Tort Alin

In aceasta zona alegem in fiecare luna cel mai bun bucatar.
Avatar utilizator
klementina
Incepator
Mesaje: 3
Membru din: 11/03/2016 02:04

Tort Alin

Mesajde klementina » 27/04/2018 05:24

● 5 oua medii
● 5 linguri zahar
● 5 linguri pline cu nuca macinata
● 2 linguri pline cu faina
● Pt. insiropat blatul
● sirop de visine
● Crema ciocolata alba
● 100 g ciocolata alba Schogetten
● 150 ml frisca lichida Creme Patiserie
● 2 foi gelatina
● 50 ml frisca lichida Creme Patiserie
● 100 g smantana dulce cu peste 30 % grasime ( fiind foarte groasa trebuie diluata cu lapte sau frisca lichida)
● Jeleu de visine
● 350 g visine conservate
● 50 ml sirop visine ( siropul in care au stat visinele)
● 20 g amidon alimentar
● 3 foi gelatina
● Crema ciocolata cu lapte Schogetten
● 100 g ciocolata cu lapte
● 150 ml frisca lichida Creme Patiserie
● 2 foi gelatina
● 50 ml frisca lichida Creme patriserie
● 100 g smantana dulce cu 30 % grasime
● Decor
● ornamente de ciocolata
● krant , nuca cu zahar caramelizat
Blat : Blatul e bine sa-l facem cu o zi inainte, se taie mai bine, asta daca ai timp. Albusurile cu un praf de sare se mixeaza foarte bine, apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o bezea tare. Se adauga galbenusurile si se incorporeaza cu miscari lente, de jos in sus, la final incorporam nuca macinata si faina, tot cu miscari lente de jos in sus. Am folosit o forma de tort cu diametrul de 18 cm, am tapetat-o cu hartie de copt si am turnat compozitia in forma. Am dat forma la cuptorul preincalzit la 180 grade, este gata cand trece testul scobitorii.. cand este copt se scoate din cuptor si se lasa la racit. Dupa ce s-a racit bine se sectioneaza in 4 parti aproximativ egale.

Crema de ciocolata alba : Intr-un vas de inox punem ciocolata bucatele si 150 ml frisca lichida. Intr-un castron cu apa rece pune foile de gelatina la hidratat, cat foile de gelatina se hidrateaza, asezam vasul cu frisca si ciocolata deasupra unui vas cu apa clocotind, pe baie de abur, amestecam bine pana se topeste ciocolata, nu trebuie sa atinga punctul de fierbere. Dupa ce s-a topit ciocolata luam vasul de pe baia de abur, stoarcem bine foile de gelatina si le incorporam in ciocolata topita, dam vasul la frigider pentru cca 40 min. Separat mixam smantana dulce cu frisca lichida pana obtinem o frisca consistenta. Dupa ce vasul cu ciocolata a stat la frigider cca 40 min il scoatem si mixam foarte bine continutul, apoi adaugam si frisca si omogenizam.

Trecem la asamblarea tortului, prima etapa. Forma in care am copt tortul o imbracam in folie alimentara. Asezam prima sectiune din blat o insiropam cu sirop de visine, apoi turnam crema alba, nivelam si dam la rece pana pregatim jeleul de visine.

Jeleu de visine : Punem in blender visinele, amidonul, siropul si blenduim pana obtinem o pasta, daca ni se pare ca e prea groasa mai adaugam un pic de apa. Separat in apa rece punem la hidratat gelatina. Intr-o craticioara cu fundul dublu punem amestecul din blender si asezam pe foc, sa dea in 2-3 clocote. Tragem de pe foc cratita stoarcem bine gelatina si o incorporam in amestec.

Scoatem de la frigider forma de tort, asezam peste crema alba a doua sectiune de blat, peste turnam jumatate de jeleu, asezam sectiune a treia de blat si restul de jeleu, dam la rece pana pregatim crema de ciocolata cu lapte.

