Tort aniversar RC-10 ani

Esti ahtiata dupa dulciuri? Cunosti retete de prajituri, inghetate, torturi, dulciuri care iti pun in pericol greutatea dar care merita sa-ti asumi riscul a doua – trei kilograme in plus pentru a le manca? Aceasta sectiune este rezervata pentru retete de Dulciuri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

mirb3lla
Incepator
Mesaje: 1
Membru din: 16/10/2015 03:16

Tort aniversar RC-10 ani

Mesajde mirb3lla » 16/10/2015 04:02

4 oua
120 g zahar
100 g faina
20 g cacao
un varf de cutit sare
5 grame praf de copt

Crema caramel
2 plicuri de crema cu aroma de caramel
500 ml lapte
8 linguri de zahar

Crema vanilie
2 plicuri de crema cu aroma de vanilie
500 ml lapte
6 linguri de zahar

Decor:
Frisca
Gelatina rosie
Trandafiri<br/><br/> 1. Pentru pandispanul cu cacao se separa albusurile de galbenusuri, se cantaresc ingredientele si apoi se cerne faina, cacao si praful de copt. Se bat albusurile spuma apoi se adauga si zaharul. Se mixeaza in continuare pana ce zaharul se dizolva complet. Se adauga galbenusurile si se omogenizeaza usor. Se adauga in ploaie faina amestecata cu cacao si praful de copt, putin cate putin, pentru a nu se face cocoloase. Ingredientele solide se amesteca cu o spatula incet pana se omogenizeaza pentru ca blatul sa ramana pufos. Compozitia se toarna intr-o tava cu inel detasabil cu diametrul de 24 de centimetri unsa cu ulei si tapetata cu faina. La baza se poate pune hartie de copt. Se da tava la cuptorul preincalzit aproximativ 25 de minute la foc mic la cuptorul pe gaz. La cuptorul electic se incalzeste la 170 de grade. Se face proba cu scobitoarea.
2. Creme se prepara conform instructiunile de pe plic.
3. Gelatina se dizolva in 500 ml suc.

ASAMBLAREA TORTULUI
4. Se taie pandispanul de cacao in doua, se unge primul blat cu jumatate din ciocolata cu crema de caramel si apoi se aseaza in centrul unei tavi cu inel detasabil cu dimensiunea de 28 de centimetri.
5.Se adauga peste blat jumatate din crema obtinuta, se aseaza apoi si cel de-al doilea blat in mijlocul tavii uns in prealabil cu cealalta jumatate de ciocolata cu crema de vanilie. Se toarna in tava si restul de crema, se niveleaza si apoi se da la frigider pana cand se incheaga crema.
6. Se mixeaza frisca si se incepe decorarea tortului. Se pune gelatina dizolvata si se orneaza cu trandafiri. <br/><br/>
Fişiere ataşate
FB_IMG_1444998762485.jpg
FB_IMG_1444998762485.jpg (71.31 KiB) Vizualizat de 332 ori

Înapoi la “Retete Ilustrate - Dulciuri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 7 vizitatori