumatate, pana se imbraca toata suprafata in ciocolata lasand sa curga si pe margini. Ciocolata ramasa o dam la congelator pentru 15 minute. Mixam ciocolata racita pana capata consistenta. Cu acest ganache imbracam marginile tortului.

Pentru decor:am pudrat tortul cu cacao, am trasat linii cu ajutorul unui instrument de taiat pizza, am folosit boabe de cafea trase in ciocolata, bombonele. Sa va fie de folos!!! <br/><br/>
Fişiere ataşate
dsc_7042.jpg
dsc_7042.jpg (61.28 KiB) Vizualizat de 1544 ori
dsc_2828.jpg
dsc_2828.jpg (55.79 KiB) Vizualizat de 1544 ori
dsc_7326.jpg
dsc_7326.jpg (55.13 KiB) Vizualizat de 1544 ori
dsc_2980.jpg
dsc_2980.jpg (51.13 KiB) Vizualizat de 1544 ori
dsc_3179.jpg
dsc_3179.jpg (52.28 KiB) Vizualizat de 1544 ori
dsc_6559.jpg
dsc_6559.jpg (97.11 KiB) Vizualizat de 1544 ori
dsc_8075.jpg
dsc_8075.jpg (59.61 KiB) Vizualizat de 1544 ori
dsc_9483.jpg
dsc_9483.jpg (64.26 KiB) Vizualizat de 1544 ori
dsc_9165.jpg
dsc_9165.jpg (54.56 KiB) Vizualizat de 1544 ori
dsc_8193.jpg
dsc_8193.jpg (69.92 KiB) Vizualizat de 1544 ori
dsc_5152.jpg
dsc_5152.jpg (64.01 KiB) Vizualizat de 1544 ori
pumpkinmona

Înapoi la “Retete ilustrate - Mancaruri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 7 vizitatori