Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

In aceasta zona alegem in fiecare luna cel mai bun bucatar.
Avatar utilizator
andraconstantinescu
Incepator
Mesaje: 69
Membru din: 16/01/2016 01:19

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Mesajde andraconstantinescu » 18/02/2019 10:04

Pentru tort:
4 oua
12 linguri zahar
500 ml lapte
esenta de vanilie
75 g faina
2 plicuri de gelatina (10 g/plic)
200 ml apa rece
1 praf de sare
300 g ciocolata + 3-4 linguri lapte
2 pachete biscuiti Picnic cu vanilie (70 g/pachet)
2 pachete biscuiti Picnic cu cacao (70 g/pachet)
6 banane
Pentru decor:
100 g ciocolata alba
100 g ciocolata cu lapte
600 ml frisca lichida indulcita
Dimensiune tava: 20/30 cm
Se separa albusurile de galbenusuri.
Intr-o cratita se freaca galbenusurile cu cinci linguri zahar. Se adauga laptele, esenta si faina cernuta. Se mixeaza totul. Se pune cratita la foc si se mesteca continuu cu un tel pana cand compozitia se ingroasa. Se da cratita deoparte.
Gelatina se pune intr-un castron si se toarna apa rece peste ea.
Se pune o cratita cu apa la foc.
Intr-un castron inalt se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu sapte linguri de zahar.
Castronul cu gelatina se pune in cratita cu apa fierbinte si se tine acolo pana cand gelatina devine lichida.
Peste albusuri se toarna crema de galbenusuri si gelatina si se mixeaza totul.
Eu am cantarit crema obtinuta si am avut 1,2 kg. Am pastrat 750 g din ea asa cum era si restul de 450 g am amestecat-o cu 300 g ciocolata topita. M-am ajutat de 3-4 linguri de lapte ca sa topesc ciocolata. Astfel, am obtinut 750 g crema cu vanilie si 750 g crema cu ciocolata.
Intr-o tava umezita se aseaza o folie. Se pun felii de banana, apoi se toarna crema cu vanilie. Se aseaza un rand de biscuiti cu vanilie, apoi unul cu banane. Se toarna crema cu ciocolata. Se aseaza biscuitii cu cacao. Se da tortul la rece, cel mai bine pana a doua zi.
Pentru ornat se topeste fiecare ciocolata separat in cate 100 ml frisca. Se lasa apoi sa se raceasca.
In doua castroane inalte se mixeaza restul de frisca impartita in mod egal. Intr-un castron se toarna ciocolata alba, iar in celalalt se toarna ciocolata cu lapte. Se mixeaza pana la omogenizare in ambele cazuri.
Se orneaza tortul combinand cele doua creme.

Fişiere ataşate
20180829-151506-002.jpg
20180829-151506-002.jpg (4.75 MiB) Vizualizat de 649 ori
20180829-135708-002.jpg
20180829-135708-002.jpg (5.06 MiB) Vizualizat de 649 ori
20180829-113249-001.jpg
20180829-113249-001.jpg (2.59 MiB) Vizualizat de 649 ori
20180829-111942-001.jpg
20180829-111942-001.jpg (3.52 MiB) Vizualizat de 649 ori
20180829-111512-001.jpg
20180829-111512-001.jpg (4.4 MiB) Vizualizat de 649 ori
20180829-111455-001.jpg
20180829-111455-001.jpg (4.65 MiB) Vizualizat de 649 ori
20180828-221908-002.jpg
20180828-221908-002.jpg (3.84 MiB) Vizualizat de 649 ori
20180828-220333-001.jpg
20180828-220333-001.jpg (3.56 MiB) Vizualizat de 649 ori
20180828-214303-001.jpg
20180828-214303-001.jpg (3.76 MiB) Vizualizat de 649 ori
20180828-213613-001.jpg
20180828-213613-001.jpg (3.4 MiB) Vizualizat de 649 ori
20180828-212831-001.jpg
20180828-212831-001.jpg (2.64 MiB) Vizualizat de 649 ori
20180828-212258-001.jpg
20180828-212258-001.jpg (3.81 MiB) Vizualizat de 649 ori
20180828-211346-001.jpg
20180828-211346-001.jpg (2.96 MiB) Vizualizat de 649 ori
20180828-205435-001.jpg
20180828-205435-001.jpg (3.32 MiB) Vizualizat de 649 ori
20180828-204951-001.jpg
20180828-204951-001.jpg (3.47 MiB) Vizualizat de 649 ori
20180828-204527-001.jpg
20180828-204527-001.jpg (3.95 MiB) Vizualizat de 649 ori
20180828-201524-001.jpg
20180828-201524-001.jpg (3.43 MiB) Vizualizat de 649 ori
20180828-200944-001.jpg
20180828-200944-001.jpg (3.77 MiB) Vizualizat de 649 ori
20180829-151601-003.jpg
20180829-151601-003.jpg (5.35 MiB) Vizualizat de 649 ori

Înapoi la “Concurs - Bucatarul lunii”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 3 vizitatori