Ton cu usturoi si lamaie

In aceasta zona alegem in fiecare luna cel mai bun bucatar.
Avatar utilizator
veronica22
Incepator
Mesaje: 24
Membru din: 05/11/2011 10:51

Ton cu usturoi si lamaie

Mesajde veronica22 » 21/10/2017 11:42

400 gr ton
sare si piper
coaja rasa de la o lamaie
zeama de la o lamaie
2 catei mari de usturoi
4-5 linguri ulei de masline extravirgin
Intr-un castron se amesteca uleiul de masline cu zeama si coaja de lamaie. Adaugam sare si piper si usturoiul dat pe razatoarea fina.
Punem carnea de peste in acest amestec si acoperim bine cu marinada. Lasam cel putin 2 ore la rece pentru a se patrunde bine. Eu la-m lasat cam 6 ore. Poate e cam mult, poate nu, mie mi-a placut la final.
Se scoate inainte de a fi prajit pe gratar sau gril si se sterge de surplusul de ulei, usturoi si coaja de lamaie rasa, altfel se vor arde pe gratar.
Se prajesc pe gril cam 2 min pe o parte si 2 pe alta, la foc mediu. Se misca la un minut, pentru a schimba directia dungilor de gril ramase la final.
Carnea trebuie sa ramana rozalie la mijloc. Daca va fi facut prea tare, carnea va deveni seaca, deoarece este un peste care nu are grasime.
Fişiere ataşate
dsc01958.jpg
dsc01958.jpg (70.42 KiB) Vizualizat de 461 ori
dsc01934.jpg
dsc01934.jpg (48.41 KiB) Vizualizat de 461 ori
dsc01933.jpg
dsc01933.jpg (47.86 KiB) Vizualizat de 461 ori
dsc01929.jpg
dsc01929.jpg (61.25 KiB) Vizualizat de 461 ori
dsc01928.jpg
dsc01928.jpg (48.44 KiB) Vizualizat de 461 ori
dsc01959.jpg
dsc01959.jpg (85.79 KiB) Vizualizat de 461 ori

Înapoi la “Concurs - Bucatarul lunii”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 2 vizitatori