Crema de ciocolata cu lapte :Intr-un vas de inox punem ciocolata bucatele si 150 ml frisca lichida. Intr-un castron cu apa rece pune foile de gelatina la hidratat, cat foile de gelatina se hidrateaza, asezam vasul cu frisca si ciocolata deasupra unui vas cu apa clocotind, pe baie de abur, amestecam bine pana se topeste ciocolata, nu trebuie sa atinga punctul de fierbere. Dupa ce s-a topit ciocolata luam vasul de pe baia de abur, stoarcem bine foile de gelatina si le incorporam in ciocolata topita, dam vasul la frigider pentru cca 40 min. Separat mixam smantana dulce cu frisca lichida pana obtinem o frisca consistenta. Dupa ce vasul cu ciocolata a stat la frigider cca 40 min il scoatem si mixam foarte bine continutul, apoi adaugam si frisca si omogenizam.

Scoatem din nou forma de tort din frigider, peste jeleu punem jumatate din crema de ciocolata cu lapte, asezam ultima sectiune de blat si restul de crema de ciocolata cu lapte. Deasupra presaram ornamente de ciocolata, dam din nou forma la frigider, pana a doua zi cand definitivam tortul.

Krant : Zahar caramelizat 3-4 linguri, se adauga nuca , se amesteca bine, apoi se intinde amestecul pe un fund uns cu ulei, se aplatizeaza si se lasa la racit, cand este rece krantul, cu ajutorul unui ciocanel se marunteste si se orneaza tortul.


Fişiere ataşate
dscf7474.jpg
dscf7474.jpg (1.89 MiB) Vizualizat de 130 ori
dscf7464.jpg
dscf7464.jpg (1.7 MiB) Vizualizat de 130 ori
dscf7446.jpg
dscf7446.jpg (1.56 MiB) Vizualizat de 130 ori
dscf7444.jpg
dscf7444.jpg (1.68 MiB) Vizualizat de 130 ori
dscf7443.jpg
dscf7443.jpg (1.55 MiB) Vizualizat de 130 ori
dscf7442.jpg
dscf7442.jpg (1 MiB) Vizualizat de 130 ori
dscf7441.jpg
dscf7441.jpg (1.51 MiB) Vizualizat de 130 ori
dscf7439.jpg
dscf7439.jpg (1.62 MiB) Vizualizat de 130 ori
dscf7438.jpg
dscf7438.jpg (1.62 MiB) Vizualizat de 130 ori
dscf7437.jpg
dscf7437.jpg (2.58 MiB) Vizualizat de 130 ori
dscf7436.jpg
dscf7436.jpg (1.08 MiB) Vizualizat de 130 ori
dscf7435.jpg
dscf7435.jpg (2.22 MiB) Vizualizat de 130 ori
dscf7434.jpg
dscf7434.jpg (2.24 MiB) Vizualizat de 130 ori
dscf7433.jpg
dscf7433.jpg (1.47 MiB) Vizualizat de 130 ori
dscf7431.jpg
dscf7431.jpg (1.37 MiB) Vizualizat de 130 ori
dscf7430.jpg
dscf7430.jpg (1.45 MiB) Vizualizat de 130 ori
dscf7424.jpg
dscf7424.jpg (1.84 MiB) Vizualizat de 130 ori
dscf7423.jpg
dscf7423.jpg (1.31 MiB) Vizualizat de 130 ori
dscf7422.jpg
dscf7422.jpg (1.14 MiB) Vizualizat de 130 ori
dscf7420.jpg
dscf7420.jpg (2.7 MiB) Vizualizat de 130 ori
dscf7405.jpg
dscf7405.jpg (1.59 MiB) Vizualizat de 130 ori
dscf7404.jpg
dscf7404.jpg (1.25 MiB) Vizualizat de 130 ori
dscf7402.jpg
dscf7402.jpg (1.62 MiB) Vizualizat de 130 ori
dscf7401.jpg
dscf7401.jpg (1.43 MiB) Vizualizat de 130 ori
dscf7400.jpg
dscf7400.jpg (2.08 MiB) Vizualizat de 130 ori
dscf7396.jpg
dscf7396.jpg (1.99 MiB) Vizualizat de 130 ori
dscf7395.jpg
dscf7395.jpg (1011.55 KiB) Vizualizat de 130 ori
dscf7476.jpg
dscf7476.jpg (1.71 MiB) Vizualizat de 130 ori
Cleme

Înapoi la “Concurs - Bucatarul lunii”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 2 vizitatori